Over ons

Wie zijn wij?

Babyopkomst.tv is onderdeel van Babyopkomst.nl. Dé website waar je alles vindt wat je wilt weten over zwangerschap en bevalling. Geschreven door medici zodat jij nooit hoeft te twijfelen aan hetgeen je op onze site leest. 


Ik ben Sandra Vuik, verloskundige en eigenaar van Babyopkomst. 

Sinds 1999 ben ik online verloskundige en dat vind ik echt super leuk. Hoewel ik inmiddels geen praktijk meer heb zijn de online contacten vaak zo intensief dat dit het gemis van het fysieke contact met de zwangere teniet doet. Juist omdat het contact online verloopt is men vaak veel opener en eerlijker, wat het contact ten goede komt en ervoor zorgt dat het vaak veel dieper gaat. 

Kennis overdragen en stellen begeleiden naar een goede zwangerschaps- en bevallingservaring dat zit in mijn bloed. Ik vind het zó jammer om te horen dat iemand haar zwangerschap of bevalling als vreselijk heeft ervaren, juist omdat het (meestal) niet nodig is.
Vele onderzoeken hebben al aangetoond dat vrouwen die goed voorbereid zijn, die weten wat ze kunnen verwachten en vooral ook weten wat ze zelf kunnen doen en laten, veel positiever terugkijken op hun bevalling. 

Een positieve ervaring rondom zwangerschap en bevalling is iets wat ik iedere vrouw (en haar partner) gun en dat was dan ook het uitgangspunt voor ons nieuwe avontuur: Online zwangerschapscursussen ontwikkelen. 

Het belangrijkste criterium voor de docenten die ik zocht om samen met mij deze zwangerschapscursussen te ontwikkelen was dat zij medisch deskundig zijn.
Dat is immers de pijler waar heel Babyopkomst op draait: medisch deskundig en onderbouwde informatie zodat jij als zwangere weet dat je op onze tips en adviezen kunt vertrouwen. 

Ik prijs me heel gelukkig dat ik inmiddels een team heb kunnen samenstellen van sterke vrouwen die allemaal een medische achtergrond hebben, deskundigen zijn in hun vakgebied én allemaal net zo enthousiast zijn als ik om vrouwen (stellen) te begeleiden naar een positieve zwangerschaps- of beval ervaring. 

Ons Team: 

Ik ben Wietske van Luipen, getrouwd en moeder van een meiden-tweeling van 13 jaar (2004).

Ik heb 10 jaar met heel veel liefde en passie als verloskundige gewerkt, zowel in de thuispraktijk als in het ziekenhuis. Omdat ik merkte dat de beroepen van mijn man en mij moeilijk te combineren waren met een gezin en ik het moederschap geweldig vind heb ik twee jaar geleden de keus gemaakt om mijn eigen bedrijf te starten. Mijn bedrijf Puur Ouderschap cursus & coaching heb ik opgezet omdat ik al tijden met het idee speelde om een nuchtere en praktische zwangerschapscursus te ontwikkelen die gegeven wordt door een medisch professional; de verloskundige. Want een goede voorbereiding geeft je  vertrouwen, in jezelf, je lichaam  en je partner als team. Zo kun je met goede kennis beter je eigen keuzes maken en de regie houden over je eigen bevalling en het ouderschap. Als verloskundige ben ik BIG geregistreerd onder nummer 69035777803

Ook leg ik uit waarom het zo belangrijk is om te investeren in een goede hechting tussen jou en je kindje voor de toekomst en hoe je dit met praktische tools kunt stimuleren. Want de hechting tussen jou en jullie baby begint al in de zwangerschap.

Naast verloskunde heb ik verdere opleidingen gedaan om een goede cursus neer te kunnen zetten en een brede kennis te hebben. Ik ben dan ook trainer Dunstan® babytaal, SAFE® trainer (over hechting en ouderschap), kinderyoga docent en coach (bij verdriet/problemen rondom zwangerschap en geboorte). Ook volg ik regelmatig cursussen over deze onderwerpen om mezelf up-to-date te houden.

De zwangerschapscursussen vanuit mijn bedrijf geef ik met ontzettend veel plezier aan kleine groepjes zwangeren met hun partners en ik geniet als ze na de bevalling nog een keer samen bij mij komen voor de baby-bewonder-ochtend. Een afsluitende ochtend samen met hun pasgeboren kindje waarin ik  alle verhalen terug hoor en ik ook veel onderwerpen van het ontzwangeren bespreek. Hoe bijzonder is het dat ik nu ook online een cursus mag aanbieden en zo veel meer zwangeren en hun partners kan bereiken. Dat is waar mijn passie ligt, ouders met praktische en nuchtere kennis sterken zodat ze met vertrouwen aan de bevalling en het ouderschap mogen beginnen. Want:

“Je goed voorbereiden op het ouderschap is het mooiste kado voor je kind!”

 

Ik ben Imke van Soest.

Ruim 10 jaar ben ik werkzaam als verloskundige/Vroedvrouw in Utrecht (Verloskundigenpraktijk de Lekbrug BIG registratie nummer: 69035777803)

Ik ben moeder van 3 kinderen (zoon ’08, 2 dochters ’10,’14)

Naast verloskundige ben ik echoscopiste  en versiekundige. Dit houdt in dat ik kindjes die in stuitligging liggen (met de billen naar beneden) uitwendig draai naar hoofdligging.

In 2013 heb ik de opleiding tot HypnoBirthing docent gedaan in Schotland. Hypnobirthing sluit aan bij mijn manier van werken en mijn visie. Het vertrouwen in jezelf in het proces en het in eigen kracht staan van de zwangeren is iets wat ik iedereen gun en wat ik stellen leer in mijn cursus. Met veel liefde gaf ik deze cursus aan groepen of privé.
En nu mag ik mijn cursus aanbieden via deze online zwangerschapscursus “Voorbereiden met een vleugje Hypnobirthing.”

Ik geloof dat een goede voorbereiding en realistische voorlichting ertoe bijdragen dat jullie straks positief terugkijken op deze bijzondere periode.

“Ik wens iedereen een mooie, krachtige en kalme geboorte van hun kindje toe, op de plek waar jullie je veilig voelen”.

Esther van Bloemen-Bartels: 

“Ik ben getrouwd en moeder van 2 zonen (2005,2007) en een dochter (2010).
Tijdens mijn studie tot HBO verpleegkundige werkte ik als kraamverzorgende in Amsterdam, daar werd mijn liefde voor werken bij mensen thuis geboren. Na mijn studie werkte ik vier jaar op het consultatiebureau. Ik heb me toen gespecialiseerd in de zorg voor ouder en kind met behulp van de Post HBO opleiding Ouder-Kindzorg.
Verder heb ik gewerkt als gezinsbegeleider in de jeugdzorg en daarna in een moeder en kind opvang bij het Leger des Heils.
In 2011 startte ik met mijn eigen bedrijf, natuurlijk ook in de begeleiding van ouders en jonge kinderen. Ik volgde diverse aanvullende opleidingen: docent Babymassage (2011), Dunstan babytaaltrainer (2013), draagdoekconsulent (2015) en Happiest BabyEducator (2017)
Door deelname aan diverse trainingen zoals Coaching voor babywerkers, Video Interactie Begeleiding en Complementaire zorg heb ik nu ruime specialistische kennis op het gebied van Baby’s.
Binnen mijn eigen bedrijf kunnen jonge ouders mij raadplegen bij problemen. Ik werk als babyverpleegkundige (BIG registratienummer: 39058171130)

in thuissituaties. Daarnaast geef ik scholingen aan andere professionals.
Verder ben ik voorzitter van de beroepsvereniging van verpleegkundig Babyconsulenten Nederland en schrijf ik regelmatig artikelen voor het Vakblad Kinderverpleegkunde.
Ik vind het super dat ik mijn ruime kennis nu ook kan inzetten voor deze online cursus. Door mijn kennis online te delen wordt hij toegankelijker voor veel meer ouders. Hierdoor hoop ik dat ouders de eerste periode na de geboorte hun baby sneller leren kennen en vol zelfvertrouwen aan het ouderschap beginnen.” 

Anouk Bolhaar:

Hoi, ik ben Anouk Bolhaar, diëtist (BIG registratie nummer: 19910294489) en lactatiekundige IBCLC.
Ik woon samen met mijn vriend Bram en onze 3 kinderen Vos (2013), Veer (2015) en Vriend (2018) in Den Haag.

Al van jongs af aan ben ik geïnspireerd door zwangerschap en afgelopen 10 jaar heb ik als diëtist veel moeders mogen begeleiden met voeding en leefstijl rondom hun zwangerschap. Ik heb verschillende post HBO opleidingen en bijscholingen gevolgd om mij verder te specialiseren in deze bijzondere materie. Omdat ik nog de aansluiting miste naar de belangrijke periode na de bevalling, ben ik 5 jaar geleden als lactatiekundige (borstvoedingsdeskundige)  afgestudeerd. Zodat ik zowel mama als baby goed kan begeleiden op het gebied van voeding.

De wens voor een eigen praktijk was er dan ook al heel lang, en in 2016 is MamaVitaal ook echt ‘geboren’. Een plek waar ik mama’s (to be) begeleid naar een gezondere voeding en leefstijl. Vanaf het moment dat de wens er voor een kindje is, tijdens de zwangerschap en de eerste paar jaar na de geboorte van een kindje.

Daarnaast heb ik ondertussen al een paar keer mogen ervaren hoe het is om zelf zwanger te zijn en welke uitdagingen daarbij kunnen komen kijken. Het is niet altijd makkelijk, geen zwangerschap is hetzelfde. Toch zorgt dat er ook voor dat alle kennis nu nog meer op zijn plek valt en weet ik zeker dat ik daardoor andere mama’s nog beter kan begeleiden in het vinden van de juiste weg naar een gezond voedings- en leefpatroon. Zowel in de periode van voor, tijdens en na een zwangerschap.

Met een gezond voedings- en leefpatroon geef je namelijk zowel jezelf, als je kindje het beste voor jullie toekomst samen. Er is zelfs met kleine stapjes, nog zoveel gezondheidswinst te behalen. En ik word er enorm blij van om al mijn kennis op het gebied van voeding te delen en te laten zien dat de weg naar een gezondere leefstijl ook heel leuk kan zijn!

Als mama (to be) zal je vaak verschillende adviezen krijgen over wat je wel of niet mag eten, over wat wel en niet gezond is. Soms is het moeilijk om een mening van een feit te onderscheiden. Waar let je op? En wat is waar? Daar help ik je graag bij!

Met deze online cursus hoop ik al je vragen over voeding in deze bijzondere periode te beantwoorden en onzekerheden weg te nemen, zodat je juist met plezier en vertrouwen kunt genieten van een vitale zwangerschap waar je bouwt aan een gezonde toekomst voor jou en je kindje.