Alles over voeding in zwangerschap

Online cursus Gezond zwanger worden & zijn

Voor een gezonde zwangerschap, hogere kans om zwanger te worden en het allerbeste voor je (ongeboren) kind.

 • Focus op makkelijk, lekker en gezond
 • Volgens laatste wetenschappelijke inzichten.
 • Meer dan 1.000 tevreden cursisten
 • Docent is een ervaren diëtiste
 • Door verloskundigen
 • 4,4 sterren
 • > 11.500 cursisten
 • Bijna altijd vergoeding verzekering

Door verloskundigen

> 11.000 zwangeren gingen je voor

4,4 sterren, honderden reviews

Bijna altijd vergoed door verzekering

Eerlijke informatie over gezonde voeding in zwangerschap

Wanneer het over voeding & gezondheid gaat, heeft iedereen een mening. Het lastige daarvan? Meningen verschillen en hypes komen en gaan. Daarbij zijn veel adviezen en recepten ingewikkeld of je hebt er erg veel voor nodig. Daar heb je toch stiekem geen zin in en geen tijd voor?

Wil je aan een gezonde leefstijl werken zonder ingewikkeld te doen? Er zeker van zijn dat adviezen wetenschappelijk onderbouwd zijn en echt werken? Ontdek dan wat deze cursus voor jou kan betekenen.

Gezond zwanger zijn, jouw leefstijl heeft invloed!

Wat je gaat leren over voeding in de zwangerschap

Binnen deze cursus leer je onder andere dat onder- en overgewicht een negatieve invloed hebben op je vruchtbaarheid. Dat een gezond gewicht de kans om zwanger te worden vergroot en de kans op een miskraam verkleind. Ook leer je hoe je tijdens je zwangerschap niet teveel aankomt.

Je ontdekt wat stress, rust en hormoon verstorende stoffen met je doen en welke vitamines en mineralen je niet mag vergeten. Ze ondersteunen het proces om zwanger te worden en zorgen voor jou en je baby tijdens de zwangerschap.

Eet je vegetarisch of veganistisch en wil je daar tips over? Wil je weten of Omega 3 jouw kindje echt slimmer maakt? Of ben je juist benieuwd hoe je zwangerschapskwaaltjes kunt voorkomen? Dan past deze cursus bij jou.

Wat je kunt verwachten van deze cursus

Deze cursus gaat over een gezonde leefstijl voor, tijdens en na je zwangerschap. Door deze cursus te volgen, weet je precies wat je extra nodig hebt en wat je beter kunt vermijden rondom je zwangerschap.

Je leert ook hoe belangrijk een gezonde leefstijl is als je zwanger bent of zwanger wilt worden.

Wist jij bijvoorbeeld dat een gezonde leefstijl vóórdat je zwanger wordt al invloed heeft op je kansen om zwanger te worden én op de gezondheid van je kind voor de rest van zijn/haar leven? Hoe dat kan vertelt onze diëtiste je allemaal.

  Inhoud van de cursus voeding in zwangerschap

  Les 1 - Een gezonde leefstijl, iets om over na te denken

  Deze eerste les gaat over alles wat je wilt weten omtrent gezond zwanger worden & zijn. Welke impact heeft een gezonde leefstijl hierop en wat houdt deze gezonde leefstijl precies in?

  Om te downloaden - De Voedingspiramide, het Mediterraan dieet & de Schijf van vijf.

  Les 2 - De basics van voeding

  Welke voedingsstoffen zijn onmisbaar tijdens je zwangerschap? In deze les leer je het belang van voedingsstoffen als koolhydraten, eiwitten (aminozuren), vetten, vitamines en meer. Een echte theorieles die al je vragen beantwoord over het skippen van koolhydraten, of vetten écht nodig zijn en meer.

  Les 3 - Wat heb je aan extra’s nodig

  In de derde les leer je wat je allemaal extra nodig hebt nu je zwanger wilt worden of zwanger bent. Je ontdekt onder andere welke vitamines en mineralen belangrijk zijn voor jezelf wanneer je zwanger wilt worden, de ontwikkeling van je kindje en voor een gezonde zwangerschap.

  Om te downloaden - Alles over Omega 3 vetzuren, voedingsmiddelen rijk aan ijzer en bronnen voor alle vitamines en mineralen.

  Les 4 - Gezonde voeding, hoe ziet dat er in de praktijk uit?

  Hoe zorg je voor voldoende uitgebalanceerde voeding? Welke voedingsgroepen zijn voor jou belangrijk? Je leert niet over ‘gewoon gezond’ eten, maar welke voeding het beste is voor jouw lijf en voor de groei en ontwikkeling van je kindje terwijl het nog in je buik zit.

  Om te downloaden - Een overzicht met wat je bij voorkeur, met mate of liever niet kunt eten. Alles op het gebied van kruiden, vetten, peulvruchten, vis en meer. Daarnaast ontdek je in een gemakkelijk schema wat voor jou de beste portiegroottes zijn.

  Les 5 - Kiezen voor gezonde voeding, zo gemakkelijk kan het zijn

  Binnen deze les leer je hoe je eenvoudig voor gezonde voeding kunt kiezen, zodat je het leuk en makkelijk houdt voor jezelf. Door rekening te houden met de 6 basisprincipes, heb je altijd een gezonde basis voor je maaltijden.

  Les 6 - Een gezond gewicht tijdens je zwangerschap

  Wat is een gezond gewicht tijdens je zwangerschap en hoe kun je hier het beste naartoe werken? Hoe zorg je ervoor dat je niet teveel, maar ook niet te weinig aankomt?

  Om te downloaden - De glycemische index (GI) en lading van diverse producten. Voeding met een hoge GI geven je veel schommelingen in je bloedsuikerspiegel, waardoor je op het ene moment veel energie hebt en het volgende moment flauwtjes kunt zijn.

  Les 7 - Zo vermijd je alle valkuilen

  Waar kun je op letten bij het doen van je boodschappen? Hoe lees je etiketten en op welke manier kun je voeding het beste bereiden en bewaren. Een praktische les.

  Om te downloaden - Diverse soorten van bereiden met voor- en nadelen en een overzicht over hoe je voedingsmiddelen het beste kunt bewaren.

  Les 8 - Wat liever niet als je zwanger bent?

  Gelukkig mag je echt wel genoeg tijdens je zwangerschap. Toch vraagt dit onderwerp een klein beetje extra aandacht.

  Om te downloaden - Het overzicht van voedingsmiddelen die je beter iets minder of niet kunt nemen tijdens je zwangerschap.

  Les 9 & 10 - Makkelijk, lekker en gezond (bestaat uit twee delen)

  Gezonde voeding die ook lekker is en past in een druk en hectisch leven. Van ontbijt, naar lunch en lekkere smoothies. Daarnaast ontdek je hoe je kosten en tijd kunt besparen en er altijd voor zorgt alle musthaves voor een lekkere maaltijd in huis te hebben.

  Om te downloaden - Meerdere downloads ter inspiratie (o.a. over broodbeleg, je avondmaaltijd, tussendoortjes en groene smoothies), een voorbeelddagmenu, tips om vis toe te voegen aan je voeding en menusuggesties. In totaal ontvang je 10 downloads met tips.

  Les 11 - Vragen over voeding & producten

  Fruit of smoothies? Vers of kant & klaar? Wat is de juiste keuze en waarom? We duiken de diepte in met vragen rondom voeding & producten, zodat jij eindelijk antwoord krijgt op deze vragen.

  Om te downloaden - Informatie over zoetstoffen.

  Les 12 - Zwanger & andere eetgewoonten

  Trek in de gekste dingen of juist helemaal geen zin in eten? Je hebt een kans van drie op vier dat je rare eetgewoontes krijgt. Herken ze en leer ermee omgaan.

  Om te downloaden - Aanvulling glycemische index van voedingsmiddelen.

  Les 13 - Voedingstips bij zwangerschapskwaaltjes

  Zwangerschapskwaaltjes kunnen erg vervelend zijn. Gelukkig kun je er iets aan doen. Of je nu last hebt van misselijkheid, verstopping of maagzuur, met de juiste voeding en leefstijl ga je jezelf beter voelen.

  Om te downloaden - Bronnen van vitamines en mineralen.

  Les 14 - Superfoods en hypes; hoe super zijn ze nu eigenlijk?

  Zijn superfoods de moeite waard en hebben ze echt een positief effect op onze gezondheid? In deze les bekijken we een aantal superfoods van dichtbij.

  Les 15 - Feiten & fabels over voeding en zwangerschap

  Je krijgt in deze les antwoord op de meest voorkomende feiten en fabels die de ronde doen over voeding en zwangerschap.

  Les 16 - Vegetarisch en veganistisch eten tijdens je zwangerschap

  Eet je vegetarisch, veganistisch of graag wat minder vlees? Dit kan prima tijdens je zwangerschap. Ontdek in deze les waar je extra aandacht mee kunt houden.

  Maak kennis met docent

  Anouk Bolhaar Baby docent voeding in zwangerschap

  Anouk Bolhaar is diëtist en lactatiekundige IBCLC.

  Naast haar HBO opleiding tot diëtist, heeft Anouk diverse post HBO opleidingen gevolgd ter versterking van haar kennis over voeding rondom de zwangerschap.

  Behalve diëtist is Anouk ook lactactiekundige. Voor een goed advies rondom borstvoeding ben je bij Anouk aan het juiste adres.

  “Eten moet in de eerste plaats een plezier en lekker zijn. Dat lekker en gezond heel makkelijk samengaan wil ik je graag leren.”

  Lesgeld & vergoeding

  Deze cursus wordt gegeven door een diëtiste. Vanuit de basiszorg wordt begeleiding van een diëtiste vergoed als er sprake is van onderstaande situaties. Check altijd de voorwaarden voor vergoeding bij je eigen zorgverzekeraar.

  • Overgewicht, BMI > 25;
  • Teveel aankomen in de zwangerschap;
  • Overmatig braken in zwangerschap;
  • Zwangerschapsdiabetes;
  • Ondervoeding, bijvoorbeeld door overgeven.

  Lesgeld

  Met de cursus "Gezond zwanger worden & zijn" geef jij jezelf een goede start om zwanger te worden, je leert goed voor jezelf te zorgen tijdens de zwangerschap én je geeft je kindje alles wat hij of zij nodig heeft. En dat terwijl hij of zij nog in jouw buik zit.

  De cursus bestaat uit 16 lessen met in totaal 22 downloads. Na aanschaf kun je voor 6 maanden alle stof bekijken en downloaden.

  Vergroot je kans om zwanger te worden en zorg goed voor jezelf en je kindje voor slechts € 47,-

  Reviews

  4,5
  4,5 van 5 sterren (op basis van 2 reviews)
  Uitstekend50%
  Heel goed50%
  Gemiddeld0%
  Slecht0%
  Verschrikkelijk0%

  Handige tips, wat afleidend camerawerk

  23 juni 2022

  De eerste weken wat drogere stof; maar daarna veel praktische tips met ook leuke recepten. Ik vond het alleen afleidend dat er steeds middenin de zin gepauzeerd werd om van camerapositie te wisselen.

  Claudia

  Leerzame en heldere cursus

  3 februari 2022

  Een erg leerzame cursus die zelfs mij wist te verrassen met nieuwe dingen. Ik wist bijvoorbeeld niet vitamine C de opname van ijzers ondersteund.

  Erg prettig dat de cursus op een heldere manier wordt verteld door Anouk en dat veel tips te downloaden zijn.

  Aya

  gemaakt door verloskundigen

  Wil je zwanger worden of ben je zwanger?
  Met deze cursussen werk je aan een gezonde leefstijl.

  geadviseerd door experts

  Met een zelfverzekerd gevoel bevallen?
  In deze cursussen antwoorden op al jouw vragen.

  weet wat je te wachten staat

  Je baby leren kennen? Weer fit worden na je bevalling? Ontdek onze cursussen.