Let op, als je doorgaat koop je een nieuwe cursus aan!

Er wordt een tegoed van je account afgeschreven.

Als je doorgaat krijg je toegang tot deze complete cursus.

Fit & in balans bevallen met yoga en mindfulness

Online zwangerschapsyoga (15 video lessen en 25 downloads): €74,95 (wordt door meeste zorgverzekeraars vergoed)

Een bewuste en krachtige voorbereiding op je bevalling op basis van zwangerschapsyoga en mindfulness.
Een heel praktische cursus met duidelijke uitleg over wat er in je lichaam gebeurt tijdens de bevalling. Dit in combinatie met fijne oefeningen en tips voor lichaam en geest.

Je leert te ontspannen als het kan en te focussen als het moet. Na deze cursus ben jij niet alleen  top voorbereid op je bevalling, maar sta je ook fit en in balans in je zwangerschap.

Deze cursus kun je volgen vanaf zo’n 12 weken zwangerschap. Zo heb je maximaal profijt van alle fijne (yoga) oefeningen én ben je super voorbereid op je bevalling.

Lees Verder »
(8 reviews)

Start nu met een van onze cursussen

 

 

  • Volg een cursus waar en wanneer jij wilt
  • Herhaal interessante  lessen zo vaak je wilt
  • Koop meerdere cursussen tegelijk en krijg fikse korting!

 

 

Bestel nu!

Reviews

Les 1

Duur 18.05 min.

Essentie yoga en mindfulness tijdens de zwangerschap

Wist je dat baren gemakkelijker is DAN je denkt, maar moeilijker ALS je denkt? Leer je hoofd uit te zetten, voor die  momenten dat je LICHAAM het moet doen, zoals bij een bevalling. Rust in je hoofd geeft ontspanning in je lijf. Ga het zelf maar ervaren!

Les 2

Duur 14.57 min.

Krachtige (yoga)houdingen:

Oefening baart kunst. Daarom is deze zeer praktijkgerichte les voor het behoud van je conditie, kracht en souplesse een aanrader. Er wordt ook in gegaan op hoe je bekkenpijn kunt voorkomen of zelfs verminderen  met de juiste oefeningen en tips! Een echte DOE-les.

Les 3

Duur 28.18 min.

Go with the flow

Soms zou je willen dat je niet zo’n last had van die zwangerschapshormonen  die je er gratis en voor niets bij krijgt. In deze les krijg je tips en oefeningen voor die zwangerschapskwalen waaraan je echt  iets kan doen. Tevens leer je dat de zwangerschapshormonen ook een positieve kant hebben.

Les 4

Duur 19.57 min.

Bekken & rug, stabiliteit

Zo’n  60 % van alle dames ervaart een periode van lage rug- of bekkenpijn tijdens haar zwangerschap. Door preventieve maatregelen kunnen pijn in het bekken en rugklachten worden gereduceerd of zelfs voorkomen. In deze les krijg je daar goede oefeningen voor. Pak je oefenmatje er maar alvast bij!

Les 5

Duur 19.30 min.

Houding

Je fysieke houding tijdens de zwangerschap verandert. Door te weten waarop je kunt letten, zorg je voor een goede balans. Ook hebben fysieke en mentale houding (attitude) invloed op elkaar en daarvan kun je door deze les nog meer bewust worden, zodat je dat ook kunt inzetten. Nu en ook tijdens je bevalling. Verder in […]

Les 6

Duur 26.43 min.

Bekkenbodem en -(dys)functies

Tijdens je zwangerschap wordt de bekkenbodem heel belangrijk, want het heeft er een paar extra functies bij gekregen. Je krijgt info en oefeningen die ervoor zorgen dat  klachten van de bekkenbodem, zoals bijv. urineverlies, moeite met uitplassen, obstipatie, of pijn bij het vrijen, verminderen of  worden voorkomen.

Les 7

Duur 14.51 min.

Ontspannen bekkenbodem

Nog meer informatie over de bekkenbodem  in deze les. Nu gericht op het ontspannen en loslaten van de bekkenbodemspieren. Ontspannen is even belangrijk als  aanspannen. De geluidsoefening bij deze les helpt je nog beter de bekkenbodem te ontspannen, wat je ook goed van pas kan komen bij de baring.

Les 8

Duur 20.52 min.

De bevalling

De verschillende fasen van de bevalling. Ook de hormonen die tijdens de baring op gang komen worden uitgelegd metduidelijke animaties. Hoe weet je dat de bevalling ècht is begonnen? Wanneer moet je je verloskundige bellen? Je partner is bij deze les (en alle lessen die nog volgen) zeer gewenst! 🙂

Les 9

Duur 24.20 min.

Ontspannen als het kan

Hoe blijf je ontspannen als je bevalling is begonnen? En wanneer maak je je partner wakker? In deze les alles over het begin van de ontsluiting. En hoe je ervoor kunt zorgen dat je oxytocine aanmaakt . Leer alles over wat je hier samen met je partner ook kan doen.

Les 10

Duur 19.05 min.

Focussen als het moet

Als de bevalling eenmaal goed op gang gekomen is, maak je gebruik van focustechnieken. De ademtechnieken, maar ook andere handige oefeningen en tips komen aan de orde. Door nu al te oefenen, wordt het vertrouwd voor je en zo heb je straks een scala aan tools om in te kunnen zetten.

Les 11

Duur 24.47 min.

Aanraken en masseren door partner

Een heerlijke les over aanraken en massage. Bruikbaar tijdens de bevalling maar ook om nu al te gaan DOEN! Wist je dat geliefden die elkaar aanraken betere en langere relaties hebben? Massage kan je helpen om je bevalling voorspoedig te laten verlopen. Probeer het uit en ga lekker veel oefenen.

Les 12

Duur 26.34 min.

Overgangsfase naar persen en perstechniek

Hoe kun je in de laatste fase van de ontsluiting positief blijven? Wat is persdrang? Waarom zou je het persen moeten leren? En hoe dan? Je krijgt krachtige handvatten om het persen effectief te maken, de kracht van de juiste spieren in te zetten en je leert hoe je je ademhaling kunt benutten in deze […]

Les 13

Duur 19.53 min.

Pershoudingen

Verder waar de vorige les is gestopt. Deze les gaat over verschillende pershoudingen en leert je krachtige technieken, om optimaal te persen! Ook krijgen jullie  diverse handige weetjes en tips en je partner leert hoe deze  jou kan ondersteunen, fysiek èn mentaal, tijdens het persen.

Les 14

Duur 18.07 min.

De geboorte en het eerste uur van je baby

En dan: de geboorte van jullie baby, datgene waar het hier allemaal om begonnen was en waarom  jullie deze online cursus zijn gaan doen! Een duidelijk les waarbij alle puzzelstukjes op hun plaats zullen vallen. Met een heel duidelijke animatie over het baringsproces

Les 15

Duur 20.52 min.

Herstel in de kraamtijd èn daarna

Bevallen is topsport en zal dan ook herstel nodig hebben. Deze les leert je hoe je je lichaam ondersteunt in het herstel. Je krijgt oefeningen en veel tips en adviezen voor de eerste periode na de geboorte.  Ook hierbij kan je partner jouw coach zijn. Samen zorgen jullie voor jullie kindje èn voor een goede […]

Linken genoemd in lessen
les 1: werkblad
Les 1: ademhaling alg
Les 1: vriendschapsmeditatie
Les 1: bww kwaliteiten, leerpunten, mindset
les 2 oefenschema
les 3 oefenschema
les 4: adviezen ter preventie van bekkenpijn
les 4 oefenschema
Les 5: ademcirkel + boom
les 5 oefenschema
Les 6: bodyscan
les 6 oefenschema
Les 7: ontspanning bekkenbodem
les 7 oefenschema
les 9: mindfulness oefening beter slapen
Les 9: troostende ademhaling
Les 9: strandmeditatie
Les 10: oefeningen om de kracht van JOUW affirmaties te ontdekken
Les 10: affirmaties
Les 10: yoga-ademhaling of pranayama
Les 14: visualisatie optimale bevalling
Les 15: de mier en de olifant
Les 15: kleurenmeditatie
Les 15.3 - glimlachmeditatie