Hypnobirthing

Online zwangerschapscursus

Stap voor stap begeleiding naar een meer ontspannen geboorte. Deze cursus, ontwikkeld en gegeven door verloskundige Doete, is een combinatie van medische kennis, ervaring en een vleugje hypnobirthing. Speciaal voor jou én je partner.

Vertrouwen, positiviteit en samenwerking staan hierin centraal. Geen ‘geitenwollensokken- of pufcursus’ dus, maar juist een heel praktische, leuke en volledige voorbereiding op de geboorte.

Hypnobirthing

Online zwangerschapscursus

Stap voor stap begeleiding naar een meer ontspannen geboorte. Deze cursus, ontwikkeld en gegeven door verloskundige Doete, is een combinatie van medische kennis, ervaring en een vleugje hypnobirthing. Speciaal voor jou én je partner.

Vertrouwen, positiviteit en samenwerking staan hierin centraal. Geen ‘geitenwollensokken- of pufcursus’ dus, maar juist een heel praktische, leuke en volledige voorbereiding op de geboorte.

Je bevalling onder controle krijgen met hypnobirthing

Je kijkt uit naar je bevalling, maar vindt het wel spannend. Angst is een slechte raadgever, zorg dat de spanning niet de overhand krijgt. Hoe je dat doet? Je leert in deze cursus vertrouwen in en controle te krijgen over je bevalling door op de juiste manier om te gaan met ademhaling en diepe concentratie.

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, is het geen zweverig verhaal. Het hoofdonderwerp is vertrouwen in hoe de geboorte gaat verlopen.

Oefeningen die je houvast bieden

Het belang van concentratie en ademhaling wordt onderschat. Praktische oefeningen en opdrachten leren je technieken die je helpen diepe concentratie te houden en door verschillende fases heen te ademen. De regie heb je zelf stevig in de hand.

Vertrouwen in je bevalling

Hypnobirthing is gebaseerd op ontspanning, visualisatie en zelfhypnose. Jouw gedachten kunnen een positieve, maar ook negatieve invloed hebben op je bevalling. Je leert om met een positieve mindset jouw bevalling soepeler te laten verlopen en gaat hierdoor je bevalling vol vertrouwen in.

Volg de cursus hypnobirthing en begin ijzersterk aan de geboorte van je kindje

Na het volgen van de cursus is de algemene mening van cursisten dat ze er echt iets aan hebben gehad. Door de juiste technieken op de juiste momenten toe te passen, neem je zelf de controle en heb je vertrouwen in je eigen lichaam. Je wordt er sterker van en neemt afscheid van twijfels en angst.

Begin met deze cursus liefst rond 25-30 weken (eerder is ook prima). Zo heb je voldoende tijd om te oefenen in ontspanning, visualisatie en zelfhypnose.

  Inhoud van deze cursus

  In 14 video lessen, een compleet cursusboek + vele downloads leer jij alles over onderstaande onderwerpen en meer:

  Les 1: Ontspanning en onderbewustzijn.

  Hoe kun je meer ontspannen tijdens je zwangerschap? Wat is het verschil tussen stress & ontspanning op je lichaam? En hoe helpt dit je bij de geboorte? Ook gaan we het hebben over onbewuste gedachten en hoe iedere gedachte invloed heeft op je lichaam. Het kan je dus helpen, wanneer je aan de slag gaat met je mindset.

  Videolessen 1.1 + 1.2

  Les 2: verbinden

  De connectie met je baby begint al op het moment dat je zwanger raakt. De relatie en de hechting begint daar en groeit samen met je buik, de bewegingen en je kindje op beeld zien tijdens een echo. Hoe bijzonder is dat! Maar wist je dat je ook verdieping kunt zoeken in deze verbinding?

  Videolessen 2.1 + 2.2

  Les 3: geboorte inspiratie

  Wat is er allemaal mogelijk in bevallingsland? Wat zie jij voor je wanneer je denkt aan de geboorte dag? Veel mensen kennen het typische beeld van een vrouw die liggend op haar rug bevalt, met haar benen naar haar toegetrokken, maar wist je dat deze houding eigenlijk het minst bevorderlijk is voor een soepele geboorte?

  Videoles 3.1 + geboortefilmpjes

  Les 4: de geboorte

  Hoelang denk je dat een gemiddelde bevalling van een eerste kindje duurt? En wist je dat de geboorte uit verschillende fases bestaat? Inmiddels weet je dat verschillende ontspanningsmanieren je helpen voor een soepelere geboorte, maar wat helpt je nog meer? Kennis geeft namelijk vertrouwen, en vertrouwen zorgt ervoor dat je kan ontspannen. En naar mijn mening is dat de sleutel tot een positieve geboorte ervaring

  Videolessen: 4.1, 4.2 en 4.3

  Les 5: geboortewensen

  Het is belangrijk om te beschrijven wat je graag zou willen tijdens de geboorte, voor jezelf en de mensen die je steunen. Je zorgverlener(s) wil je namelijk zoveel mogelijk op maat helpen, maar daar hebben ze jou voor nodig. Als jij niet kan vertellen wat jij nodig bent, wat voor jou werkt (en wat niet) of wat er in jou leeft, dan wordt het voor de zorgverlener lastig om samen te werken naar een mooie geboorte. Je geboortewensen uitschrijven (samen met je partner) dragen bij een positieve geboorte ervaring.

  Videoles 5.1

  Les 6: oxytocine bubbel

  Inmiddels weet je hoe belangrijk het hormoon Oxytocine is. Hoe bijzonder is het, dat dit hormoon zorgt voor de weeën, maar ook voor de ontspanning om de weeën beter op te vangen. Tijdens de geboorte kun je ‘high on oxytocine’ zijn, ook wel je bevallingsland genoemd. Waardoor je beter de weeën kunt opvangen, meer gefocused en ontspannen bent.

  Videoles 6.1 en 6.2

  Les 7: wat als?

  Kennis geeft vertrouwen. De meeste geboortes verlopen fysiologisch, maar er zijn ook situaties waarin je moet schakelen. Deze tools heb je in de afgelopen dagen gekregen en kun je zelf meer verder aan de slag. Het is belangrijk om te weten dat je een keuze hebt, in alle situaties. En dat er dus ook medische situaties mogelijk zijn. Geen angst, maar juist vertrouwen door deze informatie.

  Videoles 7.1 en 7.2

  Naast alle lessen heeft Doete werkboeken ontwikkeld en krijg je vele downloads en oefeningen.

  Downloads

  • Een compleet cursusboek van maar liefst 40 pagina's.
  • 6 werkboeken met opdrachten en verdiepingen bij de betreffende les.
  • Audio bestanden:
   -Ontspannings- en ademhalingsoefeningen
   -Affirmaties

  Over Doete Reitsma

  Doete verloskundige

  Ik ben Doete, verloskundige en zwangerschapsexpert bij Dubbel Zen. Sinds 2012 werk ik als klinisch verloskundige én heb ik me gespecialiseerd in een ontspannen zwangerschap.

  Tijdens mijn werk als verloskundige merkte ik dat mijn visie naar achteren geschoven werd door de drukte en andere prioriteiten. Met Dubbel Zen kan ik deze weer vooropstellen.

  Mijn ervaring als verloskundige en echoscopiste, maar ook mijn massage trainingen (in Thailand) en Hypnobirthing opleiding maken dat ik jou als zwangere én partner optimaal kan begeleiden tijdens jullie zwangerschap.

  Zo geef ik tips voor extra ontspanning in de podcast Podnataal (Spotify) én nu dus ook een online zwangerschapscursus. 

  Geen typische geitenwollen-sokken-puf-cursus, maar een leuke en praktische cursus voor meer ontspanning tijdens de zwangerschap en ter voorbereiding op de geboorte.

  "Iedere ouder verdient het om met een warm gevoel terug te kijken op de zwangerschap en geboorte. Daar help ik je graag bij!"

   

  Lesgeld & vergoeding

  De online bevalcursus "HypnoBirthing" bevat 14 video lessen een compleet cursusboek, werkboeken, ontspanningsaudio's  en andere downloads. Je hebt 6 maanden toegang tot de cursus voor een investering van 97 euro.

  De cursus wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed als je aanvullend verzekerd bent (check de voorwaarden van je eigen verzekering).

  Melanie

  Beoordeling: uitstekend

  De cursus is mij zeer goed bevallen! Moest er wel even inkomen, er zat naar mijn idee iets te veel herhaling in. 

  Maar ik heb de cursus dan ook in bijna een keer achter elkaar gedaan. Dus wellicht kwam dat daardoor. 

  De cursus heeft mij wel veel geholpen; qua informatie maar zeker ook qua “hoe kan ik zo kalm en ontspannen mogelijk mijn bevalling doen”. Heb veel gehad aan de tips (visualiseren, vertrouwen op je lichaam, ontspanningsoefeningen, ademhalingstechniek). De gegeven info uit de cursus heeft er voor gezorgd dat ik goed op de hoogte was van hoe en wat, wat weer bijdroeg aan het vertrouwen en de overgave tijdens de bevalling. Mede door de cursus kan ik terugkijken op een positieve bevalling 🙂 

  Wat ik ook erg fijn vond is dat de partner in de cursus ook betrokken wordt. De betrokkenheid en hulp van mijn partner heeft zeker ook bijgedragen aan het feit dat ik positief kan terugkijken op mijn bevalling. 

  Ik zou dan ook iedereen een cursus hypno birthing adviseren! Mijn doel was een zo’n  ontspannen mogelijke bevalling, waarbij ik kon vertrouwen op mijn lichaam en kon overgeven aan de het proces. Het was niet altijd een pretje, maar door de tips, hulp van mijn partner en een heel fijne verpleegkundige en verloskundige kon ik wel telkens terugkomen bij de ontspanning en de overgave aan het proces.

  Marloes

  Beoordeling; Goed

  Inspirerend, positief en informatief. .

  Renee

  Beoordeling; Neutraal

  Ik vond het een fijne introductie in Hypnobirthing.

  Wel mis ik een overzichtelijkere indeling waarin ik in één opslag de meditaties kan vinden. Dit is fijn wanneer de bevalling begint, zodat ik er snel bij kan.

  Ook mis ik meer praktische handvaten om hypnobirthing toe te passen, zoals ademhalingsoefeningen, meditaties, visualisaties, affirmaties, etc.

  Iris

  Beoordeling; Neutraal

  Ariëtte

  Beoordeling; Niet goed

  Ik had er meer van verwacht, ik vond het toch erg zweverig. Daarbij stoorde ik me aan het constante "ik wil je uitnodigen om".

  Ik heb de cursus eerst helemaal zelf gedaan en zou deze daarna met mijn vriend samen doen. Hij haakte echter na 2 filmpjes al af en vond het te zweverig om de rest nog te doen.

  Ik had meer praktische tips verwacht voor de hypnobirthing maar heb hier eigenlijk in mijn ogen geen duidelijke handvaten voor gekregen.
  Als ik heel eerlijk ben vind ik het zonde van mijn geld en had ik dit liever in een andere cursus gestoken.

  Rowie

  Beoordeling; Goed

  Leerzaam, fijn dat alles op een duidelijke manier wordt uitgelegd en dat info weer terugkomt in andere hoofdstukken.

  Zo blijft de info beter hangen.

  Michelle

  Beoordeling; Uitstekend

  Hele fijne en volledige cursus.

  Ik ben nu voor de tweede keer zwanger, dus ik wist sowieso wel wat mij te wachten staat. Maar ik vond het fijn om op deze manier weer wat bewuster met de zwangerschap bezig te zijn.

  Ook vind ik het fijn dat alles weer op een hele fijne manier een beetje opgefrist is.
  Mede dankzij de cursus heb ik het gevoel klaar te zijn voor deze bevalling. Bedankt!

  Schouten

  Beoordeling; Uitstekend

  Erg nuttige en fijne informatie.

  Geeft mij een goed gevoel op de voorbereiding van de bevalling!

  Marouschka

  Beoordeling; Uitstekend

  Hele fijne cursus, lekker vanuit huis te volgen en sloot precies aan op mijn wensen.

  Een goede mix van wetenschappelijke kennis vanuit Doete haar Verloskundige achtergrond en mindset/vrouw in haar kracht en rust zetten.

  Ik ben nu beter voorbereid op de bevalling en weet dat ik op mijzelf mag vertrouwen.

  Mariella

  Beoordeling: neutraal

  De spreker doet het erg goed en legt duidelijk alles uit. De video's zijn prettig om te kijken en duren niet te lang.

  Toch heb ik het gevoel dat het m'n geld niet waard was. Het is een behoorlijk bedrag en ook al vind ik het goed opgezet, inhoudelijk heb ik niks nieuws gehoord dan wat ik ook heb gehoord op de (gratis) informatie avond bij onze verloskundige.

  Anoniem

  Fijne cursus

  Fijne opdeling van de verschillende onderwerpen. Prettige verdeling tussen video en werkboeken. Online materiaal werkt naar behoren. Nadeel vonden wij dat er minder hypnobirthing in de cursus zat dan we hadden verwacht.

  Femke

  Veel vertrouwen

  Ik vond de cursus erg fijn! Ik had nog weinig tijd kunnen nemen voor het me kunnen voorbereiden op de bevalling, maar de video’s gaven me alle rust om de verschillende ademhalingstechnieken, die ik ook daadwerkelijk heb toegepast tijdens mijn bevalling(!!), aan te leren en oefenen, ondanks dat ik niet lang voor mijn bevalling zat.

  De oefeningen hebben me veel vertrouwen gegeven in mijn eigen kunnen en dat betaalde zich uit tijdens de bevalling. In eerste instantie had ik op het oog voor mijn omgeving nog geen weeën, maar ik had ze wel. En later hoorde ik op de verloskamer dat ze vonden dat ik mijn weeën zo goed wegademde. De kalme ademhaling heeft me echt heel ver gebracht!!

  Ontzettend veel dank voor het aanbieden van deze online cursus, want ondanks dat het ons tweede kindje is, wilde ik me kunnen voorbereiden. En online gaat dat toch een stuk makkelijker, dan met een al bestaand gezin een oppas regelen voor partnerlessen bij de yoga oid.

  Anita

  Beoordeling: Goed

  interessant. Veel informatie. Soms beetje langdradig.

  Linda

  Prettige cursus

  Ik heb de cursus als prettig ervaren; vooral het op je gemak nog even herhalen, stopzetten en kunnen kijken wanneer het uit kwam was handig aangezien mijn partner onregelmatig werkt en het mijn tweede kindje betrof, waardoor ik niet elke week op een vaste avond naar een cursus toe kon gaan.

  Goed dat de cursus wel in gaat op ‘wat als het anders loopt’, het loopt volgens mij altijd anders.

  De ademhalingsoefeningen en ook de opties m.b.t. het bevalplan vond ik heel handig.

  Mijn bevalling verliep veel relaxter dan van tevoren gedacht en hij ging aanzienlijk sneller, maar een gezond kind en verloskundigen die je wensen uit je bevalplan wél onthouden terwijl jij het allemaal vergeten bent op het moment dat je kindje op je buik ligt, is echt heel fijn.

  Trudy

  Mijn angst overwonnen

  Deze cursus raad ik iedereen aan die graag op een kalme, ontspannen manier en met vertrouwen wil bevallen. De cursus biedt informatie waardoor je vertrouwen krijgt in je eigen lichaam en kunnen.

  Door de online filmpjes kun je de oefeningen doen wanneer het je zelf uitkomt en eventueel blijven oefenen en zelfs terugkijken als je bevalling begint.

  Hypnobirthing heeft mij geholpen om mijn angst te overwinnen, waardoor ik nu vol vertrouwen uitkijk naar de geboorte van onze baby. Bedankt!

  Jennifer

  Beoordeling; Goed

  Fijn om weer wat kennis op te frissen (dit is mijn tweede zwangerschap).
  Keuze voor hypnobirthing was mn voor de ontspannings- en ademhalingsoefeningen.

  Amy & Rens

  Beoordeling; Goed

  Verhelderend informatief duidelijk en rustig verteld, juiste lengte per video ( aldus de man), makkelijk te volgen en goed terug te zoeken.

  Lien

  Bedankt!

  Ik ben gisteren bevallen van een flinke zoon Adriaan en wilde jullie bedanken.

  In die zin - ik heb enorm veel gehad aan de ademhalingstechniek van 3x in Vtjes uit te ademen. Dit heb ik zo heel goed kunnen volhouden.

  Het was een vlotte natuurlijke bevalling.

  Heel erg bedankt voor de tip dus.

  Dankbare groetjes,

  Lien

  Lisa

  Beoordeling: uitstekend

  Enkele maanden geleden zijn mijn partner en ik gestart met de cursus hypnobirthing. Waar mijn partner eerst een beetje sceptisch was, heeft hij alle oefeningen keurig mee uitgevoerd. Door de cursus had ik, de toekomstige mamma, alle vertrouwen in de bevalling. Ik was er helemaal klaar voor! Ik vond de uitspraak over het zorgen voor een mooie herinnering aan de bevalling van Doete prachtig. Het zorgde ervoor dat ik alle vertrouwen kreeg in de bevalling. Ik kon dit! Toen het moment daadwerkelijk was aangebroken, was er rust in huis. Ik wist wat mij te doen stond. Mijn partner wist wat hij kon doen om mij door de weeënstorm te begeleiden en er bleef een kalme sfeer bestaan.

  Inderdaad, alles wat je vertelde was waar. De bubbel, de fijne herinnering etc.

  Sara

  Beoordeling: uitstekend

  Een zeer duidelijke en goede uitleg. Het voelde als 1 op 1 contact. Een uitgebreide lesstof. Ik ga hier zeker iets aan hebben. Nu en tijdens de bevalling.

  Lara Hermse

  Erg prettige cursus

  Ik vond de cursus erg prettig. Hij geeft mij het gevoel goed voorbereid te zijn voor de bevalling. Voor mij was het prettig om de cursus op mijn eigen tempo te kunnen volgen. Hij heeft mij geholpen om positiever tegen het laatste stukje van mijn zwangerschap aan te kijken en meer de ontspanning en mijn eigen bubbel op te zoeken.

  Wil je zwanger worden of ben je zwanger?
  Met deze cursussen werk je aan een gezonde leefstijl.

  Met een zelfverzekerd gevoel bevallen?
  In deze cursussen antwoorden op al jouw vragen.

  Je baby leren kennen? Weer fit worden na je bevalling? Ontdek onze cursussen.