Over ons

Baby op komst

Het team van Baby Op Komst bestaat uit verloskundigen een fysiotherapeute een diëtiste en een babyverpleegkundige.  Zij hebben hun krachten gebundeld om voor jou de beste cursussen op het gebied van zwangerschap, bevallen en gezondheid te onwikkelen.

Je bent verzekerd van de beste informatie, volgens de laatste wetenschappelijke inzichten  en kennis vanuit de praktijk.

  • Door verloskundigen
  • 4,4 sterren
  • > 11.500 cursisten
  • Bijna altijd vergoeding verzekering

Door verloskundigen

> 11.000 zwangeren gingen je voor

4,4 sterren, honderden reviews

Bijna altijd vergoed door verzekering

Baby op Komst is eigendom van Kompas Blend bv.

Voor het ontwikkelen van onze online cursussen hebben wij samenwerking gezocht met medisch deskundigen op het gebied waar de cursus over gaat.
Denk aan verloskundigen, een fysiotherapeut en andere medici.
Cursussen gebaseerd op de laatste wetenschappelijke onderzoeken én de kennis en ervaring van onze deskundigen, zodat hij weet dat je perfect en
goed voorbereid wordt op alles wat op je af komt in deze bijzondere periode.

Onze deskundigen:

Sandra Vuik, verloskundige en leefstijlcoach

Ik ben Sandra Vuik, verloskundige en hoofdredacteur van Baby op Komst.

Sinds 1999 ben ik online verloskundige van Babyopkomst.nl en dat vind ik echt superleuk. Hoewel ik inmiddels geen praktijk meer heb, zijn de online contacten vaak zo intensief dat dit het gemis van het fysieke contact met de zwangere teniet doet. Juist omdat het contact online verloopt, is men vaak veel opener en eerlijker, wat het contact ten goede komt en ervoor zorgt dat het vaak veel dieper gaat.

Kennis overdragen en stellen begeleiden naar een goede zwangerschaps- en bevallingservaring,  zit in mijn bloed. Ik vind het zó jammer om te horen dat iemand haar zwangerschap of bevalling als vreselijk heeft ervaren, juist omdat het (meestal) niet nodig is.
Vele onderzoeken hebben al aangetoond dat vrouwen die goed voorbereid zijn, die weten wat ze kunnen verwachten en vooral ook weten wat ze zelf kunnen doen en laten, veel positiever terugkijken op hun bevalling.

Een positieve ervaring rondom zwangerschap en bevalling is iets wat ik iedere vrouw (en haar partner) gun en dat was dan ook het uitgangspunt voor de ontwikkeling van de online cursus Grip op je bevalling die ik op deze site aanbied.

sandra vuik verloskundige docent bevallingscursus

Doete Reitsma, verloskundige, hypnobirthing docente en echoscopiste

Ik ben Doete, verloskundige en zwangerschapscoach. Sinds 2012 werk ik als klinisch verloskundige én heb ik me gespecialiseerd in een ontspannen zwangerschap.

Tijdens mijn werk als verloskundige merkte ik dat mijn visie naar achteren geschoven werd door de drukte en andere prioriteiten. Met mijn bedrijf Dubbel Zen kan ik deze weer vooropstellen.

Mijn ervaring als verloskundige en echoscopiste, maar ook mijn massage trainingen (in Thailand) en Hypnobirthing opleiding maken dat ik jou als zwangere én partner optimaal kan voorbereiden op jullie bevalling. Op verzoek van Baby Op Komst heb ik een online zwangerschapscursus met elementen uit de hypnobirthing ontwikkeld.

Geen typische geitenwollen-sokken-puf-cursus, maar een leuke en praktische cursus voor meer ontspanning tijdens de zwangerschap en ter voorbereiding op de geboorte. Voor mijn online cursus heb ik de positieve elementen uit de hypnobirthing gebruikt en die gecombineerd met mijn kennis en ervaring als verloskundige.

Iedere ouder verdient het om met een warm gevoel terug te kijken op de zwangerschap en geboorte. Daar help ik je graag bij!

doete reitsma verloskundige, hypnobirthing docente en echoscopiste

Jacqueline Luchtmeijer, fysiotherapeute en zwangerschapscoach

Mijn naam is Jacqueline Luchtmeijer en van beroep ben ik fysiotherapeute  (BIG registratie nummer 79035610004), zwangerFit® trainer/coach, zwangerschapsyoga-docent, mindfulnesstrainer.

Ik ben getrouwd en moeder van twee inmiddels volwassen kinderen (1995 en 1996).

Als tiener was ik al gefascineerd door zwangerschap en bevallen. Daarom heb ik al snel na mijn afstuderen als fysiotherapeut (1990) diverse post HBO nascholingen gevolgd op het gebied van zwangerschapsbegeleiding en bekkentherapie. In 1991 startte ik met het geven van training en begeleiding aan zwangeren met hun partners. In de loop der tijd zijn daar ook mamaFit-lessen en cursussen voor mama’s met hun baby en dreumes/peuter bij gekomen. Ook deed ik de opleiding tot zwangerschapsyogadocent en kwam daar nog Oosterse geneeskunde, motivational interviewing, oplossingsgericht coachen en mindfulness bij.

Ik blijf mezelf inspireren door regelmatige bijscholing voor verdere verdieping en het up-to-date blijven van nieuwe (wetenschappelijk onderbouwde) ontwikkelingen binnen mijn vakgebied.

Vanuit mijn praktijk A Beautiful Balance geef ik inmiddels al bijna 30 jaar begeleiding aan vrouwen rondom zwangerschap en heb ik met veel plezier al zo’n vijfduizend zwangeren en hun partners voorbereid op de bevalling.

Als mooi verlengstuk van deze begeleiding is daar nu de online cursus bij gekomen, waardoor ik nog meer jonge (aanstaande) ouders kan bereiken om op deze wijze eraan te kunnen bijdragen dat de periode rondom zwangerschap en bevalling kan worden ervaren als een positieve levensfase.

Het doel van mijn cursus is zo fit mogelijk de zwangerschap te beleven en op een nuchtere èn ontspannen manier voor te bereiden op de bevalling.

Enkele van mijn kernuitspraken zijn:

  • "Weet wat jou te wachten staat, dat maakt je krachtig".
  • "Leer hoe jij je hoofd uit kunt zetten".
  • "Ontspannen bevalt beter".
  • "Leer te ontspannen als het kan en te focussen als het moet".
jacqueline luchtmeijer fysiotherapeute docent zwangerschapsyoga

Esther van Bloemen-Bartels, babyverpleegkundige

“Ik ben getrouwd en moeder van 2 zonen (2005,2007) en een dochter (2010).
Tijdens mijn HBO-studie tot verpleegkundige werkte ik als kraamverzorgende in Amsterdam. Daar werd mijn liefde voor werken bij mensen thuis geboren. Na mijn studie werkte ik vier jaar op het consultatiebureau. Ik heb me toen gespecialiseerd in de zorg voor ouder en kind met behulp van de Post-HBO-opleiding Ouder-Kindzorg.

Verder heb ik gewerkt als gezinsbegeleider in de jeugdzorg en daarna in een moeder- en kindopvang bij het Leger des Heils.

In 2011 startte ik met mijn eigen bedrijf, natuurlijk ook in de begeleiding van ouders en jonge kinderen. Ik volgde diverse aanvullende opleidingen: docent Babymassage (2011), Dunstan babytaaltrainer (2013), draagdoekconsulent (2015) en Happiest BabyEducator (2017)

Door deelname aan diverse trainingen zoals Coaching voor Babywerkers, Video Interactie Begeleiding en Complementaire Zorg heb ik nu ruime specialistische kennis op het gebied van Baby’s.

Binnen mijn eigen bedrijf kunnen jonge ouders mij raadplegen bij problemen. Ik werk als babyverpleegkundige (BIG-registratienummer: 39058171130) in thuissituaties. Daarnaast geef ik scholingen aan andere professionals.

Verder schrijf ik regelmatig artikelen voor het vakblad Kinderverpleegkunde en het vakblad Vroeg.

"Ik vind het super dat ik mijn ruime kennis nu ook kan inzetten voor deze online cursus. Door mijn kennis online te delen, wordt het toegankelijker voor veel meer ouders. Hierdoor hoop ik dat ouders de eerste periode na de geboorte hun baby sneller leren kennen en vol zelfvertrouwen aan het ouderschap beginnen.”

esther van bloemen bartels babyverpleegkundige

Anouk Bolhaar, diëtiste en lactatiekundige

Hoi, ik ben Anouk Bolhaar, diëtist (BIG-registratienummer: 19910294489) en lactatiekundige IBCLC.
Ik woon samen met mijn vriend Bram en onze 3 kinderen Vos (2013), Veer (2015) en Vriend (2018) in Den Haag.

Al van jongs af aan ben ik geïnspireerd door zwangerschap en afgelopen 10 jaar heb ik als diëtist veel moeders mogen begeleiden met voeding en leefstijl rondom hun zwangerschap. Ik heb verschillende post-HBO-opleidingen en bijscholingen gevolgd om mij verder te specialiseren in deze bijzondere materie. Omdat ik nog de aansluiting miste naar de belangrijke periode na de bevalling, ben ik 5 jaar geleden als lactatiekundige (borstvoedingsdeskundige) afgestudeerd. Zodat ik zowel mama als baby goed kan begeleiden op het gebied van voeding.

De wens voor een eigen praktijk was er dan ook al heel lang en in 2016 is MamaVitaal ook echt ‘geboren’. Een plek waar ik mama’s (to be) begeleid naar een gezondere voeding en leefstijl. Vanaf het moment dat de wens er voor een kindje is, tijdens de zwangerschap en de eerste paar jaar na de geboorte van een kindje.

Daarnaast heb ik ondertussen al een paar keer mogen ervaren hoe het is om zelf zwanger te zijn en welke uitdagingen daarbij kunnen komen kijken. Het is niet altijd makkelijk, geen zwangerschap is hetzelfde. Toch zorgt dat er ook voor dat alle kennis nu nog meer op zijn plek valt en ik weet zeker dat ik daardoor andere mama’s nog beter kan begeleiden in het vinden van de juiste weg naar een gezond voedings- en leefpatroon. Zowel in de periode van voor, tijdens en na een zwangerschap.

Met een gezond voedings- en leefpatroon geef je namelijk zowel jezelf, als je kindje het beste voor jullie toekomst samen. Er is, zelfs met kleine stapjes, nog zoveel gezondheidswinst te behalen. En ik word er enorm blij van om al mijn kennis op het gebied van voeding te delen en te laten zien dat de weg naar een gezondere leefstijl ook heel leuk kan zijn!

Als mama (to be) zul je vaak verschillende adviezen krijgen over wat je wel of niet mag eten, over wat wel en niet gezond is. Soms is het moeilijk om een mening van een feit te onderscheiden. Waar let je op? En wat is waar? Daar help ik je graag bij!

Met deze online cursus hoop ik al je vragen over voeding in deze bijzondere periode te beantwoorden en onzekerheden weg te nemen, zodat je juist met plezier en vertrouwen kunt genieten van een vitale zwangerschap waar je bouwt aan een gezonde toekomst voor jou en je kindje.

anouk bolhaar diëtiste en docent voeding in zwangerschap
gemaakt door verloskundigen

Wil je zwanger worden of ben je zwanger?
Met deze cursussen werk je aan een gezonde leefstijl.

geadviseerd door experts

Met een zelfverzekerd gevoel bevallen?
In deze cursussen antwoorden op al jouw vragen.

weet wat je te wachten staat

Je baby leren kennen? Weer fit worden na je bevalling? Ontdek onze cursussen.