Leer je baby kennen

Voel je zelfverzekerd, ontspan & geniet

Binnen deze cursus leer je in te spelen op de behoeftes van je baby, zonder je eigen behoeftes uit het oog te verliezen.

 • Leer de taal van je baby kennen
 • Wetenschappelijk onderbouwde tips en adviezen
 • Inclusief 2 lessen babymassage
 • Docent: ervaren babyverpleegkundige
 • Door verloskundigen
 • 4,4 sterren
 • > 11.500 cursisten
 • Bijna altijd vergoeding verzekering

Door verloskundigen

> 11.000 zwangeren gingen je voor

4,4 sterren, honderden reviews

Bijna altijd vergoed door verzekering

Kijk naar je baby en leer

Je leert binnen deze cursus wat je aan het lijfje van jouw baby kunt zien en hoe je jouw handelen hierop af kunt stemmen. Hierdoor komt je kindje beter in zijn of haar vel te zitten en kun jij meer genieten van ontspannen ouderschap.

Na deze cursus kun jij aan je baby zien wanneer hij naar bed moet, hoe je dit ziet, hoe hij het liefste inslaapt, wat er nodig is om je baby door te laten slapen en meer. Dit geeft je niet alleen maar zelfvertrouwen, je kunt het ook delen met anderen die voor je kindje zorgen wanneer jij er niet bent.

Minder stress, omdat je jouw baby echt leert kennen

De communicatie vanuit baby’s is compleet anders dan die van ons volwassenen. Daar zit het grote probleem voor de meeste ouders. Leer met deze cursus signalen van je baby goed te herkennen, ontdek hoe je het beste kunt handelen en houdt uiteindelijk meer quality time met je kindje over.

In 15 videolessen legt babyverpleegkundige Esther jullie alles uit en geeft ze tips en onderbouwde adviezen om alle dagelijkse 'problemen' op te lossen. Zo krijg je antwoord op de vraag "Kun je je baby leren doorslapen?" Maar ook veel tips bij babykwaaltjes en vergeet ook de 2 lessen babymassage niet: Esther legt uit hoe je je baby masseert en 2 mama's met hun baby's doen het voor. Heerlijk ff samen genieten, want dat hoort ook bij je baby leren kennen.

Wat je kunt verwachten van de cursus Leer je baby kennen

Het 'jonge' ouderschap kan nog wel eens voor verrassingen zorgen. De kreet 'Waarom heeft niemand dit mij verteld' hoor je dan ook regelmatig van vooral 'jonge' moeders.

Dit was voor ons dé reden om deze cursus te ontwikkelen. Door het volgen van de videolessen heeft jouw baby geen verrassingen meer voor je. Althans, natuurlijk zul je je blijven verwonderen over alles wat je baby kan en leert, maar je zult niet meer met je handen in het haar zitten.

Je krijgt informatie en praktische adviezen die je gemakkelijk toe kunt passen binnen de zorg voor je baby, zonder je eigen behoeftes  uit het oog te verliezen.

Weg met verrassingen, hallo mooie momenten met je baby

Doordat je met deze cursus steeds makkelijker alle signalen herkent en er op reageert, sta je minder vaak met de handen in het haar. Je leert je baby kennen en je leert dat je je niet altijd hoeft aan te passen.

Een leuke bonus om echt te genieten van die mooie momenten? Twee lessen ontspannende baby massage die je zelf kunt doen bij je baby.

  Inhoud van de cursus Leer je baby kennen

  Les 1 - Babybrein na de geboorte

  Landen op de wereld: wat ziet, hoort, ruikt en voelt je baby zo net na de geboorte? En hoe stimuleer jij de ontwikkeling van het brein van je baby?

  Om te downloaden - Om alvast door te nemen, het E-book over flessen en spenen.

  Les 2 - Dag- en nachtritme en voeding

  De basis van goed dag en nacht ritme. Hoe bereik je dat? Hoe herken je dat je baby honger heeft of moe is? Wat betekent dat huiltje?

  Om te downloaden - Lichaamstaal bij baby’s.

  Les 3 - Babyproblemen

  Lichaamstaal bij krampjes, bij een boertje en bij ander ongemak. Leer herkennen waarom je baby huilt door middel van Dunstan Babytaal. Rust en regelmaat, je baby heeft er baat bij, maar past het ook bij jou?

  Les 4 -Alles over huilen

  Een baby kan niet praten, maar door goed te luisteren naar het huilen, vertelt hij je wel heel veel. En hoeveel huilt een baby gemiddeld eigenlijk? Wat is normaal en wanneer is er iets aan de hand?

  Les 5 - Alles over troosten

  Diverse technieken om je baby te troosten. Mag je een baby laten huilen? Evenwicht vinden tussen wat jij nodig hebt en je baby vraagt.

  Les 6 - Verwennen

  Kun je een baby verwennen? Wat kun jij doen om ervoor te zorgen dat je baby lekker in zijn vel zit?

  Om te downloaden - Samenvatting over het verwennen van je baby.

  Les 7 - Ritme ontwikkelen

  Slaapt jouw baby al door? Een onderwerp waarin moeders elkaar aftroeven. Maar wat is nu normaal en hoe leer jij je kleine het verschil tussen dag en nacht?

  Les 8 - Hechting

  Goede hechting tussen jullie als ouders en jullie kind is van levensbelang. Een kind heeft er voor de rest van zijn leven profijt van. Goed gehechte kinderen ontwikkelen zich tot gelukkige volwassenen. In deze les krijg je tips die zorgen voor een goede hechting.

  Om te downloaden - Zes dingen die de hechting bevorderen tussen jou en je baby.

  Les 9 - Spelen met je baby

  Door te spelen leert je baby zoveel. Spelen in verschillende houdingen helpt hem in de ontwikkeling van verschillende spieren en voorkomt een voorkeurshouding.

  Les 10 - Babymassage les 1

  De meeste baby’s vinden het heerlijk om gemasseerd te worden. In deze eerste les krijg je basisinfo over het hoe en waarom en leer je masseren van borst, buik, benen, armen, handen en voeten. Een lekker praktische les om samen met je baby aan de slag te gaan.

  Les 11 - Babymassage les 2

  In deze les leer je het masseren van de rug, kruislingse bewegingen en gezichtsmassage bij je baby. Doe gewoon gelijk mee, op beeld zie je duidelijk hoe je masseert.

  Les 12 - Slaapproblemen baby

  In deze les handvatten en tips om slaapproblemen bij je baby te voorkomen. Wanneer is er eigenlijk sprake van een slaapprobleem? Hoeveel slaapt een baby gemiddeld en wanneer slapen baby’s de hele nacht door? Het zal je misschien verbazen.

  Les 13 - Alles over plassen en poepen

  Ontlasting van baby’s: een onderwerp waar altijd veel onduidelijkheid over is. Hoe vaak moet je baby plassen en poepen en is die kleur wel normaal? Wanneer moet je naar de dokter?

  Les 14 - Vast voedsel introduceren

  Wanneer heeft je baby behoefte aan vast voedsel? En wat geef je hem als eerste? Hoe zorg je dat jouw kind een makkelijke eter wordt?

  Maak kennis met docent

  Baby verpleegkundige Esther cursus leer baby kennen

  Esther van Bloemen-Bartels: afgestudeerd als HBO verpleegkundige en gespecialiseerd in de zorg voor ouder en kind met behulp van de Post HBO opleiding Ouder-Kindzorg.

  Bijscholingen gevolgd als: Coaching voor babywerkers, Video Interactie Begeleiding en Complementaire zorg, heeft hierdoor ruime specialistische kennis op het gebied van Baby’s.

  Werkt als babyverpleegkundige in thuissituaties. Daarnaast geeft scholing aan andere professionals. Daarnaast is ze voorzitter van de beroepsvereniging van verpleegkundig Babyconsulenten Nederland en schrijft regelmatig artikelen voor het Vakblad Kinderverpleegkunde.

  “Het is mijn missie om ouders vol zelfvertrouwen aan het ouderschap te laten beginnen en ze te helpen de taal van hun baby zo snel mogelijk te leren kennen.”

  Lesgeld

  Deze online cursus bevat 14 lessen, 3 downloads en een e-book.

  Je hebt 6 maanden toegang tot de cursus voor een investering van € 74,-.

  Reviews

  3,6
  3,6 van 5 sterren (op basis van 12 reviews)
  Uitstekend17%
  Heel goed50%
  Gemiddeld17%
  Slecht8%
  Verschrikkelijk8%

  Nuttig

  8 februari 2024

  Fijne en handige informatie

  Liselot

  Aanrader voor nieuwe moeders

  5 februari 2024

  Zeker voor nieuwe moeders is deze cursus een aanrader omdat het je echt bij de hand neemt en van het begin meeneemt in de wereld van je baby en opvoeden. Ik heb er veel aan gehad. De technische kwaliteit van de films zijn wel erg laag en het leidt af van de inhoud. Daarom geen 5, maar 4 sterren.

  Rianne

  Cursus

  10 maart 2023

  Interessante cursus

  Kelly

  Basis informatie

  5 oktober 2022

  De cursus geeft echt uitleg over de basis, er worden veel tips en handvatten genoemd. Er zit veel herhaling in de verschillende lessen, dit kan fijn of juist als niet fijn worden ervaren.

  In tegenstelling tot de bevalcursus word de informatie erg monotoon gebracht, grapjes komen over alsof ze echt worden voorgelezen/zijn ingestudeerd en het enthousiasme/emotie komt niet over, dat maakt het wat saai om te kijken. Wel wordt alles goed en duidelijk uitgelegd en is er ruimte voor verschil tussen baby’s en moeders.

  Amber

  Prima cursus

  25 september 2022

  We hebben samen deze cursus bekeken en moeten zeggen dat we er wel wat van opgestoken hebben.

  Niels Meijer

  gemaakt door verloskundigen

  Wil je zwanger worden of ben je zwanger?
  Met deze cursussen werk je aan een gezonde leefstijl.

  geadviseerd door experts

  Met een zelfverzekerd gevoel bevallen?
  In deze cursussen antwoorden op al jouw vragen.

  weet wat je te wachten staat

  Je baby leren kennen? Weer fit worden na je bevalling? Ontdek onze cursussen.