Goed voorbereid bevallen

Een praktische, nuchtere en complete cursus

Wist je dat het maken van je eigen keuzes voor en tijdens je bevalling jou het beste gevoel en zelfvertrouwen geven? De informatie die je tijdens deze cursus krijgt, zorgt ervoor dat je de juiste keuzes kunt maken. Geen opgelegde keuzes, we prikkelen jou om na te gaan wat voor jou het beste werkt.

Je gaat werken aan een positieve mindset die je helpt afscheid te nemen van twijfels en onzekerheden en je leert om te gaan met pijn, weeën en eventuele angsten. Na het volgen van deze cursus ga je vol vertrouwen je bevalling in.

Goed voorbereid bevallen

Een praktische, nuchtere en complete cursus

Wist je dat het maken van je eigen keuzes voor en tijdens je bevalling jou het beste gevoel en zelfvertrouwen geven? De informatie die je tijdens deze cursus krijgt, zorgt ervoor dat je de juiste keuzes kunt maken. Geen opgelegde keuzes, we prikkelen jou om na te gaan wat voor jou het beste werkt.

Je gaat werken aan een positieve mindset die je helpt afscheid te nemen van twijfels en onzekerheden en je leert om te gaan met pijn, weeën en eventuele angsten. Na het volgen van deze cursus ga je vol vertrouwen je bevalling in.

De kracht van eigen keuzes en herhaling

Je bent op zoek naar antwoorden in een wereld waar veel informatie beschikbaar is. Op welke manier wil je jouw kindje ter wereld laten komen, wat past bij jou? Hoe kun je het beste omgaan met pijn en wat als een keizersnede noodzakelijk is?

Tijdens deze cursus word je geprikkeld om keuzes te maken die passen bij jou. Je ontvangt hiervoor de benodigde kennis en informatie. Door het maken van je eigen keuzes, groeit het vertrouwen in jezelf en in je bevalling.

Naast de kracht van je eigen keuzes, besteden we aandacht aan de kracht van herhaling. De kracht van herhaling is belangrijk voor je brein, zo blijft de informatie het beste hangen. Je krijgt een half jaar toegang, hierin kun je de gehele cursus, of een aantal lessen, zo vaak herhalen als je wilt.

Over je zwangerschap, je bevalling en erna

Binnen deze cursus leer je alles over het begin van je zwangerschap tot de kraamweek. De opbouw is logisch en aangevuld met animaties, zodat alles goed te volgen is.

Je ontdekt wat emoties en hormonen met je doen tijdens je zwangerschap, hoe je pijn tijdens je bevalling op kunt vangen en positief om kunt zetten, welke keuzes je kunt maken betreffende pijnstilling, de plaats van bevallen en je kraamplan en wat je kunt verwachten het eerst uur na de geboorte van je kindje. Je leert over het belang van hechting tussen jou en je baby en wat het lichamelijk onderzoek van je baby na de geboorte precies inhoudt.

In verschillende lessen krijg je praktische oefeningen qua houdingen en ademhaling, die je alleen of met je partner kunt doen. Nuttige oefeningen, die gemakkelijk te onthouden zijn.

Wat je kunt verwachten van deze cursus

Binnen deze praktische, nuchtere cursus leer je op jezelf te vertrouwen en met alle opgedane kennis de juiste keuzes te maken. Keuzes die echt bij jou (en je partner) passen.

Je ontvangt alle informatie en animaties die je nodig hebt om de stof het beste te begrijpen. Met de downloads die de lessen ondersteunen kun je direct aan de slag met de leerstof.

Voor de beste voorbereiding start je bij het begin van je zwangerschap en ga je door tot de hechting met je baby en de kraamweek.

Rust in je hoofd, neem afscheid van twijfels

Of je nu voor de eerste keer in verwachting bent of al een kindje hebt. Met deze cursus zorg je voor een gepaste voorbereiding, neem je afscheid van twijfels en creëer je rust in je hoofd.

Op een prettige manier en in goed gedoseerde onderdelen, word je ingewijd in de meest essentiële informatie. Informatie waardoor jij de juiste keuzes kunt maken en je goed voorbereid bent op je bevalling.

Benieuwd wat andere (moeders) van deze cursus vinden? Hun reacties lees je hier.

  Inhoud van deze cursus

  Les 1 - Zwanger

  Wat doen hormonen met je in de zwangerschap, zowel geestelijk als lichamelijk? Hoe sta je samen sterk als partners en blijf je goed communiceren?

  Les 2 - De band met je baby

  Een goede hechting met je baby begint al in de zwangerschap en werkt door in het hele leven van jullie kind. Wat kun je doen als ouders om een goede hechting te bevorderen en wat zijn hierbij praktische tips?

  Om te downloaden - Krachtige tools voor een goede hechting tussen ouders en hun baby.

  Les 3 - Partnerles

  Je vrouw of vriendin is zwanger, maar voor jou verandert er ook veel. Je moet je voorbereiden op veranderingen in je leven en de keuzes die jullie moeten maken. Er zal veel op je af komen. Hoe kun je dit in goede banen leiden, je voorbereiden en vooral ook genieten?

  Om te downloaden - Inhoud voor je ziekenhuis koffertje.

  Les 4 - Waar kun je bevallen en hoe maak je een keuze?

  Waar willen jullie bevallen? Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende opties? Maak met deze kennis een keuze waar jullie je goed bij voelen.

  Om te downloaden - Wat zit er in de verlostas van de verloskundige?

  Les 5 - Het geboorteplan

  In deze les leren jullie wat het nut van een geboorteplan is en hoe je een goed geboorteplan schrijft. Wat zijn jullie wensen en ideeën rondom de bevalling en het kraambed? En hoe denken jullie over zaken rondom de hechting met jullie kindje?

  Om te downloaden - Documenten om aan de slag te gaan met je geboorteplan, het hechtingsplan en het kraamplan.

  Les 6 - Het nut van baringspijn en hoe je dit kunt beïnvloeden?

  Bevallen doet pijn en dat is natuurlijk erg spannend. Maar wat is het nut van baringspijn en hoe kun je het zelf beïnvloeden? Ontdek hoe je lichaam werkt en wat jij kunt doen om de pijn hanteerbaar te houden.

  Les 7 - Pijnbestrijding thuis en in het ziekenhuis

  Welke pijnbestrijdingsmethoden zijn er als je thuis bevalt of in het ziekenhuis? Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende methoden en hoe goed helpen ze?

  Les 8 - De eerste fase van de bevalling

  Spannend... Hoe zal je bevalling beginnen? Krijg je eerst weeën of breken de vliezen? Wat is een harde buik en wat gebeurt er tijdens de eerste weeën met jouw baarmoeder?

  Les 9 - De tweede, actieve fase van de bevalling

  Je bevalling is nu echt begonnen en je zit in de actieve fase. Hoe vang je deze weeën op? Welke houdingen kun je aannemen en hoe oefen je met ademhalen? Met veel oefeningen en 3D animaties ben je goed voorbereid.

  Om te downloaden - De verschillende ademtechnieken per fase van de bevalling.

  Les 10 - De geboorte

  Het moment waar je al maanden op wacht... Je krijgt persdrang... Hoe adem je en hoe ga je persen? De geboorte wordt uitgelegd door middel van informatie en animaties. Zo weet je alles wat er in je lijf gaat gebeuren.

  Om te downloaden - Perstechnieken over intuïtief persen en 'ouderwets' persen.

  Les 11 - Nageboorte tijdperk

  Nadat jullie baby is geboren moet de placenta nog geboren worden. Hoe gaat dat? Altijd al nieuwsgierig geweest naar de reflexen van jullie baby en wat het lichamelijk onderzoek bij jullie baby inhoudt? In deze les leer je hier alles over.

  Les 12 - Het gouden uur

  Zó belangrijk: het eerste uur na de geboorte van jullie baby. Je ontdekt waarom dit zo belangrijk is en wat je praktisch kunt doen om de eerste kennismaking met jullie baby vloeiend te laten verlopen.

  Les 13 - Een stuit of keizersnede, sta niet voor verrassingen

  We bespreken de stuitligging; uitwendige versie en welke keuzes je kunt maken. Ook de verschillende keizersneden komen uitgebreid aan bod. Mocht je bevalling anders verlopen, dan sta je niet voor verassingen.

  Les 14 - De kraamtijd

  En dan zijn jullie ouders... Gefeliciteerd! Wat kun je in de eerste week verwachten? Waar moet je op letten bij jezelf en bij je baby? Een goede voorbereiding geeft in ieder geval rust.

  Om te downloaden - Informatie over borst- en flesvoeding en hongersignalen bij je baby.

  Over Wietske van Luipen

  Wietske Van Luipen Verloskundige Baby Op Komst

  Verloskundige, coach, trainer Dunstan® babytaal, SAFE® trainer (over hechting en ouderschap) en kinderyoga docent.

  Je bent zwanger, wat een blijdschap, maar ook een spannende tijd. Je wilt je natuurlijk goed voorbereiden op de komst van je baby, waarbij het volgen van een cursus een logische stap is. In deze cursus krijg je alle informatie die je nodig hebt om met vertrouwen te bevallen en dat gun ik je van harte.

  Iedere dag weer mag ik ouders in hun kracht zetten en prikkelen om (samen) keuzes te maken rondom de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Ik ben ervan overtuigd dat als je goede, op de wetenschap gebaseerde, informatie hebt, je sterker staat en een betere beval ervaring hebt.

  Je goed voorbereiden op de bevalling en het ouderschap is het mooiste cadeau voor je kind.

  Lesgeld & vergoeding

  Deze cursus wordt gegeven door een verloskundige en wordt door sommige zorgverzekeraars vergoed als je aanvullend verzekerd bent. Check bij de voorwaarden van je eigen verzekering welke eisen zij stellen om voor vergoeding in aanmerking te komen.

  Je hebt 6 maanden toegang tot de cursus voor een investering van € 74,-.

  Reviews

  4.2
  Rated 4.2 out of 5
  4.2 van 5 sterren (op basis van 46 reviews)
  Uitstekend35%
  Heel goed54%
  Gemiddeld11%
  Slecht0%
  Verschrikkelijk0%

  Goede cursus waarin ook praktische zaken aan bod komen.

  Rated 4 out of 5
  13 mei 2022

  Praktische cursus met informatie over o.a. wat er in de vluchttas moet, de verschillende fases van de bevalling en het maken van verschillende plannen.
  Fijn dat er ook downloads bij te vinden zijn als naslagwerk.

  Bianca

  Prima cursus, voor een online cursus wel lang

  Rated 4 out of 5
  13 mei 2022

  Ik vond het een prima cursus, waarin alles wat je moet weten uitgebreid besproken wordt. Ik had echter bij een online cursus verwacht dat het een minder lange cursus was. Voor mij was het soms wel erg veel informatie, waardoor het lastig was om alles te onthouden en de zaken die voor mij echt belangrijk zijn eruit te filteren. Wel heel fijn dat je alles nog weer terug kunt kijken. Zo was het stukje over stuit en keizersnede nog niet van belang voor mij op het moment dat ik dit deel van de cursus bekeek, maar later bleek dit juist op mij van toepassing te zijn. Het is dan erg prettig om dit nogmaals te kunnen bekijken.

  Lisanne

  Informatief

  Rated 4 out of 5
  6 mei 2022

  Veel informatie, rustig uitgelegd, ondersteund met animaties en voorbeelden. Prima dus!

  Familie Kuster-Eskes

  Leerzaam en nuttig

  Rated 3 out of 5
  6 mei 2022

  Veel nuttige informatie verkregen. Daardoor goed voorbereid op de bevalling. Echter vonden wij de manier waarop het verteld werd wat eentonig waardoor wij vlug afgeleid raakte. De animaties en voorbeelden blijven goed bij, hier zou meer gebruik van gemaakt kunnen worden ipv alleen vertellen.

  Myrna

  Interessante cursus

  Rated 4 out of 5
  5 mei 2022

  Fijn om voor te bereiden op alles wat komen gaat. Ik vond zelf het achtergrond muziekje wat afleidend werken

  Daphne

  Wil je zwanger worden of ben je zwanger?
  Met deze cursussen werk je aan een gezonde leefstijl.

  Met een zelfverzekerd gevoel bevallen?
  In deze cursussen antwoorden op al jouw vragen.

  Je baby leren kennen? Weer fit worden na je bevalling? Ontdek onze cursussen.