Cursus Hypnobirthing

Online zwangerschapscursus

Stap voor stap begeleiding naar een meer ontspannen geboorte. Deze cursus, ontwikkeld en gegeven door verloskundige Doete, is een combinatie van medische kennis, ervaring en een vleugje hypnobirthing. Speciaal voor jou én je partner.

Vertrouwen, positiviteit en samenwerking staan hierin centraal. Geen ‘geitenwollensokken- of pufcursus’ dus, maar juist een heel praktische, leuke en volledige voorbereiding op de geboorte.

Cursus Hypnobirthing

Online zwangerschapscursus

Stap voor stap begeleiding naar een meer ontspannen geboorte  Deze cursus, ontwikkeld en gegeven door verloskundige Doete, is een combinatie van medische kennis, ervaring en een vleugje hypnobirthing. Speciaal voor jou én je partner.

Vertrouwen, positiviteit en samenwerking staan hierin centraal. Geen ‘geitenwollensokken- of pufcursus’ dus, maar juist een heel praktische, leuke en volledige voorbereiding op de geboorte.

Je bevalling onder controle krijgen met hypnobirthing

Je kijkt uit naar je bevalling, maar vindt het wel spannend. Angst is een slechte raadgever, zorg dat de spanning niet de overhand krijgt. Hoe je dat doet? Je leert in deze cursus vertrouwen in en controle te krijgen over je bevalling door op de juiste manier om te gaan met ademhaling en diepe concentratie.

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, is het geen zweverig verhaal. Het hoofdonderwerp is vertrouwen in hoe de geboorte gaat verlopen.

Oefeningen die je houvast bieden

Het belang van concentratie en ademhaling wordt onderschat. Praktische oefeningen en opdrachten leren je technieken die je helpen diepe concentratie te houden en door verschillende fases heen te ademen. De regie heb je zelf stevig in de hand.

Vertrouwen in je bevalling

Hypnobirthing is gebaseerd op ontspanning, visualisatie en zelfhypnose. Jouw gedachten kunnen een positieve, maar ook negatieve invloed hebben op je bevalling. Je leert om met een positieve mindset jouw bevalling soepeler te laten verlopen en gaat hierdoor je bevalling vol vertrouwen in.

Volg de cursus hypnobirthing en begin ijzersterk aan de geboorte van je kindje

Na het volgen van de cursus is de algemene mening van cursisten dat ze er echt iets aan hebben gehad. Door de juiste technieken op de juiste momenten toe te passen, neem je zelf de controle en heb je vertrouwen in je eigen lichaam. Je wordt er sterker van en neemt afscheid van twijfels en angst.

Begin met deze cursus liefst rond 25-30 weken (eerder is ook prima). Zo heb je voldoende tijd om te oefenen in ontspanning, visualisatie en zelfhypnose.

Praktische informatie over deze cursus

In 14 video lessen, een compleet cursusboek + vele downloads leer jij alles over onderstaande onderwerpen en meer:

 • Les 1: Ontspanning en onderbewustzijn.
  Hoe kun je meer ontspannen tijdens je zwangerschap? Wat is het verschil tussen stress & ontspanning op je lichaam? En hoe helpt dit je bij de geboorte? Ook gaan we het hebben over onbewuste gedachten en hoe iedere gedachte invloed heeft op je lichaam. Het kan je dus helpen, wanneer je aan de slag gaat met je mindset.
  Videolessen 1.1 + 1.2
 • Les 2: verbinden
  De connectie met je baby begint al op het moment dat je zwanger raakt. De relatie en de hechting begint daar en groeit samen met je buik, de bewegingen en je kindje op beeld zien tijdens een echo. Hoe bijzonder is dat! Maar wist je dat je ook verdieping kunt zoeken in deze verbinding?
  Videolessen 2.1 + 2.2
 • Les 3: geboorte inspiratie
  Wat is er allemaal mogelijk in bevallingsland? Wat zie jij voor je wanneer je denkt aan de geboorte dag? Veel mensen kennen het typische beeld van een vrouw die liggend op haar rug bevalt, met haar benen naar haar toegetrokken, maar wist je dat deze houding eigenlijk het minst bevorderlijk is voor een soepele geboorte?
  Videoles 3.1 + geboortefilmpjes
 • Les 4: de geboorte.
  Hoelang denk je dat een gemiddelde bevalling van een eerste kindje duurt? En wist je dat de geboorte uit verschillende fases bestaat? Inmiddels weet je dat verschillende ontspanningsmanieren je helpen voor een soepelere geboorte, maar wat helpt je nog meer? Kennis geeft namelijk vertrouwen, en vertrouwen zorgt ervoor dat je kan ontspannen. En naar mijn mening is dat de sleutel tot een positieve geboorte ervaring
  Videolessen: 4.1, 4.2 en 4.3
 • Les 5: geboortewensen
  Het is belangrijk om te beschrijven wat je graag zou willen tijdens de geboorte, voor jezelf en de mensen die je steunen. Je zorgverlener(s) wil je namelijk zoveel mogelijk op maat helpen, maar daar hebben ze jou voor nodig. Als jij niet kan vertellen wat jij nodig bent, wat voor jou werkt (en wat niet) of wat er in jou leeft, dan wordt het voor de zorgverlener lastig om samen te werken naar een mooie geboorte. Je geboortewensen uitschrijven (samen met je partner) dragen bij een positieve geboorte ervaring.

  Videoles 5.1

 • Les 6: oxytocine bubbel
  Inmiddels weet je hoe belangrijk het hormoon Oxytocine is. Hoe bijzonder is het, dat dit hormoon zorgt voor de weeën, maar ook voor de ontspanning om de weeën beter op te vangen. Tijdens de geboorte kun je ‘high on oxytocine’ zijn, ook wel je bevallingsland genoemd. Waardoor je beter de weeën kunt opvangen, meer gefocused en ontspannen bent.

 • Videoles 6.1 en 6.2

 • Les 7: wat als?
  Kennis geeft vertrouwen. De meeste geboortes verlopen fysiologisch, maar er zijn ook situaties waarin je moet schakelen. Deze tools heb je in de afgelopen dagen gekregen en kun je zelf meer verder aan de slag. Het is belangrijk om te weten dat je een keuze hebt, in alle situaties. En dat er dus ook medische situaties mogelijk zijn. Geen angst, maar juist vertrouwen door deze informatie.

 • Videoles 7.1 en 7.2

Naast alle lessen heeft Doete prachtige  werkboeken ontwikkeld en krijg je vele downloads en oefeningen.

Downloads:

 • Een compleet cursusboekvan maar liefst 40 pagina's.
 • 6 werkboeken met opdrachten en verdiepingen bij de betreffende les.
 • Audio bestanden:
  -Ontspannings- en ademhalingsoefeningen
  -Affirmaties

Doete Reitsma, verloskundigeDoete verloskundige

Ik ben Doete, verloskundige en zwangerschapsexpert bij Dubbel Zen. Sinds 2012 werk ik als klinisch verloskundige én heb ik me gespecialiseerd in een ontspannen zwangerschap.

Tijdens mijn werk als verloskundige merkte ik dat mijn visie naar achteren geschoven werd door de drukte en andere prioriteiten. Met Dubbel Zen kan ik deze weer vooropstellen.

Mijn ervaring als verloskundige en echoscopiste, maar ook mijn massage trainingen (in Thailand) en Hypnobirthing opleiding maken dat ik jou als zwangere én partner optimaal kan begeleiden tijdens jullie zwangerschap.

Zo geef ik tips voor extra ontspanning in de podcast Podnataal (Spotify) én nu dus ook een online zwangerschapscursus. 

Geen typische geitenwollen-sokken-puf-cursus, maar een leuke en praktische cursus voor meer ontspanning tijdens de zwangerschap en ter voorbereiding op de geboorte.

"Iedere ouder verdient het om met een warm gevoel terug te kijken op de zwangerschap en geboorte. Daar help ik je graag bij!"

 

De online bevalcursus "HypnoBirthing" bevat 14 video lessen een compleet cursusboek, werkboeken, ontspanningsaudio's  en andere downloads. Je hebt 6 maanden toegang tot de cursus voor een investering van 97 euro.

De cursus wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed als je aanvullend verzekerd bent (check de voorwaarden van je eigen verzekering)

Trudy

Mijn angst overwonnen

Deze cursus raad ik iedereen aan die graag op een kalme, ontspannen manier en met vertrouwen wil bevallen. De cursus biedt informatie waardoor je vertrouwen krijgt in je eigen lichaam en kunnen.

Door de online filmpjes kun je de oefeningen doen wanneer het je zelf uitkomt en eventueel blijven oefenen en zelfs terugkijken als je bevalling begint.

Hypnobirthing heeft mij geholpen om mijn angst te overwinnen, waardoor ik nu vol vertrouwen uitkijk naar de geboorte van onze baby. Bedankt!

Femke

Veel vertrouwen

Ik vond de cursus erg fijn! Ik had nog weinig tijd kunnen nemen voor het me kunnen voorbereiden op de bevalling, maar de video’s van Imke gaven me alle rust om de verschillende ademhalingstechnieken, die ik ook daadwerkelijk heb toegepast tijdens mijn bevalling(!!), aan te leren en oefenen, ondanks dat ik niet lang voor mijn bevalling zat.

De oefeningen hebben me veel vertrouwen gegeven in mijn eigen kunnen en dat betaalde zich uit tijdens de bevalling. In eerste instantie had ik op het oog voor mijn omgeving nog geen weeën, maar ik had ze wel. En later hoorde ik op de verloskamer dat ze vonden dat ik mijn weeën zo goed wegademde. De kalme ademhaling heeft me echt heel ver gebracht!!

Ontzettend veel dank voor het aanbieden van deze online cursus, want ondanks dat het ons tweede kindje is, wilde ik me kunnen voorbereiden. En online gaat dat toch een stuk makkelijker, dan met een al bestaand gezin een oppas regelen voor partnerlessen bij de yoga oid.

Linda

Prettige cursus

Ik heb de cursus als prettig ervaren; vooral het op je gemak nog even herhalen, stopzetten en kunnen kijken wanneer het uit kwam was handig aangezien mijn partner onregelmatig werkt en het mijn tweede kindje betrof, waardoor ik niet elke week op een vaste avond naar een cursus toe kon gaan.

Goed dat de cursus wel in gaat op ‘wat als het anders loopt’, het loopt volgens mij altijd anders.

De ademhalingsoefeningen en ook de opties m.b.t. het bevalplan vond ik heel handig.

Mijn bevalling verliep veel relaxter dan van tevoren gedacht en hij ging aanzienlijk sneller, maar een gezond kind en verloskundigen die je wensen uit je bevalplan wél onthouden terwijl jij het allemaal vergeten bent op het moment dat je kindje op je buik ligt, is echt heel fijn.

Lekker en gezond eten tijdens je zwangerschap.
Niet alleen voor jezelf, ook voor je nog ongeboren kindje.

Met een zelfverzekerd gevoel bevallen?
In deze cursussen antwoorden op al jouw vragen.

Je baby leren kennen? Weer fit worden na je bevalling? Ontdek onze cursussen.