Cursussen voorbereiden op je bevalling

Ontspannen en vol vertrouwen bevallen, hoe fijn is dat!

Met onze online cursussen willen we jou heel graag super goed voorbereiden op je bevalling. Want…een bevalling is niet te plannen, maar wel voor te bereiden.

Een goede voorbereiding op je bevalling zorgt ervoor:

 • Dat jij in je kracht blijft staan en gaat bevallen als de sterke vrouw die je bent
 • Dat jullie beiden weten wat de opties zijn als het niet gaat zoals gehoopt
 • Dat jullie mee kunnen beslissen en zelf bepalen wat je wel of niet wilt
 • Dat jullie weten welke tools je op welk moment van je bevalling kunt inzetten
 • Dat jullie precies weten wat er in je lijf gebeurt
 • Dat jullie weten hoe je ontspant en welke invloed je mindset op de bevalling heeft.
 • Dat jullie samen een super sterk team worden

Omdat iedereen anders is bieden we 3 verschillende cursussen aan, de éne cursus heel back to earth, de andere op basis van yoga en mindfulness en de derde cursus op basis van HypnoBirthing. Zo is er voor ieder wat wils, maar ook zeker voor iedereen een cursus die je op jouw manier goed voorbereid op je bevalling.

Welke cursus je ook kiest, al onze cursussen zijn een vervanging van een ‘gewone’ zwangerschaps-/bevalcursus.

“Achteraf gezien had ik me veel beter moeten voorbereiden”

Dat zeiden veel vrouwen die meededen aan het onderzoek van gynaecoloog Stamrood naar waarom zij hun bevalling als traumatisch hadden ervaren. Zij gaven aan dat het niet de medische ingrepen waren die voor een trauma zorgden, maar het gevoel dat ze niet gehoord werden, geen controle hadden en dat dingen ze maar overkwamen… Een goede voorbereiding zorgt  ervoor dat jou dat niet gebeurt. Gun jezelf een goede voorbereiding!

Voordelen van het volgen van onze online bevalcursussen:

 • Je volgt de cursus op het moment en in het tempo dat het jou uitkomt.
 • Je hoeft er de deur niet voor uit.
 • Gewoon even thuis op de bank een les kijken, hierdoor past het altijd in je drukke sociale leven.
 • Je partner kijkt de (video) lessen makkelijker mee. Heel veel partners moeten bijna worden meegesleept naar een ‘pufcursus’. In onze lessen wordt de partner écht betrokken bij het bevalproces en leert hij/zij hoe belangrijk zijn/haar rol is tijdens de bevalling. Hierdoor worden jullie een echt bevalteam.
 • Al onze cursussen worden gegeven door medisch professionals. Veelal verloskundigen, want wie weet er nu beter wat jou op welk moment van je bevalling kan helpen!
 • Je hebt minimaal 6 maanden toegang tot jouw cursus, hierdoor kun je de lessen meerdere malen terugkijken. Wij adviseren dit ook te doen. Immers, als je iets vaker hoort en oefent blijft het beter hangen en kun je het makkelijker toepassen op het moment dat je het nodig hebt. Je bent dan niet de helft al weer vergeten 😉
 • Een cursus bestaat gemiddeld uit 15 video lessen. Daarnaast heeft iedere cursus nog flink wat downloads. Dit zijn pdf’s, bijvoorbeeld met oefeningen of ondersteunende informatie, of audio’s met bijvoorbeeld ontspanningsoefeningen. De inhoud van lessen en de downloads zie je bij de betreffende cursus

Bij al onze cursussen hopen we dat je partner ook meekijkt. Immers, bevallen doe je samen. en hoe je samen een super goed team wordt en je partner ook weet hoe hij jou kan ondersteunen, dat leer je in onze cursussen.

Vind jij een goede voorbereiding op je bevalling belangrijk en wil je precies weten wat de lesinhoud is van de verschillende cursussen? Ga dan naar de volgende cursus pagina’s:
Goed voorbereid bevallen 
Fit en in balans bevallen
Voorbereiden op basis van Hypnobirthing