Let op, als je doorgaat koop je een nieuwe cursus aan!

Er wordt een tegoed van je account afgeschreven.

Als je doorgaat krijg je toegang tot deze complete cursus.

Goed voorbereid bevallen

Online bevalcursus ( 14 video lessen en 10 downloads)

Als je graag goed voorbereidt bent en houdt van praktische kennis en veel tips dan is deze online zwangerschapscursus iets voor jou! Hoe verloopt een bevalling precies? Wat kan ik doen om met de pijn om te gaan?

Wat gebeurt er in mijn lijf?
Hoe krijg ik vertrouwen en behoud ik regie tijdens mijn bevalling?
Hoe word ik een sterk team samen met mijn partner?
Deze moderne, frisse cursus vertelt het je dit en nog veel meer op een eerlijke manier zodat jullie super voorbereid en vol vertrouwen aan de bevalling gaan beginnen.

Wij adviseren om deze cursus te starten als je zo’n 20 weken zwanger bent. Zo heb je maximaal profijt van alle tips die betrekking hebben op de zwangerschap en ben je super voorbereid op je bevalling.

Lees Verder »
(7 reviews)

Start nu met een van onze cursussen

 

  • Volg een cursus waar en wanneer jij wilt
  • Herhaal interessante  lessen zo vaak je wilt
  • Koop meerdere cursussen tegelijk en krijg fikse korting!

 

Bestel nu!

Les 1

Duur 13.24

Zwanger!

Wat doen hormonen met je in de zwangerschap, zowel geestelijk als lichamelijk? Zwangerschap is een life changing event, hoe sta je samen sterk als partners en blijf je goed communiceren?

Les 2

Duur 11.32

De band met je baby.

Een goede hechting met je baby begint al in de zwangerschap en werkt door in het hele leven van jullie kind. Wat kun je doen als ouders om een goede hechting te bevorderen en wat zijn hierbij praktische tips?

Les 3

Duur 14.54

Partnerles!

Je vrouw of vriendin is zwanger maar voor jou verandert er ook veel. Je moet je voorbereiden op veranderingen in je leven en de keuzes die jullie moeten gaan maken. Er zal veel op je af komen. Hoe kun je dit in goede banen leiden, je voorbereiden en vooral ook genieten?

Les 4

Duur 12.46

Waar kun je bevallen?

Waar willen jullie bevallen? Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende opties? Deze kennis zorgt ervoor dat jullie een keuze kunnen maken waar jullie je goed bij voelen.

Les 5

Duur 12.54

Het geboorteplan

In deze les leren jullie wat het nut van een geboorteplan is en hoe je een goed geboorteplan schrijft. Wat zijn jullie wensen/ideeën rondom de bevalling en het kraambed. En hoe denken jullie over zaken rondom de hechting met jullie kindje?

Les 6

Duur 15.51

Baringspijn

Bevallen doet pijn en dat is natuurlijk erg spannend. Maar wat is het nut van baringspijn en hoe kun je het zelf beïnvloeden? Fijn als je weet hoe je lichaam werkt en wat jij kunt doen om de pijn hanteerbaar te houden.

Les 7

Duur 16.14

Pijnbestrijding thuis en in het ziekenhuis.

Welke pijnbestrijdingsmethoden zijn er als je thuis bevalt of in het ziekenhuis. Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende methoden en hoe goed helpen ze?

Les 8

Duur 14.15

De bevalling; eerste fase.

Spannend… Hoe zal je bevalling beginnen? Krijg je eerst weeën of breken de vliezen ? Wat is een harde buik en wat gebeurt er tijdens de eerste weeën met jouw baarmoeder?

Les 9

Duur 17.49

De bevalling; tweede fase.

Je bevalling is nu echt begonnen en je zit in de actieve fase. Hoe vang je deze weeën op? Welke houdingen kun je aannemen en hoe oefen je met ademhalen? Met veel oefeningen en 3D animaties ben jij goed voorbereid!

Les 10

Duur 21.42

De geboorte

Het moment waar je al maanden op wacht…. Je krijgt persdrang…..Hoe adem je en hoe ga jij straks persen? De geboorte wordt uitgelegd met tekst en 3D animaties. Zo weet jij straks alles over wat er in je lijf gebeurt. En weet: kennis geeft rust!

Les 11

Duur 18.50

Nageboorte tijdperk

Nadat jullie baby is geboren moet de placenta nog geboren worden, hoe gaat dat? Altijd al nieuwsgierig geweest naar de reflexen van jullie baby en wat het lichamelijk onderzoek bij jullie baby inhoudt? In deze les hoor je hier alles over.

Les 12

Duur 12.47

Het gouden uur.

Zó belangrijk: het eerste uur na de geboorte van jullie baby! Ik leg jullie uit waarom dit zo belangrijk is en wat je praktisch kunt doen om de eerste kennismaking met jullie baby vloeiend te laten verlopen.

Les 13

Duur 17.50

De stuit en keizersnede

We bespreken de stuitligging; uitwendige versie en welke keuzes je kunt maken. Ook de verschillende keizersnede’s komen uitgebreid aan bod. Zo sta je niet voor verassingen mocht je bevalling anders gaan.

Les 14

Duur 14.06

De kraamtijd.

En dan zijn jullie ouders! Gefeliciteerd! Wat kun je in de eerste week verwachten? Waar moet je op letten bij zowel jou als je baby? Een goede voorbereiding geeft in ieder geval rust!

Verloskundige Wietske van Luipen

Verloskundige, coach,  trainer Dunstan® babytaal, SAFE® trainer (over hechting en ouderschap) en kinderyoga docent.

Geeft cursussen aan kleine groepjes a.s ouders ter voorbereiding op hun bevalling en het ouderschap.

Haar passie ligt bij het met praktische en nuchtere kennis sterken van stellen zodat ze met vertrouwen aan de bevalling en het ouderschap kunnen beginnen.

“Je goed voorbereiden op de bevalling en het ouderschap is het mooiste kado voor je kind!”

Lisa van Dijk

Complete en fijne cursus. Je moet er goed de tijd voor nemen en op tijd mee starten. Sommige onderdelen waren voor ons al bekend maar dat zal per persoon verschillen. Alles komt aan bod wat je moet weten naar mijn idee.

Mijn partner heeft alles mee gekeken en vond het merendeel ook erg interessant. Ik raad ook aan om het allemaal samen te kijken!

Ik ben erg tevreden over de cursus en de manier waarop je deze kunt volgen. In je eigen tempo, op je eigen bank.

Treurniet 

Een compleet overzicht voor je zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Vooral geschikt voor mensen die (net) in verwachting zijn van hun eerste kindje. Veel informatie is ook op internet, in de bibliotheek of bij je eigen verloskundige te krijgen. Maar als je graag wilt dat het je rustig verteld wordt en je nog eens terug kunt kijken, een goed alternatief.
De animaties zijn helder, de oefeningen leuk, de presentatie wat saai.

Maartje de Jeu

Een hele fijne cursus om te bekijken tijdens je zwangerschap. De cursus bestaat uit veel lessen, waarbij een logische opbouw is van het begin van je zwangerschap tot en met de kraamtijd. Indien je wat later inschakelt (zoals bij mij het geval was), kan het zijn dat het begin daardoor als iets minder nuttig/leerzaam wordt ervaren; deze fase heb jij dan immers al lang achter de rug.

De docente praat rustig en duidelijk, waardoor de cursus goed te volgen is. Doordat bij de meeste lessen de theoretische uitleg wordt afgewisseld met praktische tips, animaties en voorbeelden (waarbij bijvoorbeeld bepaalde houdingen worden voorgedaan), blijft het toch interessant om naar te kijken. Wel zou je de lessen eventueel prima kunnen luisteren.

Ook mijn partner heeft de meeste lessen meegekeken en deze als leerzaam ervaren. Het is fijn om je voor te kunnen bereiden op wat komen gaat en uitleg van verschillende scenario’s te krijgen. Het kan zijn dat niet alle informatie op jou van toepassing is, bijvoorbeeld informatie over een keizersnede bij een vermoedelijke natuurlijke bevalling, of informatie over medicinale pijnbestrijding als je van plan bent om thuis te bevallen. Toch vond ik het leerzaam hier (kort) iets over te horen, zodat ik niet voor verrassingen kom te staan en ik weet wat er zoal kan gebeuren, mocht het anders lopen dan gepland.

Al met al een leerzame cursus die ik iedere toekomstige ouder zou aanraden!

Joyce Maarse

Erg fijne en duidelijke cursus, er word alles besproken en ook heel duidelijk met tips en oefeningen! Heb er heel erg veel van geleerd!

Jolanda88M

De cursus bevat veel informatie. Echt niet alleen over bevallen, maar ook over andere zaken (als hechting met het kind, wat te doen na bevalling). Ook veel informatie over zaken die heel belangrijk zijn (pijnbestrijding, gouden uurtje, keizersnede, fases zwangerschap).
Waarom dan toch maar drie sterren? De informatie die gegeven wordt in de cursus is prima, alleen de setting is ontzettend saai. Misschien ervaren sommige mensen dit als rustgevend, maar ik had de neiging om meer te luisteren dan te kijken, waardoor ik minder actief bezig was en dus misschien niet alle informatie even goed opgeslagen heb.
Hou er ook rekening mee dat er informatie in deze cursus inzit voor het begin van de zwangerschap, maar ook over tijdens de bevalling en na de bevalling. Het moment waarop je dus kiest voor bepaalde lessen, kan ervoor zorgen dat je informatie te vroeg of te laat krijgt. Tip: een adviesmoment erbij zetten waarop mensen de les het beste kunnen bekijken.

KvD

Interessante cursus met veel heldere informatie over de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Het is aan te raden om vroeg in je zwangerschap met deze cursus te beginnen omdat al gedetailleerde informatie wordt gegeven over het begin van de zwangerschap.

Denise Pieters

Ik vond deze cursus erg nuttig en leuk om te volgen. Er wordt goed ingegaan op allerlei verschillende aspecten, zowel van de zwangerschap maar ook over de bevalling. Je krijgt veel handvatten waar je tijdens je zwangerschap veel mee kunt, en technieken die je alvast kunt oefenen alleen maar ook samen met je partner. Ook zijn de verschillende documenten die bij de cursus toegevoegd zijn erg handig. Ik zelf was eerst erg sceptisch over een geboorteplan. Maar door de goede uitleg van wat een geboorteplan in kan houden, en het geboorteplan wat bijgevoegd is in een document bij de cursus maak ik nu gebruik van dit plan, en ben ik erg blij dat ik dit toch gedaan heb. Voor je omgeving is het fijn. Maar ook zeker voor jezelf. Omdat je op deze manier goed kenbaar kan maken wat jouw wensen zijn tijdens de bevalling. Ik zou deze cursus zeer zeker aanraden als je goed voorbereid je bevalling wilt beginnen. De cursus is leuk, informatief, informeel en heel erg boeiend.