Hypnobirthing

Online zwangerschapscursus

Stap voor stap begeleiding naar een meer ontspannen geboorte. Deze cursus, ontwikkeld en gegeven door verloskundige Doete, is een combinatie van medische kennis, ervaring en een vleugje hypnobirthing. Speciaal voor jou én je partner.

Vertrouwen, positiviteit en samenwerking staan hierin centraal. Geen ‘geitenwollensokken- of pufcursus’ dus, maar juist een heel praktische, leuke en volledige voorbereiding op de geboorte.

Hypnobirthing

Online zwangerschapscursus

Stap voor stap begeleiding naar een meer ontspannen geboorte. Deze cursus, ontwikkeld en gegeven door verloskundige Doete, is een combinatie van medische kennis, ervaring en een vleugje hypnobirthing. Speciaal voor jou én je partner.

Vertrouwen, positiviteit en samenwerking staan hierin centraal. Geen ‘geitenwollensokken- of pufcursus’ dus, maar juist een heel praktische, leuke en volledige voorbereiding op de geboorte.

Je bevalling onder controle krijgen met hypnobirthing

Je kijkt uit naar je bevalling, maar vindt het wel spannend. Angst is een slechte raadgever, zorg dat de spanning niet de overhand krijgt. Hoe je dat doet? Je leert in deze cursus vertrouwen in en controle te krijgen over je bevalling door op de juiste manier om te gaan met ademhaling en diepe concentratie.

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, is het geen zweverig verhaal. Het hoofdonderwerp is vertrouwen in hoe de geboorte gaat verlopen.

Oefeningen die je houvast bieden

Het belang van concentratie en ademhaling wordt onderschat. Praktische oefeningen en opdrachten leren je technieken die je helpen diepe concentratie te houden en door verschillende fases heen te ademen. De regie heb je zelf stevig in de hand.

Wat is hypnobirthing?

Hypnobirthing is gebaseerd op ontspanning, visualisatie en zelfhypnose. Jouw gedachten kunnen een positieve, maar ook negatieve invloed hebben op je bevalling. Je leert om met een positieve mindset jouw bevalling soepeler te laten verlopen en gaat hierdoor je bevalling vol vertrouwen in.

Volg de cursus hypnobirthing en begin ijzersterk aan de geboorte van je kindje

Na het volgen van de cursus is de algemene mening van cursisten dat ze er echt iets aan hebben gehad. Door de juiste technieken op de juiste momenten toe te passen, neem je zelf de controle en heb je vertrouwen in je eigen lichaam. Je wordt er sterker van en neemt afscheid van twijfels en angst.

Begin met deze cursus liefst rond 25-30 weken (eerder is ook prima). Zo heb je voldoende tijd om te oefenen in ontspanning, visualisatie en zelfhypnose.

  Inhoud van de cursus hypnobirthing

  In 14 video lessen, een compleet cursusboek + vele downloads leer jij alles over onderstaande onderwerpen en meer:

  Les 1: Ontspanning en onderbewustzijn.

  Hoe kun je meer ontspannen tijdens je zwangerschap? Wat is het verschil tussen stress & ontspanning op je lichaam? En hoe helpt dit je bij de geboorte? Ook gaan we het hebben over onbewuste gedachten en hoe iedere gedachte invloed heeft op je lichaam. Het kan je dus helpen, wanneer je aan de slag gaat met je mindset.

  Videolessen 1.1 + 1.2

  Les 2: verbinden

  De connectie met je baby begint al op het moment dat je zwanger raakt. De relatie en de hechting begint daar en groeit samen met je buik, de bewegingen en je kindje op beeld zien tijdens een echo. Hoe bijzonder is dat! Maar wist je dat je ook verdieping kunt zoeken in deze verbinding?

  Videolessen 2.1 + 2.2

  Les 3: geboorte inspiratie

  Wat is er allemaal mogelijk in bevallingsland? Wat zie jij voor je wanneer je denkt aan de geboorte dag? Veel mensen kennen het typische beeld van een vrouw die liggend op haar rug bevalt, met haar benen naar haar toegetrokken, maar wist je dat deze houding eigenlijk het minst bevorderlijk is voor een soepele geboorte?

  Videoles 3.1 + geboortefilmpjes

  Les 4: de geboorte

  Hoelang denk je dat een gemiddelde bevalling van een eerste kindje duurt? En wist je dat de geboorte uit verschillende fases bestaat? Inmiddels weet je dat verschillende ontspanningsmanieren je helpen voor een soepelere geboorte, maar wat helpt je nog meer? Kennis geeft namelijk vertrouwen, en vertrouwen zorgt ervoor dat je kan ontspannen. En naar mijn mening is dat de sleutel tot een positieve geboorte ervaring

  Videolessen: 4.1, 4.2 en 4.3

  Les 5: geboortewensen

  Het is belangrijk om te beschrijven wat je graag zou willen tijdens de geboorte, voor jezelf en de mensen die je steunen. Je zorgverlener(s) wil je namelijk zoveel mogelijk op maat helpen, maar daar hebben ze jou voor nodig. Als jij niet kan vertellen wat jij nodig bent, wat voor jou werkt (en wat niet) of wat er in jou leeft, dan wordt het voor de zorgverlener lastig om samen te werken naar een mooie geboorte. Je geboortewensen uitschrijven (samen met je partner) dragen bij een positieve geboorte ervaring.

  Videoles 5.1

  Les 6: oxytocine bubbel

  Inmiddels weet je hoe belangrijk het hormoon Oxytocine is. Hoe bijzonder is het, dat dit hormoon zorgt voor de weeën, maar ook voor de ontspanning om de weeën beter op te vangen. Tijdens de geboorte kun je ‘high on oxytocine’ zijn, ook wel je bevallingsland genoemd. Waardoor je beter de weeën kunt opvangen, meer gefocused en ontspannen bent.

  Videoles 6.1 en 6.2

  Les 7: wat als?

  Kennis geeft vertrouwen. De meeste geboortes verlopen fysiologisch, maar er zijn ook situaties waarin je moet schakelen. Deze tools heb je in de afgelopen dagen gekregen en kun je zelf meer verder aan de slag. Het is belangrijk om te weten dat je een keuze hebt, in alle situaties. En dat er dus ook medische situaties mogelijk zijn. Geen angst, maar juist vertrouwen door deze informatie.

  Videoles 7.1 en 7.2

  Naast alle lessen heeft Doete werkboeken ontwikkeld en krijg je vele downloads en oefeningen.

  Downloads

  • Een compleet cursusboek van maar liefst 40 pagina's.
  • 6 werkboeken met opdrachten en verdiepingen bij de betreffende les.
  • Audio bestanden:
   -Ontspannings- en ademhalingsoefeningen
   -Affirmaties

  Over Doete Reitsma

  Doete verloskundige

  Ik ben Doete, verloskundige en zwangerschapsexpert bij Dubbel Zen. Sinds 2012 werk ik als klinisch verloskundige én heb ik me gespecialiseerd in een ontspannen zwangerschap.

  Tijdens mijn werk als verloskundige merkte ik dat mijn visie naar achteren geschoven werd door de drukte en andere prioriteiten. Met Dubbel Zen kan ik deze weer vooropstellen.

  Mijn ervaring als verloskundige en echoscopiste, maar ook mijn massage trainingen (in Thailand) en Hypnobirthing opleiding maken dat ik jou als zwangere én partner optimaal kan begeleiden tijdens jullie zwangerschap.

  Zo geef ik tips voor extra ontspanning in de podcast Podnataal (Spotify) én nu dus ook een online zwangerschapscursus. 

  Geen typische geitenwollen-sokken-puf-cursus, maar een leuke en praktische cursus voor meer ontspanning tijdens de zwangerschap en ter voorbereiding op de geboorte.

  "Iedere ouder verdient het om met een warm gevoel terug te kijken op de zwangerschap en geboorte. Daar help ik je graag bij!"

   

  Lesgeld & vergoeding

  De online bevalcursus "HypnoBirthing" bevat 14 video lessen een compleet cursusboek, werkboeken, ontspanningsaudio's  en andere downloads. Je hebt 6 maanden toegang tot de cursus voor een investering van 97 euro.

  De cursus wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed als je aanvullend verzekerd bent (check de voorwaarden van je eigen verzekering).

  Reviews

  4,1
  Rated 4.1 out of 5
  4.1 van 5 sterren (op basis van 57 reviews)
  Uitstekend35%
  Heel goed44%
  Gemiddeld18%
  Slecht3%
  Verschrikkelijk0%

  Hele fijne cursus tijdens mijn eerste zwangerschap

  Rated 5 out of 5
  18 mei 2023

  Wat een fijne cursus en lessen, ter voorbereiding op mijn eerste bevalling. Vanaf les 1 vond ik het al erg leuk om alle nieuwe dingen te leren en keek erg uit naar de komende lessen. Het heeft mij de vertrouwen gegeven in het proces en in mijn lichaam. Kijk enorm uit na de bevalling, mede door deze cursus!

  Jeanine

  Voldoende voorbereiding

  Rated 3 out of 5
  30 april 2023

  De cursus geeft veel informatie over wat er in je lichaam gebeurt en hoe je jezelf en je partner goed kunt voorbereiden op de bevalling. Er is inderdaad een vleugje hypnobirthing terug te vinden in de cursus. Persoonlijk had dit onderdeel van mij nog wat uitgebreider gemogen, omdat dit mijn tweede zwangerschap was, wist ik veel informatie al en had ik me graag meer gericht op de hypnobirthing.

  Marjolein

  Leuke en informatieve cursus

  Rated 4 out of 5
  16 april 2023

  Leuke cursus met veel praktische informatie, waarbij de nadruk ligt op het belang van ontspannen tijdens de geboorte. Het cursusboek gaat dieper in op onderwerpen die in de video’s wat oppervlakkig aan bod komen.

  Yvonne

  Duidelijke cursus

  Rated 4 out of 5
  11 april 2023

  Stof wordt duidelijk en begrijpelijk in details uitgelegd. Dit zorgt ervoor dat je vol zelfvertrouwen je bevalling in gaat

  Ayfer

  Fijne cursus

  Rated 4 out of 5
  4 april 2023

  Fijne cursus die je op je eigen tempo kan doen. Goede combinatie van feitelijke kennis en bijv ontspanningsoefeningen

  Sandra

  Wil je zwanger worden of ben je zwanger?
  Met deze cursussen werk je aan een gezonde leefstijl.

  Met een zelfverzekerd gevoel bevallen?
  In deze cursussen antwoorden op al jouw vragen.

  Je baby leren kennen? Weer fit worden na je bevalling? Ontdek onze cursussen.