Zwangerschapsyoga online iets voor jou?

Bij zwangerschapsyoga online gaat het om balans tussen draagkracht en draaglast.

Yoga beoogt evenwicht in fysieke, mentale, emotionele en spirituele zin.
Bij zwangerschapsyoga online uiteraard toegespitst op zwanger zijn en bevallen.

Je leert bewust te worden van wat er speelt in je lichaam op dat moment. Hierbij staan ervaring, aandacht, adem, gevoel en bewustwording centraal.
Door met aandacht te oefenen leer je o.a. je gevoel beter ontwikkelen, komen je gedachten tot rust en leer je je grenzen kennen èn respecteren.

Yoga heeft als rode draad: ademhaling en ademhalingsoefeningen. Bij zwangerschapsyoga online zorg je ervoor dat adem en beweging in harmonie komen waardoor je spieren in actie meer zuurstof krijgen, met het gevolg dat je doorbloeding verbetert en afvalstoffen sneller afgevoerd worden.

Zwangerschapsyoga is daarom ook bij uitstek geschikt om zwangerschapskwalen zoals lage
rug- en bekkenklachten te voorkomen of verminderen.
Je ademhalingsspieren worden soepeler en krijgen meer ruimte voor de adem. Je adem zoekt altijd de weg van de minste weerstand, door te rekken maak je ruimte. De adem werkt ook op geestelijk niveau, door je aandacht op je adem te richten komen je gedachten tot rust.

Ademhalingsoefeningen:

Door het ademhalingsoefeningen raak je vertrouwd met je ademhaling, en leer je hoe je jezelf tot rust brengt en kunt doorademen in lastige situaties en in diverse yogahoudingen, ook als deze niet altijd even gemakkelijk of fijn voor je zijn; zoals bij een bevalling 😉

Hoewel ontspannen essentieel is, is zwangerschapsyoga veel meer dan alleen ontspannen.

Bij zwangerschapsyoga online zijn de oefeningen aangepast aan je zwangere lichaam.
De oefeningen helpen je fysiek en mentaal sterk en fit te blijven of te worden tijdens je zwangerschap en je lichaam voor te bereiden op de bevalling.

Door te weten wat er in je lichaam gebeurt, kun je de zwangerschap en bevalling met meer vertrouwen doorlopen.

Yoga betekent eenheid, integratie en discipline, lichaam en geest verenigen, jezelf leren kennen. Het betekent ook evenwicht brengen van 2 tegenpolen.
Ons dagelijks leven bestaat uit tegenstellingen: werk en rust, in- en uitademing, spanning en ontspanning.

Bevallen is topsport.

Als je een nieuwe sport wilt leren en beoefenen dan ga je daar ook een cursus of training voor doen.
Je gaat bewegingen oefenen, eigen maken, trainen. Ook de mindset speelt hierin een essentiële rol: topsporters visualiseren vaak vooraf de bewegingen en de uitkomst van een wedstrijd.
Uit onderzoek is gebleken dat dat het uiteindelijke effect positief beïnvloed.

Door zwangerschapsyoga leer je hoe je je mindset vóór jou laat werken ipv tegen jou.

In de cursus ‘Fit & in balans bevallen met yoga en mindfulness‘ komt training en visualisatie daarom ook uitgebreid aan bod. Het is GEEN ‘lekker lui op de bank’-cursus, maar de enige online cursus waarbij je sportkleding aantrekt en actief mee gaat doen om je zwangerschap, bevalling en herstel tot een positieve ervaring te maken;
In deze cursus staan ervaring, aandacht, adem, gevoel en bewustwording centraal.

Naast de cursus Fit & in balans bevallen bieden we hier nog 2 bevalcursussen aan. Zo is er altijd een cursus die bij je past!