Cursussen voorbereiden op je bevalling

Vind jij bevallen best spannend?

Je kunt leren om ontspannen en vol vertrouwen aan je bevalling te beginnen, hoe fijn is dat!

Met onze online cursussen willen we jou heel graag super goed voorbereiden op je bevalling. Want…een bevalling is niet te plannen, maar wel voor te bereiden.

Een goede voorbereiding op je bevalling zorgt ervoor:

 • Dat jij er vertrouwen in krijgt dat je het kunt.
 • Dat jullie weten hoe je kunt ontspannen, ook als het heftiger wordt, en welke invloed je mindset op de bevalling heeft.
 • Dat jullie weten welke tools je op welk moment van je bevalling kunt inzetten.
 • Dat jullie precies weten wat er in je lijf gebeurt.
 • Dat jij in je kracht blijft staan en gaat bevallen als de sterke vrouw die je bent.
 • Dat jullie beiden weten wat de opties zijn als het niet gaat zoals gehoopt.

En…misschien wel het belangrijkste: Dat jullie samen een super sterk team worden want je partner kan écht veel meer voor je doen dan een nat washandje geven 😉

Omdat iedereen anders is bieden we verschillende cursussen aan, de éne cursus heel back to earth, de andere op basis van HypnoBirthing. Zo is er voor ieder wat wils, maar ook zeker voor iedereen een cursus die je op jouw manier goed voorbereid op je bevalling.

Welke cursus je ook kiest, al onze online bevalcursussen zijn een vervanging van een ‘gewone’ zwangerschaps-/bevalcursus. Doordat onze cursussen gegeven worden door verloskundigen worden ze vergoed door de meeste zorgverzekeraars!

 

“Achteraf gezien had ik me veel beter moeten voorbereiden”

Dat zeiden veel vrouwen die meededen aan het onderzoek van gynaecoloog Stamrood naar waarom zij hun bevalling als traumatisch hadden ervaren. Zij gaven aan dat het niet de medische ingrepen waren die voor een trauma zorgden, maar het gevoel dat ze niet gehoord werden, geen controle hadden en dat dingen ze maar overkwamen… Een goede voorbereiding zorgt  ervoor dat jou dat niet gebeurt. Gun jezelf een goede voorbereiding!

Voordelen van het volgen van onze online bevalcursussen:

 • Je volgt de cursus op het moment en in het tempo dat het jou uitkomt.
 • Je hoeft er de deur niet voor uit.
 • Gewoon even thuis op de bank een les kijken, hierdoor past het altijd in je drukke sociale leven.
 • Je partner kijkt de (video) lessen makkelijker mee. Heel veel partners moeten bijna worden meegesleept naar een ‘pufcursus’. In onze lessen wordt de partner écht betrokken bij het bevalproces en leert hij/zij hoe belangrijk zijn/haar rol is tijdens de bevalling. Hierdoor worden jullie een echt bevalteam.
 • Al onze cursussen worden gegeven door medisch professionals. Veelal verloskundigen, want wie weet er nu beter wat jou op welk moment van je bevalling kan helpen!
 • Je hebt minimaal 6 maanden toegang tot jouw cursus, hierdoor kun je de lessen meerdere malen terugkijken. Wij adviseren dit ook te doen. Immers, als je iets vaker hoort en oefent blijft het beter hangen en kun je het makkelijker toepassen op het moment dat je het nodig hebt. Je bent dan niet de helft al weer vergeten 😉
 • Een cursus bestaat gemiddeld uit 15 video lessen. Daarnaast heeft iedere cursus nog flink wat downloads. Dit zijn pdf’s, bijvoorbeeld met oefeningen of ondersteunende informatie, of audio’s met bijvoorbeeld ontspanningsoefeningen. De inhoud van lessen en de downloads zie je bij de betreffende cursus

Bij al onze cursussen hopen we dat je partner ook meekijkt. Immers, bevallen doe je samen. en hoe je samen een super goed team wordt en je partner ook weet hoe hij jou kan ondersteunen, dat leer je in onze cursussen.

Vind jij een goede voorbereiding op je bevalling belangrijk en wil je precies weten wat de lesinhoud is van de verschillende cursussen? Ga dan naar de volgende cursus pagina’s:
Goed voorbereid bevallen 
Voorbereiden op basis van Hypnobirthing