Gezond zwanger worden & zijn

Deze cursus leert je in simpele stappen hoe je gezond en lekker eet tijdens je zwangerschap. In zestien lessen van ongeveer vijftien minuten per les leer je alles wat je moet weten over dit onderwerp.

Gezond zwanger worden & zijn

Deze cursus leert je in simpele stappen hoe je gezond en lekker eet tijdens je zwangerschap. In zestien lessen van ongeveer vijftien minuten per les leer je alles wat je moet weten over dit onderwerp.

Ga verder met je cursus

Een gezonde leefstijl, iets om over na te denken

Alles wat jij wil weten over gezond zwanger worden en zijn en welke impact een gezonde leefstijl daarop kan hebben. Want een gezonde leefstijl is zeker wel iets om over na te denken. Maar wat houdt een gezonde leefstijl dan precies in? In deze les leer je er alles over!

Start deze les about Een gezonde leefstijl, iets om over na te denken

De basics van voeding

Welke voedingstoffen zijn echt onmisbaar in de voeding in je zwangerschap? In deze les het belang van voedingsstoffen als koolhydraten, eiwitten, vetten, vitamines, enzovoort. Echt een lesje theorie dus! Kun je koolhydraten zomaar skippen en zijn vetten écht nodig?

Start deze les about De basics van voeding

Wat heb je aan extra’s nodig?

Welke vitaminen en mineralen zijn zowel belangrijk voor de ontwikkeling van het kindje in je buik als voor een gezond verloop van je zwangerschap? Oftewel, wat heb je nu écht allemaal EXTRA nodig nu je zwanger bent of zwanger wil worden?

Start deze les about Wat heb je aan extra’s nodig?

Gezonde voeding, hoe ziet dat er in de praktijk uit?

Hoe zorg je voor voldoende uitgebalanceerde voeding? Welke voedingsgroepen zijn voor jou belangrijk? Het gaat niet over gewoon ‘gezond’ eten, maar over welke voeding het beste is voor jouw lijf en voor de groei en ontwikkeling van het kindje in je buik.

Start deze les about Gezonde voeding, hoe ziet dat er in de praktijk uit?

Kiezen voor gezonde voeding, zo gemakkelijk kan het zijn

Gezonde voeding klinkt misschien ingewikkeld, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. In deze les krijg je inzicht hoe jij eenvoudig voor gezonde voeding kan kiezen op een leuke manier. Want gezonde voeding is minder onbereikbaar dan je misschien denkt.

Start deze les about Kiezen voor gezonde voeding, zo gemakkelijk kan het zijn

Een gezond gewicht tijdens je zwangerschap

Wat is een gezond gewicht en hoe streef je daarnaar op een leuke manier? Want dat het belangrijk is, weten we inmiddels. Maar hoe zorg je er nou voor dat je niet teveel of te weinig aankomt?

Start deze les about Een gezond gewicht tijdens je zwangerschap

Zo vermijd jij alle valkuilen

Waar let je op bij de aanschaf, hoe lees je een etiket en hoe bewaar en bereid je voeding om het meeste eruit te kunnen halen? In deze les gaan we lekker praktisch aan de slag met voeding!

Start deze les about Zo vermijd jij alle valkuilen

Wat liever niet nu je zwanger bent?

Wanneer je zwanger bent, gaat het vaak over wat je allemaal niet mag. Gelukkig mag je écht wel heel veel tijdens je zwangerschap! Toch vragen deze onderwerpen op het gebied van voeding een klein beetje extra aandacht.

Start deze les about Wat liever niet nu je zwanger bent?

Makkelijk, lekker én gezond (deel 1)

Hoe integreer je gezonde, maar vooral ook LEKKERE voeding in een druk en hectisch leven? We starten de dag met het ontbijt, belichten wat tussendoortjes, kijken uit naar de lunch en zoeken verfrissing in lekkere drankjes.

Start deze les about Makkelijk, lekker én gezond (deel 1)

Makkelijk, lekker én gezond (deel 2)

Hoe integreer je gezonde, maar vooral ook LEKKERE voeding in een druk en hectisch leven? Hoe bespaar je in kosten en tijd met koken en zorg je ervoor dat je altijd alle musthaves in huis hebt voor een lekkere maaltijd?

Start deze les about Makkelijk, lekker én gezond (deel 2)

Vragen over voeding & producten

Fruit of smoothies? Vers of kant & klaar? Hoe zit het nou precies en wat zijn de juiste keuzes? We duiken de diepte in met vragen rondom voeding & producten, zodat jij eindelijk antwoord krijgt op deze vragen!

Start deze les about Vragen over voeding & producten

Zwanger & andere eetgewoonten

Trek in de gekste dingen of juist niet? Bijna 3 kwart van alle zwangere krijgt rare eetgewoontes. Herken je dat? En vooral, hoe ga je daarmee om?

Start deze les about Zwanger & andere eetgewoonten

Voedingstips bij zwangerschapskwaaltjes

Zwangerschapskwaaltjes kunnen erg vervelend zijn. Je verwacht het misschien niet, maar voeding en leefstijl kunnen helpen!Of je nou last hebt van misselijkheid, verstopping of maagzuur, in deze les tips waardoor jij je snel weer wat vitaler gaat voelen.

Start deze les about Voedingstips bij zwangerschapskwaaltjes

Superfoods en hypes

Waarom heten ze eigenlijk superfoods? Zijn ze écht de moeite waard om dagelijks te gebruiken en hebben ze écht zo’n positief effect op onze gezondheid? In deze les bekijken we een paar ‘superfoods’ eens van dichtbij!

Start deze les about Superfoods en hypes

Feiten & fabels over voeding en zwangerschap

Wat geloof jij allemaal? Je krijgt antwoord op de meest voorkomende feiten en fabels die de ronde doen over voeding en zwangerschap.

Start deze les about Feiten & fabels over voeding en zwangerschap

Vegetarisch en veganistisch eten tijdens je zwangerschap

Gaat dat wel samen? Kan je dan wel gezond zwanger zijn!? Met extra aandacht kan dat zeker! Hoe?! Dat leer je in deze les, die zeker ook interessant is wanneer je graag wat minder vlees eet!

Start deze les about Vegetarisch en veganistisch eten tijdens je zwangerschap

Ga verder met je cursus

Inhoudsopgave cursus

 • Voeding en zwangerschap
  • Een gezonde leefstijl, iets om over na te denken
  • De basics van voeding
  • Wat heb je aan extra’s nodig?
  • Gezonde voeding, hoe ziet dat er in de praktijk uit?
  • Kiezen voor gezonde voeding, zo gemakkelijk kan het zijn
  • Een gezond gewicht tijdens je zwangerschap
  • Zo vermijd jij alle valkuilen
  • Wat liever niet nu je zwanger bent?
  • Makkelijk, lekker én gezond (deel 1)
  • Makkelijk, lekker én gezond (deel 2)
  • Vragen over voeding & producten
  • Zwanger & andere eetgewoonten
  • Voedingstips bij zwangerschapskwaaltjes
  • Superfoods en hypes
  • Feiten & fabels over voeding en zwangerschap
  • Vegetarisch en veganistisch eten tijdens je zwangerschap
  • Mogen we je iets vragen?