Hypnobirthing

Online zwangerschapscursus

Je kijkt uit naar de geboorte van je kindje, maar vindt het wel spannend. Zorg dat de spanning niet de overhand krijgt. Hoe je dat doet? Tijdens de cursus hypnobirthing leert verloskundige Imke van Soest jou vertrouwen te hebben in je eigen krachten tijdens de bevalling.

Laat je kindje op de meeste kalme en rustige manier geboren worden op de plek waar jij je veilig voelt.

Hypnobirthing

Online zwangerschapscursus

Je kijkt uit naar de geboorte van je kindje, maar vindt het wel spannend. Zorg dat de spanning niet de overhand krijgt. Hoe je dat doet? Tijdens de cursus hypnobirthing leert verloskundige Imke van Soest jou vertrouwen te hebben in je eigen krachten tijdens de bevalling.

Laat je kindje op de meeste kalme en rustige manier geboren worden op de plek waar jij je veilig voelt.

Je bevalling onder controle krijgen met hypnobirthing

Je kijkt uit naar je bevalling, maar vindt het wel spannend. Angst is een slechte raadgever, zorg dat de spanning niet de overhand krijgt. Hoe je dat doet? Je leert in deze cursus vertrouwen in en controle te krijgen over je bevalling door op de juiste manier om te gaan met ademhaling en diepe concentratie.

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, is het geen zweverig verhaal. Het hoofdonderwerp is vertrouwen in hoe de geboorte gaat verlopen.

Oefeningen die je houvast bieden

Het belang van concentratie en ademhaling wordt onderschat. Praktische oefeningen en opdrachten leren je technieken die je helpen diepe concentratie te houden en door verschillende fases heen te ademen. De regie heb je zelf stevig in de hand.

Vertrouwen in je bevalling

Hypnobirthing is gebaseerd op ontspanning, visualisatie en zelfhypnose. Jouw gedachten kunnen een positieve, maar ook negatieve invloed hebben op je bevalling. Je leert om met een positieve mindset jouw bevalling soepeler te laten verlopen en gaat hierdoor je bevalling vol vertrouwen in.

Volg de cursus hypnobirthing en begin ijzersterk aan de geboorte van je kindje

Na het volgen van de cursus is de algemene mening van cursisten dat ze er echt iets aan hebben gehad. Door de juiste technieken op de juiste momenten toe te passen, neem je zelf de controle en heb je vertrouwen in je eigen lichaam. Je wordt er sterker van en neemt afscheid van twijfels en angst.

Begin met deze cursus liefst rond 25-30 weken (eerder is ook prima). Zo heb je voldoende tijd om te oefenen in ontspanning, visualisatie en zelfhypnose.

Praktische informatie over deze cursus

In 14 video's leer jij alles over onderstaande onderwerpen en meer:

 • Les 1 - Wat is HypnoBirthing en wat doet deze positieve benadering met je?;
 • Les 2 - Je bewustzijn beïnvloeden middels visualisatieoefeningen;
 • Les 3 - De werking van je baarmoeder, wat gebeurt er tijdens een wee?;
 • Les 4 - Hormonen die een rol spelen tijdens de geboorte van jullie kindje;
 • Les 5 - Drie ademhalingstechnieken, wanneer zet je welke ademhaling in en waarom?;
 • Les 6 - Ontspanningsoefening en een massage die je partner bij jou kan doen;
 • Les 7 - Leren om de controle los te laten en je lichaam te volgen;
 • Les 8 - Wat zijn geboortevoorkeuren en leg je dit vast in een geboorteplan?;
 • Les 9 - Beperkende gedachten en angsten opruimen d.m.v. oefeningen;
 • Les 10 - De bevalling, wat kun je verwachten?;
 • Les 11 - Wat als het anders loopt en je een medische indicatie krijgt?;
 • Les 12 - De rol van je partner, handvatten om jou te ondersteunen;
 • Les 13 - Puntjes op de i, ademhalingstechnieken en het eerste uur na de bevalling;
 • Les 14 - De stuitligging, hoe help je je kindje draaien?

In de 8 downloads lees jij alles over onderstaande onderwerpen en meer:

 • Affirmaties, MP3;
 • Oefeningen voor o.a. de ademhaling;
 • Wat stop je in je koffer voor het ziekenhuis?;
 • Wat zit er in de verlostas?;
 • Werkblad beperkende gedachten;
 • Perineum massage.

Imke

Imke van Soest - Verloskundige.

Verloskundige/vroedvrouw uit liefde voor het liefste.

Al ruim 10 jaar werkzaam in de eerste lijn in Utrecht en omgeving. Is naast verloskundige ook echoscopiste en versiekundige (uitwendig draaien van een baby in stuitligging).

Heeft haar vakkennis uitgebreid met de opleiding tot Hypnobirthingdocent omdat ze zag hoeveel baad barende vrouwen hebben met deze techniek.

“Ik geloof dat iedere vrouw de mogelijkheid moet krijgen haar kind(je) op een comfortabele, kalme en voor haar, veilige manier te baren”

De online bevalcursus "HypnoBirthing" bevat 14 video's en 8 downloads. Je hebt 6 maanden toegang tot de cursus voor een investering van € 74,95. 

De cursus wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed

Trudy

Mijn angst overwonnen

Deze cursus raad ik iedereen aan die graag op een kalme, ontspannen manier en met vertrouwen wil bevallen. De cursus biedt informatie waardoor je vertrouwen krijgt in je eigen lichaam en kunnen.

Door de online filmpjes kun je de oefeningen doen wanneer het je zelf uitkomt en eventueel blijven oefenen en zelfs terugkijken als je bevalling begint.

Hypnobirthing heeft mij geholpen om mijn angst te overwinnen, waardoor ik nu vol vertrouwen uitkijk naar de geboorte van onze baby. Bedankt!

Femke

Veel vertrouwen

Ik vond de cursus erg fijn! Ik had nog weinig tijd kunnen nemen voor het me kunnen voorbereiden op de bevalling, maar de video’s van Imke gaven me alle rust om de verschillende ademhalingstechnieken, die ik ook daadwerkelijk heb toegepast tijdens mijn bevalling(!!), aan te leren en oefenen, ondanks dat ik niet lang voor mijn bevalling zat.

De oefeningen hebben me veel vertrouwen gegeven in mijn eigen kunnen en dat betaalde zich uit tijdens de bevalling. In eerste instantie had ik op het oog voor mijn omgeving nog geen weeën, maar ik had ze wel. En later hoorde ik op de verloskamer dat ze vonden dat ik mijn weeën zo goed wegademde. De kalme ademhaling heeft me echt heel ver gebracht!!

Ontzettend veel dank voor het aanbieden van deze online cursus, want ondanks dat het ons tweede kindje is, wilde ik me kunnen voorbereiden. En online gaat dat toch een stuk makkelijker, dan met een al bestaand gezin een oppas regelen voor partnerlessen bij de yoga oid.

Linda

Prettige cursus

Ik heb de cursus als prettig ervaren; vooral het op je gemak nog even herhalen, stopzetten en kunnen kijken wanneer het uit kwam was handig aangezien mijn partner onregelmatig werkt en het mijn tweede kindje betrof, waardoor ik niet elke week op een vaste avond naar een cursus toe kon gaan.

Goed dat de cursus wel in gaat op ‘wat als het anders loopt’, het loopt volgens mij altijd anders.

De ademhalingsoefeningen en ook de opties m.b.t. het bevalplan vond ik heel handig.

Mijn bevalling verliep veel relaxter dan van tevoren gedacht en hij ging aanzienlijk sneller, maar een gezond kind en verloskundigen die je wensen uit je bevalplan wél onthouden terwijl jij het allemaal vergeten bent op het moment dat je kindje op je buik ligt, is echt heel fijn.

Lekker en gezond eten tijdens je zwangerschap.
Niet alleen voor jezelf, ook voor je nog ongeboren kindje.

Met een zelfverzekerd gevoel bevallen?
In deze cursussen antwoorden op al jouw vragen.

Leer alle signalen van je baby kennen.
Én hoe je hier het beste op kunt reageren.