FAQ

Baby op komst

FAQ

Baby op komst

Zijn jullie cursussen een vervanging voor een 'gewone'cursus?

Ja, zeker! Als je één van onze bevalcursussen volgt, ben je supergoed voorbereid op alles wat je kunt verwachten tijdens je bevalling.

Van oud-cursisten vernemen we dat onze cursussen juist zo fijn zijn omdat je de lessen vaker kunt terugkijken en de info hierdoor beter blijft hangen en zo de tips en tricks tijdens je bevalling echt kunt toepassen.

Daarnaast zijn onze cursussen ook heel fijn omdat je partner makkelijker meekijkt. Veel ‘gewone’cursussen hebben maar 1 partnerles. Bij ons kijkt je partner in ieder geval alle lessen over de bevalling mee. Hierdoor wordt hij/zij veel beter voorbereid en worden jullie een beter team. Een partner kan zoveel meer dan een nat washandje geven ;).

Hoe gaat het na aankoop?

Je ontvangt direct na je aankoop een bevestiging in je mailbox. Hierin vind je je login en de factuur

Als je ingelogd bent vind je jouw cursus bij Mijn babyopkomst account/mijn cursussen.

Geen mail ontvangen? Check je spam!

Worden jullie cursussen vergoed door de zorgverzekeraars?

Veel zorgverzekeraars vergoeden cursussen ter voorbereiding op je bevalling, bij andere zorgverzekeraars heb je een x-budget om cursussen in je zwangerschap te volgen. In dat geval worden ook de voedingscursus en de cursus 'Leer je baby kennen' vergoed.

Of een cursus wordt vergoed, ligt aan HOE jij aanvullend verzekerd bent en bij WIE. Sowieso worden cursussen alleen vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Per verzekeraar worden andere eisen gesteld. De meest voorkomende eis is dat een bevalcursus wordt gegeven door óf een verloskundige óf een fysio die zwangerFit® trainer/coach is.  Twee cursussen (Goed voorbereid bevallen en Hypnobirthing) worden gegeven door een verloskundige, de derde bevalcursus (fit en in balans bevallen) door een fysio die is aangesloten bij zwangerFit®

Bijna al onze docenten hebben een AGB-code, wat voor veel verzekeraars een tweede eis is. Daarnaast vragen veel verzekeraars ook om een inschrijving bij de Kamer van Koophandel, natuurlijk hebben wij die ook.

Wil je de rekening indienen bij je zorgverzekeraar? Stuur dan NA aankoop een berichtje. Dan zorgen wij ervoor dat je een factuur in je mailbox krijgt die voldoet aan de eisen van jouw zorgverzekeraar.

Vermeld in je bericht WIE jouw zorgverzekeraar is én WELKE cursus(sen) je gekocht hebt.

Als je aanvullend verzekerd bent is ons advies: altijd een factuur indienen.

Wanneer is de beste periode om te starten met jullie cursussen?

Dat is per persoon verschillend en ligt er ook aan welke cursus je volgt. De cursus voeding kun je al volgen (willen we zelfs adviseren) als je zwanger wilt worden.

De cursus ‘Goed voorbereid bevallen‘ kun je het beste starten vroeg in de zwangerschap. De lessen die specifiek over de bevalling gaan, kun je dan later nog een keer bekijken, maar er zitten ook lessen in die over de zwangerschap zelf gaan.

Bij de cursus ‘Hypnobirthing’ zouden we adviseren om te beginnen rond de 20 weken zwangerschap. Je kijkt dan alle lessen een keer en de lessen die je het meest aanspreken kijk je op een later tijdstip nog een keer.

Het grote voordeel van herhaling is dat je informatie beter onthoudt als je het meerdere keren hoort/ziet.

Er zijn zelfs lessen die je kunt gebruiken tijdens je bevalling (geluidsbestanden bijvoorbeeld).
De cursus 'Jonge ouders, en nu?' zouden we je ook aanraden om tijdens de zwangerschap al een keer te volgen. Zo ben je goed voorbereid en weet je wat je te wachten staat en hoe jij je het beste kunt voorbereiden op de periode na de geboorte. Veel vrouwen worden overvallen door alle hectiek en emoties na de geboorte, door onze cursus al tijdens de zwangerschap een keer te bekijken, gebeurt jou dat niet!

En ook de cursus ‘Leer je baby kennen’ zouden we adviseren om tijdens de zwangerschap alvast een keer te volgen. Na de kraamdagen bekijk je de lessen die op dat moment van toepassing zijn.

Hoe lang heb ik toegang tot mijn cursussen?

Je hebt een half jaar toegang tot je cursus. In die periode mag je de lessen net zo vaak bekijken als je wilt.

Na afloop van genoemde periode vervalt je inschrijving en wordt de toegang tot je cursus(sen) gesloten.

Hoe vaak mag ik een les bekijken?

Je mag een les net zo vaak bekijken als jij wilt. We adviseren je zelfs om lessen, zeker die met tips en tricks voor je bevalling, vaker te bekijken. Zo blijft de info beter hangen en kun je het ook echt toepassen tijdens je bevalling.

We stellen geen grenzen aan het aantal keren dat je kijkt, maar gaan wel uit van eerlijk gebruik. Het is strikt verboden (zie algemene voorwaarden) om je login te delen met anderen dan je partner.

Hoe betrouwbaar is de door jullie gegeven informatie?

Al onze docenten zijn medisch deskundigen die werken volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. Je mag dan ook zeker vertrouwen op de tips en adviezen die wij je geven.
Echter, het blijft een online advies en wij kennen jouw persoonlijke medische situatie niet. Voor persoonlijke medische vragen of problemen verwijzen we je dan ook altijd naar je eigen verloskundige of arts.

Lees ook onze disclaimer.

Hoe gaan jullie met mijn gegevens om?

Strikt vertrouwelijk! Wij zullen jouw gegevens nooit aan derden beschikbaar stellen. De gegevens die je bij ons achterlaat, zijn echt veilig. Wees niet bang voor spam via ons.

Wij slaan alleen de gegevens op die nodig zijn voor de registratie en die bedrijven wettelijk moeten bewaren van hun klanten. Wettelijk zijn we verplicht (belastingdienst) om de gegevens van onze klanten 7 jaar te bewaren. Daarna worden je gegevens uit onze data base verwijderd.

Natuurlijk houden we ons aan de AVG-wetgeving.

Cookies gebruiken we alleen om de site goed te laten werken. Lees ook ons privacy beleid.

Kan ik mijn aankoop annuleren?

Nee, helaas is dat niet mogelijk. Bij je aankoop informeren we je dat annuleren niet mogelijk is omdat het hier een streamingcursus betreft. Hierbij geldt de 14 dagen bedenktijd niet. We vragen je bij aankoop om hiermee akkoord te gaan en bevestigen je dit ook via de mail.

Lees ook onze algemene voorwaarden.

We maken hierop een uitzondering mocht je zwangerschap misgaan. Neem in dat geval contact met ons op om nadere afspraken te maken.

Op welke toestellen en met welke browsers werkt het programma?

Je kunt onze cursussen volgen op je mobiel, tablet, laptop, desktop of tv. In principe worden alle browsers ondersteund, maar we verwachten wel dat je werkt met de nieuwste versies. Natuurlijk ondersteunen we oudere versies ook, maar bij erg verouderde software kan het zijn dat het programma niet goed werkt.