Fit & in balans met je baby

Voor een actief herstel na je bevalling 

Wil je weer lekker in je vel zitten na je bevalling? Je fit voelen en je 'oude' lijf zoveel mogelijk terug krijgen? Start dan met onze workouts voor jou en je baby. 7 complete workouts, gemaakt door een gespecialiseerd fysiotherapeute.

Naast goede workouts voor jou en leuke oefeningen voor jou en je baby, is er ook aandacht voor het (her)vinden van balans.

Fit & in balans met je baby

Voor een actief herstel na je bevalling 

Wil je weer lekker in je vel zitten na je bevalling? Je fit voelen en je 'oude' lijf zoveel mogelijk terug krijgen? Start dan met onze workouts voor jou en je baby. 7 complete workouts, gemaakt door een gespecialiseerd fysiotherapeute.

Naast goede workouts voor jou en leuke oefeningen voor jou en je baby, is er ook aandacht voor het (her)vinden van balans.

Workout voor mama en kind; quality time voor jezelf en je baby

Je wilt weer 'in shape' komen na je bevalling, maar hoe doe je dat en waar haal je de tijd vandaan?

Met deze cursus herstel je actief van je bevalling met veel aandacht voor je buik, bekken, bekkenbodem en het opbouwen van je conditie. Dat allemaal wanneer het jou uitkomt.

Iedere les start met een fijne oefening voor je baby, daarna start jouw workout die je deels met en deels zonder je baby doet. Je baby is altijd dichtbij.

De lessen hebben een verantwoorde opbouw en zijn helemaal afgestemd op jouw herstelniveau na de bevalling. Naast fysieke oefeningen ontvang je ook oefeningen die je helpen te ontspannen. Fit en in balans, dat is wat deze cursus je biedt.

Je kunt met deze cursus starten vanaf ongeveer 6 weken na de bevalling.

Ontzwangeren en weer goed in je vel komen

Frustrerend al die foto's op de socials van mama's die kort na de bevalling hun oude lijf alweer terug hebben?

Laat je niet gek maken, het duurt echt wel even voordat je lijf weer in shape is. Het vraagt ook echt wel wat inspanning.

Die inspanning moet wel afgestemd zijn op jouw herstelniveau. Vlak na je bevalling vol starten met buikspier oefeningen is bijvoorbeeld geen goed idee.

Gespecialiseerd fysio Jacqueline ontwikkelde deze cursus afgestemd op jouw fase van ontzwangeren. Zo weet je dat je je lijf op de juiste manier belast en een goed herstel bevordert.

Veel aandacht voor diastase en bekkenbodem

Je buikspieren zijn in de zwangerschap erg opgerekt. Bij veel vrouwen resulteert dat in een diastase na de bevalling. Een diastase is een opening tussen je rechte buikspieren. Normaal liggen de 2 rechte buikspieren tegen elkaar, maar na de bevallen zijn ze vaak van elkaar geweken, dat noemen we een diastase.

Jacqueline geeft oefeningen om deze diastase te herstellen én je buikspieren weer sterk te maken.

Daarnaast veel aandacht voor je bekkenbodem, ook die heeft een flinke optater gehad tijdens je zwangerschap en bevalling. Een sterke bekkenbodem voorkomt of vermindert ongewild urineverlies.

Naast de workouts is er ook aandacht voor ontspanning en in balans komen.

Zo word je niet alleen een fittere, maar ook een leukere mama.

Wat kun je verwachten van de cursus Fit en in balans met je baby?

Zwangerschap en bevalling zijn een enorme prestatie en uitdaging en het verdient aandacht om weer goed te herstellen na je bevalling. Alleen hoe doe je dat? Je moet al wennen aan je baby, je nieuwe gezinssituatie en je hebt er een hele dagtaak bij gekregen. Hoe vind je dan nog tijd om oefeningen te doen om je herstel te bevorderen?

Weer fit worden in lichaam en geest en dat samen met jouw baby.  Quality time voor 2. Aandacht voor herstel van bekken, bekkenbodem en lage rugklachten.

Met ontspanningsoefeningen en thema's die passen bij jou als pas geworden mama.

In 7 workouts werk je niet alleen aan het herstel van je lichaam na de bevalling maar ook in het vinden van een balans in je nieuwe leven als moeder.

Fitheid en plezier staan voorop.

Praktische informatie over deze cursus

7 mama en baby workouts afgestemd op jouw herstelniveau na de bevalling. Naast fysieke workouts is er voor iedere les ook een thema:

 • Workout 1 | De basis & stabiliteit

  De eerste les van Fit en in balans met je baby gaat over de basis, voor jezelf en je baby. Vertrouwen is hier een belangrijk onderdeel van.

 • Workout 2 | Bekken & bekkenbodem

  Herstellen van je bekkenbodem is heel erg belangrijk na je bevalling. Je voorkomt bekkenklachten en incontinentie.

 • Workout 3 | Buik & diastase

  In deze les veel aandacht voor het herstel van je buikspieren en de rectus diastase.

 • Workout 4 | Energie & loslaten

  Deze les staat in het teken van loslaten en energie en daar gaan we een aantal oefeningen voor doen, uiteraard ook weer samen met je baby.

 • Workout 5 | Grenzen stellen & kracht

  Deze les gaat over grenzen stellen, grenzen bewaken en kracht. Krachtig zijn.

 • Workout 6 | Mindfulness & aandacht

  Deze les gaat over aandacht, aandachttraining en mindfulness, over de energie laten stromen en over aandacht voor jezelf en aandacht voor kindje.

 • Workout 7 | Bewustzijn & totale verbinding

  Aandacht voor een goed evenwicht tussen belasting en belastbaarheid. Een pittige les...

Bij deze cursus vind je downloads:

 • Senso motorische ontwikkeling van je baby van 0 tot 9 maanden;
 • Bekkenbodemoefeningen.

Naast de pdf downloads ook nog 11 audio downloads met fijne ontspanningsoefeningen.

Docente Fit En In Balans Bevallen Jacqueline

Jacqueline Luchtmeijer - fysiotherapeute, zwangerFit® trainer/coach, zwangerschapsyoga-docent, mindfulnesstrainer. Getrouwd en moeder van twee inmiddels volwassen kinderen (1995 en 1996).

Het doel van mijn cursus is zo fit mogelijk de zwangerschap te beleven en op een nuchtere én ontspannen manier voor te bereiden op de bevalling.

Enkele van mijn kernuitspraken zijn:

 • "Weet wat jou te wachten staat, dat maakt je krachtig".
 • "Leer hoe jij je hoofd uit kunt zetten".
 • "Ontspannen bevalt beter".
 • "Leer te ontspannen als het kan en te focussen als het moet

De '7 workouts voor zwangeren' zijn een mooie aanvulling op mijn online zwangerschapscursus 'Fit en in balans zwanger en bevallen'. In de workouts neem ik je mee in een zevental complete trainingen van ieder ca. een uur. Hierin zijn zwangerschapsyoga, zwangerFit en ontspanning/mindfulness verweven.

Met de herstelcursus na de bevalling 'Fit & in balans met je baby' motiveer ik je graag om op verantwoorde manier je herstel te ondersteunen en weer fit en krachtig te worden en dat op een leuke manier samen met je babytje.

De cursus "Fit & in balans met je baby" bevat 7 video workouts, 2 downloads en vele ontspanningsaudio's en affirmaties.

Je hebt 6 maanden toegang tot de cursus voor een investering van € 74,95.

Omdat dit een cursus is die gaat over herstel na de bevalling valt hij niet onder de vergoeding voor zwangerschapscursussen.

Heb jij een aanvullende verzekering die een x bedrag vergoed voor preventie cursussen, dan wordt deze cursus mogelijk wel vergoed. Check altijd zelf de voorwaarden van je verzekering.

Lekker en gezond eten tijdens je zwangerschap.
Niet alleen voor jezelf, ook voor je nog ongeboren kindje.

Met een zelfverzekerd gevoel bevallen?
In deze cursussen antwoorden op al jouw vragen.

Je baby leren kennen? Weer fit worden na je bevalling? Ontdek onze cursussen.