Leer je baby kennen

Wennen aan het ouderschap

In negen maanden tijd groeit er een prachtig kindje in je buik. Je voelt hem af en toe trappelen, maar na de geboorte gaan jullie elkaar pas echt leren kennen. In deze eerste levensfase moet je vooral veel kijken naar je baby. Naar zijn lichaamstaal. Naar de geluidjes die hij maakt. Naar zijn ontwikkeling. En ja, zelfs naar je eigen handelen op al die signalen.

En daar gaat deze online cursus over. Hoe zie je dat hij moe is, honger heeft of juist wel of niet wil spelen? Maar ook hoe leert je baby de wereld kennen?

Start met deze cursus in de laatste weken van je zwangerschap. Zo zijn jullie goed voorbereid op je baby.

Leer je baby kennen

Wennen aan het ouderschap

In negen maanden tijd groeit er een prachtig kindje in je buik. Je voelt hem af en toe trappelen, maar na de geboorte gaan jullie elkaar pas echt leren kennen. In deze eerste levensfase moet je vooral veel kijken naar je baby. Naar zijn lichaamstaal. Naar de geluidjes die hij maakt. Naar zijn ontwikkeling. En ja, zelfs naar je eigen handelen op al die signalen.

En daar gaat deze online cursus over. Hoe zie je dat hij moe is, honger heeft of juist wel of niet wil spelen? Maar ook hoe leert je baby de wereld kennen?

Start met deze cursus in de laatste weken van je zwangerschap. Zo zijn jullie goed voorbereid op je baby.

Met deze cursus leer je je baby pas echt kennen

Je bent een kersverse ouder en je hebt het gevoel dat alles om die kleine draait. Of je wordt langzaamaan wanhopig van alle momenten dat je baby huilt. Je vindt het lastig te begrijpen en het frustreert je dat je de oplossing niet altijd even snel voorhanden hebt. Wees gerust: iedere ouder herkent dit. Lees verder om te weten wat de cursus Leer Je Baby Kennen hier in verandert.

Minder stress doordat je je baby leert kennen

Hoe ouder je kindje wordt, hoe makkelijker je de signalen herkent. De communicatie van baby’s is compleet anders dan die van ons en daar zit het grote probleem voor veel ouders. Met deze cursus leer je meer quality time over te houden met je baby, omdat je de signalen sneller en duidelijker herkent.

Weg met de verrassingen, hallo mooie momenten

Doordat je met deze cursus steeds makkelijker alle signalen herkent en er op reageert, sta je minder vaak met de handen in het haar. Je leert je baby kennen en je leert dat je je niet altijd hoeft aan te passen.

Volg deze cursus aan het einde van je zwangerschap, zodat jij en je eventuele partner perfect voorbereid zijn op de komst van je kindje. Je hebt 6 maanden toegang tot de lessen, waardoor je ze na de geboorte nog eens terug kunt kijken wanneer je daar behoefte aan hebt.

Sanne over deze cursus

Zeer interessant, ik leer nog steeds

Ik vond de topics die behandeld werden zeer interessant. De lessen zijn goed opgedeeld; overzichtelijk. Esther heeft ook een duidelijke, rustige stem; heel aangenaam. Zeer leerzame en boeiende cursus.

Update 7 maanden na de geboorte van onze Max: Sommige zaken die behandeld worden, hebben mijn ogen geopend, andere dingen heb ik los moeten laten. Al met al is onze Max een goede slaper geworden door de slaaprituelen aan te houden die geadviseerd worden. Ook de adviezen om je tempo laag te houden bij aankleden en bv het mentaliseren hebben ons goed geholpen.

Al met al – een hele goede cursus die ik zo nu en dan weer ter hand neem. Ik kan nog steeds nieuwe dingen leren.

Praktische informatie over deze cursus


 

In 14 video lessen leer jij alles over onderstaande onderwerpen en meer:

 • Les 1 - Babybrein na de geboorte:
  Landen op de wereld: wat ziet, hoort, ruikt en voelt je baby zo net na de geboorte? En hoe stimuleer jij de ontwikkeling van het brein van je baby?
 • Les 2 - Dag- en nachtritme en voeding:
  Basis van goed dag nacht ritme. Hoe bereik je dat? Hoe herken je dat je baby honger heeft of moe is? Wat betekent dat huiltje?
 • Les 3 - Babyproblemen:
  Lichaamstaal bij krampjes, bij een boertje en bij ander ongemak. Leer herkennen waarom je baby huilt door middel van Dunstan Babytaal. Rust en regelmaat, je baby heeft er baat bij, maar past het ook bij jou?
 • Les 4 -Alles over huilen:
  Een baby kan niet praten, maar door goed te luisteren naar het huilen vertelt hij je wel heel veel. En hoeveel huilt een baby gemiddeld eigenlijk? Wat is normaal en wanneer is er iets aan de hand?
 • Les 5 - Alles over troosten:
  Diverse technieken om je baby te troosten. Mag je een baby laten huilen? Evenwicht vinden tussen wat jij nodig hebt en je baby vraagt.
 • Les 6 - Verwennen:
  Kun je een baby verwennen? Wat kun jij doen om ervoor te zorgen dat je baby lekker in zijn vel zit?
 • Les 7 - Ritme ontwikkelen:
  Slaapt jouw baby al door? Een onderwerp waarin moeders elkaar aftroeven, want hé de mijne sliep al gelijk door. Maar wat is nu normaal en hoe leer jij je kleine het verschil tussen dag en nacht?
 • Les 8 - Hechting:
  Goede hechting tussen jullie als ouders en jullie kind is van levensbelang. Een kind heeft er voor de rest van zijn leven profijt van. Goed gehechte kinderen ontwikkelen zich tot gelukkige volwassenen. In deze les krijg je tips die zorgen voor een goede hechting.
 • Les 9 - Spelen met je baby:
  Door te spelen leert je baby zoveel. Spelen in verschillende houdingen helpt hem in de ontwikkeling van verschillende spieren en voorkomt een voorkeurshouding.
 • Les 10 - Babymassage les 1:
  De meeste baby’s vinden het heerlijkom gemasseerd te worden. In deze eerste les krijg je basisinfo over het hoe en waarom en leer je masseren van borst, buik, benen, armen, handen en voeten. Een lekker praktische les om samen met je baby aan de slag te gaan.
 • Les 11 - Babymassage les 2:
  En nog zo’n heerlijke les baby massage. In deze les leer je het masseren van de rug, kruislingse bewegingen en gezichtsmassage bij je baby. Doe gewoon gelijk mee, op beeld zie je duidelijk hoe je masseert.
 • Les 12 - Slaapproblemen baby:
  In deze les handvatten en tips om slaapproblemen bij je baby te voorkomen. Maar wanneer is er eigenlijk sprake van een slaapprobleem? Hoeveel slaapt een baby gemiddeld en wanneer slapen baby’s de hele nacht door? Het zal je misschien verbazen.
 • Les 13 - Alles over plassen en poepen:
  Ontlasting van baby’s: een onderwerp waar altijd veel onduidelijkheid over is. Hoe vaak moet je baby plassen en poepen en is die kleur wel normaal? Wanneer moet je naar de dokter?
 • Les 14 - Vast voedsel introduceren:
  Wanneer heeft je baby behoefte aan vast voedsel? En wat geef je hem als eerste? Hoe zorg je dat jouw kind een makkelijke eter wordt?

In de 3 downloads en het e-book lees jij alles over onderstaande onderwerpen en meer:

 • Lichaamstaal bij baby's;
 • Een samenvatting van verwennen;
 • Hechting bevorderen;
 • e-book: Flessen en spenen, wat zijn de voor- en nadelen van de diverse systemen? Een gids door de giga keuze in flessen en spenen.

Baby Leren Kennen Esther 400x350

Esther van Bloemen-Bartels - Babyverpleegkundige

Afgestudeerd als HBO verpleegkundige en gespecialiseerd in de zorg voor ouder en kind met behulp van de Post HBO opleiding Ouder-Kindzorg.

Bijscholingen gevolgd als: Coaching voor babywerkers, Video Interactie Begeleiding en Complementaire zorg, heeft hierdoor ruime specialistische kennis op het gebied van Baby’s.

Werkt als babyverpleegkundige in thuissituaties. Daarnaast geeft scholing aan andere professionals. Daarnaast is ze voorzitter van de beroepsvereniging van verpleegkundig Babyconsulenten Nederland en schrijft regelmatig artikelen voor het Vakblad Kinderverpleegkunde.

“Het is mijn missie om ouders vol zelfvertrouwen aan het ouderschap te laten beginnen en ze te helpen de taal van hun baby zo snel mogelijk te leren kennen.”

De online cursus "Leer je baby kennen" bevat 14 video lessen, 3 downloads en een E-book. Je hebt 6 maanden toegang tot de cursus voor een investering van € 74,95.

Lydia

Nuttige en veelzijdige informatie

Esther geeft veel informatie over uiteenlopende onderwerpen zoals: huilen, troosten, verwennen, ritme, hechting e.d. en in de laatste lessen komen ook baby massage en het voorkomen van slaapproblemen aan bod. Daarnaast geeft ze handige tips en biedt zij richtlijnen aan.

Deze cursus is niet alleen nuttig voor ouders die een eerste kindje verwachten, maar zeker ook nuttig voor ouders die een tweede, derde of volgend kindje verwachten.

Iedere les heb ik wat van opgestoken en dat is fijn. Bedankt voor de nuttige en veelzijdige informatie.

Marit

Leuke cursus, heel divers!

Leuke cursus! Heel divers in onderwerpen; babybrein, massages, verschillende huiltjes.

Ook voor een tweede of derde zwangerschap nog steeds nieuwe dingen!

Lekker en gezond eten tijdens je zwangerschap.
Niet alleen voor jezelf, ook voor je nog ongeboren kindje.

Met een zelfverzekerd gevoel bevallen?
In deze cursussen antwoorden op al jouw vragen.

Je baby leren kennen? Weer fit worden na je bevalling? Ontdek onze cursussen.