Let op, als je doorgaat koop je een nieuwe cursus aan!

Er wordt een tegoed van je account afgeschreven.

Als je doorgaat krijg je toegang tot deze complete cursus.

De band met je baby.

Een goede hechting met je baby begint al in de zwangerschap en werkt door in het hele leven van jullie kind. Wat kun je doen als ouders om een goede hechting te bevorderen en wat zijn hierbij praktische tips?

Start nu met een van onze cursussen

 

 

  • Volg een cursus waar en wanneer jij wilt
  • Herhaal interessante  lessen zo vaak je wilt
  • Koop meerdere cursussen tegelijk en krijg fikse korting!

 

 

Bestel nu!

Reviews

Les 1

Duur 13.24

Zwanger!

Wat doen hormonen met je in de zwangerschap, zowel geestelijk als lichamelijk? Zwangerschap is een life changing event, hoe sta je samen sterk als partners en blijf je goed communiceren?

Les 2

Duur 11.32

De band met je baby.

Een goede hechting met je baby begint al in de zwangerschap en werkt door in het hele leven van jullie kind. Wat kun je doen als ouders om een goede hechting te bevorderen en wat zijn hierbij praktische tips?

Les 3

Duur 14.54

Partnerles!

Je vrouw of vriendin is zwanger maar voor jou verandert er ook veel. Je moet je voorbereiden op veranderingen in je leven en de keuzes die jullie moeten gaan maken. Er zal veel op je af komen. Hoe kun je dit in goede banen leiden, je voorbereiden en vooral ook genieten?

Les 4

Duur 12.46

Waar kun je bevallen?

Waar willen jullie bevallen? Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende opties? Deze kennis zorgt ervoor dat jullie een keuze kunnen maken waar jullie je goed bij voelen.

Les 5

Duur 12.54

Het geboorteplan

In deze les leren jullie wat het nut van een geboorteplan is en hoe je een goed geboorteplan schrijft. Wat zijn jullie wensen/ideeën rondom de bevalling en het kraambed. En hoe denken jullie over zaken rondom de hechting met jullie kindje?

Les 6

Duur 15.51

Baringspijn

Bevallen doet pijn en dat is natuurlijk erg spannend. Maar wat is het nut van baringspijn en hoe kun je het zelf beïnvloeden? Fijn als je weet hoe je lichaam werkt en wat jij kunt doen om de pijn hanteerbaar te houden.

Les 7

Duur 16.14

Pijnbestrijding thuis en in het ziekenhuis.

Welke pijnbestrijdingsmethoden zijn er als je thuis bevalt of in het ziekenhuis. Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende methoden en hoe goed helpen ze?

Les 8

Duur 14.15

De bevalling; eerste fase.

Spannend… Hoe zal je bevalling beginnen? Krijg je eerst weeën of breken de vliezen ? Wat is een harde buik en wat gebeurt er tijdens de eerste weeën met jouw baarmoeder?

Les 9

Duur 17.49

De bevalling; tweede fase.

Je bevalling is nu echt begonnen en je zit in de actieve fase. Hoe vang je deze weeën op? Welke houdingen kun je aannemen en hoe oefen je met ademhalen? Met veel oefeningen en 3D animaties ben jij goed voorbereid!

Les 10

Duur 21.42

De geboorte

Het moment waar je al maanden op wacht…. Je krijgt persdrang…..Hoe adem je en hoe ga jij straks persen? De geboorte wordt uitgelegd met tekst en 3D animaties. Zo weet jij straks alles over wat er in je lijf gebeurt. En weet: kennis geeft rust!

Les 11

Duur 18.50

Nageboorte tijdperk

Nadat jullie baby is geboren moet de placenta nog geboren worden, hoe gaat dat? Altijd al nieuwsgierig geweest naar de reflexen van jullie baby en wat het lichamelijk onderzoek bij jullie baby inhoudt? In deze les hoor je hier alles over.

Les 12

Duur 12.47

Het gouden uur.

Zó belangrijk: het eerste uur na de geboorte van jullie baby! Ik leg jullie uit waarom dit zo belangrijk is en wat je praktisch kunt doen om de eerste kennismaking met jullie baby vloeiend te laten verlopen.

Les 13

Duur 17.50

De stuit en keizersnede

We bespreken de stuitligging; uitwendige versie en welke keuzes je kunt maken. Ook de verschillende keizersnede’s komen uitgebreid aan bod. Zo sta je niet voor verassingen mocht je bevalling anders gaan.

Les 14

Duur 14.06

De kraamtijd.

En dan zijn jullie ouders! Gefeliciteerd! Wat kun je in de eerste week verwachten? Waar moet je op letten bij zowel jou als je baby? Een goede voorbereiding geeft in ieder geval rust!

Verloskundige Wietske van Luipen

Verloskundige, coach,  trainer Dunstan® babytaal, SAFE® trainer (over hechting en ouderschap) en kinderyoga docent.

Geeft cursussen aan kleine groepjes a.s ouders ter voorbereiding op hun bevalling en het ouderschap.

Haar passie ligt bij het met praktische en nuchtere kennis sterken van stellen zodat ze met vertrouwen aan de bevalling en het ouderschap kunnen beginnen.

“Je goed voorbereiden op de bevalling en het ouderschap is het mooiste kado voor je kind!”