Let op, als je doorgaat koop je een nieuwe cursus aan!

Er wordt een tegoed van je account afgeschreven.

Als je doorgaat krijg je toegang tot deze complete cursus.

Leer je baby kennen

Online baby cursus (14 video lessen + 3 downloads)

Hoewel een pasgeborene zich alleen kan uiten door te huilen probeert hij je toch al best veel te vertellen.
Wil jij de taal van je baby leren kennen?
Voorbereid zijn op komst van je kindje?
Leren hoe je goed reageert op zijn behoeftes?

Volg dan deze online zwangerschapscursus!

Esther leert je de signalen van je kind te herkennen maar ook dat jij niet je hele leven hoeft aan te passen aan je baby. Samen groeien en elkaar leren kennen. Vol vertrouwen aan het ouderschap beginnen, dat is wat je vooral leert in deze online zwangerschapscursus.
Volg deze cursus liefst in de laatste weken van je zwangerschap zodat je goed voorbereid bent. Je hebt een half jaar toegang tot je cursus en kunt na de geboorte de lessen nog eens kijken als je ergens tegenaan loopt.

(3 reviews)

Start nu met een van onze cursussen

 

  • Volg een cursus waar en wanneer jij wilt
  • Herhaal interessante  lessen zo vaak je wilt
  • Koop meerdere cursussen tegelijk en krijg fikse korting!

 

Bestel nu!

Les 1

Duur 14.50 min

Babybrein na geboorte

Landen op de wereld: wat ziet, hoort, ruikt en voelt je baby zo net na de geboorte? En hoe stimuleer jij de ontwikkeling van het brein van je baby?

Les 2

Duur 14.49

Slapen en voeden ritme

Basis van goed dag nacht ritme. Hoe bereik je dat? Hoe herken je dat je baby honger heeft of moe is? Wat betekent dat huiltje?

Les 3

Duur 14.31 min

Babyproblemen

Lichaamstaal bij krampjes, bij een boertje en bij ander ongemak. Leer herkennen waarom je baby huilt door middel van Dunstan Babytaal. Rust en regelmaat, je baby heeft er baat bij, maar past het ook bij jou?

Les 4

Duur 14.11 min

Huilen

Een baby kan niet praten, maar door goed te luisteren naar het huilen vertelt hij je wel heel veel. En hoeveel huilt een baby gemiddeld eigenlijk? Wat is normaal en wanneer is er iets aan de hand?

Les 5

Duur 21.29 min

Troosten

Diverse technieken om je baby te troosten. Mag je een baby laten huilen?  Evenwicht vinden tussen wat jij nodig hebt en je baby vraagt.

Les 6

Duur 15.08 min

Verwennen

Kun je een baby verwennen? Wat kun jij doen om ervoor te zorgen dat je baby lekker in zijn vel zit?

Les 7

Duur 16.36 min

Ritme ontwikkelen

Slaapt jouw baby al door? Een onderwerp waarin moeders elkaar aftroeven, want hé de mijne sliep al gelijk door. Maar wat is nu normaal en hoe leer jij je kleine het verschil tussen dag en nacht?

Les 8

Duur 18.15 min

Hechting

Goede hechting tussen ouders/verzorgers en het kind is van levensbelang. Een kind heeft er voor de rest van zijn leven profijt van. Goed gehechte kinderen ontwikkelen zich tot gelukkige volwassenen. In deze les krijg je tips die zorgen voor een goede hechting

Les 9

Duur 16.08 min.

Spelen

Door te spelen leert je baby zoveel. Spelen in verschillende houdingen helpt hem in de ontwikkeling van verschillende spieren en voorkomt een voorkeurshouding.

Les 10

Duur 12.29 min.

Babymassage les 1

Babymassage; de meeste baby’s vinden het heerlijk. In deze eerste les krijg je basisinfo over het hoe en waarom en leer je masseren van  borst, buik, benen, armen, handen en voeten.

Les 11

Duur 10.48 min.

Babymassage les 2

En nog zo’n heerlijke les baby massage. In deze les leer je het masseren van de rug, kruislingse bewegingen en gezichtsmassage bij je baby.

Les 12

Duur 18.18 min.

Slaapproblemen voorkomen

In deze les handvatten en tips om slaapproblemen bij je baby te voorkomen. Maar wanneer is er eigenlijk sprake van een slaapprobleem? Hoeveel slaapt een baby gemiddeld en wanneer slapen baby’s de hele nacht door? Het zal je misschien verbazen.

Les 13

Duur 15.16 min

Alles over plassen en poepen

Ontlasting van baby’s: een onderwerp waar altijd veel onduidelijkheid over is. Hoe vaak moet je baby plassen en poepen en is die kleur wel normaal? Wanneer moet je naar de dokter?

Les 14

Duur 13.37 min.

Vast voedsel introduceren

Wanneer heeft je baby behoefte aan vast voedsel? En wat geef je hem als eerste? Hoe zorg je dat jouw kind een makkelijke eter wordt?

Babyverpleegkundige Esther van Bloemen-Bartels

Afgestudeerd als HBO verpleegkundige en gespecialiseerd in de zorg voor ouder en kind met behulp van de Post HBO opleiding Ouder-Kindzorg.

Bijscholingen gevolgd als: Coaching voor babywerkers, Video Interactie Begeleiding en Complementaire zorg, heeft hierdoor ruime specialistische kennis op het gebied van Baby’s.

Werkt als babyverpleegkundige in thuissituaties. Daarnaast geeft scholing aan andere professionals. Daarnaast is ze voorzitter van de beroepsvereniging van verpleegkundig Babyconsulenten Nederland en schrijft regelmatig artikelen voor het Vakblad Kinderverpleegkunde.

“Het is mijn missie om ouders vol zelfvertrouwen aan het ouderschap te laten beginnen en ze te helpen de taal van hun baby zo snel mogelijk te leren kennen.”

Lydia de Geus

Esther geeft veel informatie over uiteenlopende onderwerpen zoals: huilen, troosten, verwennen, ritme, hechting e.d. en in de laatste lessen komen ook baby massage en het voorkomen van slaapproblemen aan bod. Daarnaast geeft ze handige tips en biedt zij richtlijnen aan.
Deze cursus is niet alleen nuttig voor ouders die een eerste kindje verwachten, maar zeker ook nuttig voor ouders die een tweede, derde of volgend kindje verwachten.
Iedere les heb ik wat van opgestoken en dat is fijn. Bedankt voor de nuttige en veelzijdige informatie.

MaritK

Leuke cursus! Heel divers in onderwerpen; babybrein, massages, verschillende huiltjes. Ook voor een tweede of derde zwangerschap nog steeds nieuwe dingen!

Sanne van Dienst

Ik vond de topics die behandeld werden zeer interessant. De lessen zijn goed opgedeeld; overzichtelijk. Esther heeft ook een duidelijke, rustige stem; heel aangenaam. Zeer leerzame en boeiende cursus.