Fit & in balans met je baby

Voor actief herstellen na bevalling 

Herstellen na bevalling onder goede begeleiding!

Wil jij na je bevalling actief werken aan je herstel, je conditie en kracht? Wil je weer plezier krijgen in bewegen en dit het liefst samen met je baby doen? Ontdek de workouts voor na je bevalling, word fit en betrek je baby op een leuke, passende manier.

Binnen de workouts ligt de nadruk op je buik, bekken, onderrug en op je conditie. De oefeningen worden steeds iets zwaarder en zijn aangepast aan het herstel na de bevalling.

Naast passende workouts voor jou, leuke oefeningen voor jou en je baby, is er binnen de lessen ook aandacht voor het (her)vinden van balans.

Fit & in balans met je baby

Voor actief herstellen na bevalling 

Herstellen na bevalling onder professionele begeleiding:

Wil jij na je bevalling actief werken aan je herstel, je conditie en kracht? Wil je weer plezier krijgen in bewegen en dit het liefst samen met je baby doen? Ontdek de workouts voor na je bevalling, word fit en betrek je baby op een leuke, passende manier.

Binnen de workouts ligt de nadruk op je buik, bekken, onderrug en op je conditie. De oefeningen worden steeds iets zwaarder en zijn aangepast aan het herstel na de bevalling.

Naast passende workouts voor jou, leuke oefeningen voor jou en je baby, is er binnen de lessen ook aandacht voor het (her)vinden van balans.

Lichamelijk herstellen na bevalling, oefeningen na bevalling

Wil je je lijf weer in shape krijgen, je krachtiger voelen na je bevalling en je goed kunnen ontspannen? Binnen deze cursus zijn inspanning en ontspanning afgestemd op jouw herstelniveau, op jouw fase van ontzwangeren. Zo weet je zeker dat je jouw lichaam op de juiste manier belast en je herstel alleen maar bevordert.

De band met je baby

Plezier in bewegen, samen met je baby. Op een leuke manier contact maken, wennen aan het moeder zijn. Iedere les besteden we er aandacht aan. Je doet oefeningen met je baby of je betrekt je baby op een leuke manier bij de oefening. Uiteraard houden we rekening met het ontwikkelingsniveau van je baby en zorgen we ervoor dat de aangeboden prikkels hier bij passen.

Buikspieren na zwangerschap: diastase oefeningen en bekkenbodem

Tijdens je zwangerschap zijn je buikspieren erg opgerekt. Bij veel vrouwen resulteert dit in een diastase na de bevalling. Dit is een opening tussen je rechte buikspieren. In deze cursus krijg je oefeningen om deze diastase te herstellen en je buikspieren weer sterk te maken.

Naast je buikspieren, is er veel aandacht voor je bekkenbodem. Je bekkenbodem is behoorlijk belast tijdens de zwangerschap en zachter geworden ter voorbereiding op de bevalling. Het heeft tijd nodig om te herstellen. Naast je bekkenbodem de tijd geven, gaan we in de cursus aan de slag met het versterken van je bekkenbodem. Dit kan onder andere ongewild urine verlies verminderen of helemaal voorkomen.

Wat kun je verwachten van deze cursus?

Een zwangerschap en bevalling zijn enorme uitdagingen. Herstellen na je bevalling verdient zeker aandacht, alleen hoe doe je dat? Je moet al wennen aan je baby, je nieuwe gezinssituatie en je hebt er meer dan een dagtaak bij.

Krijg via deze cursus weer plezier in bewegen, maak tijd voor jezelf en voor je baby en merk al snel dat je conditie en kracht verbeteren. Doordat je de workouts thuis doet en met je baby, kun je ieder moment van de dag aan de slag en kun je direct genieten van het moeder zijn.

De workouts helpen onder andere bij onderstaande klachten:

 • Rug- en bekkenklachten na je bevalling;
 • Herstel van de bekkenbodem en ondersteuning bij bekkenbodemklachten als ongewenst urine verlies, obstipatie en pijnklachten;
 • Een laag energie niveau en verminderde conditie;
 • Herstel van diastase (buikspieren) na de bevalling.

Wanneer kun je beginnen?

Bij een natuurlijke bevalling kun je na ongeveer 6 weken beginnen met deze cursus. Heb je een keizersnede gehad? Dan kun je het beste 2 maanden wachten voor je van start gaat met de cursus.

Kom in balans, wordt weer fit en zorg voor nog meer verbondenheid met je baby.

  Inhoud van deze cursus

  Iedere les start met een fijne oefening voor je baby, daarna start jouw workout die je deels met en deels zonder je baby doet. Je baby is altijd dichtbij.

  Alle workouts zijn afgestemd op jouw herstelniveau na je bevalling. Naast de fysieke workouts is er voor iedere les een thema.

  Les 1 - De basis & stabiliteit

  De eerste les van Fit en in balans met je baby gaat over de basis, voor jezelf en je baby. Vertrouwen is hier een belangrijk onderdeel van.

  Om te downloaden - Senso-motorische ontwikkeling van 0-9 maanden.

  Les 2 - Bekken & bekkenbodem

  In deze tweede les gaan we aan de slag met het herstellen van je bekkenbodem. Dit is erg belangrijk na je bevalling. Je voorkomt bekkenklachten en incontinentie.

  Om te downloaden - Bekkenbodemoefeningen.

  Les 3 - Buik & diastase

  In deze les hebben we veel aandacht voor het herstel van je buikspieren en de rectus diastase. Naast de workout video ontvang je diverse informatieve video's over je buikspieren en de diastase check.

  Les 4 - Energie & loslaten

  Ken je het gevoel dat je helemaal geen energie hebt, dat je energie wordt weggetrokken of dat je juist barst van de energie? Ontdek in deze les wat je met die gevoelens kunt doen. Deze les staat namelijk in het teken van loslaten en energie. Hier gaan we een aantal oefeningen voor doen, uiteraard weer samen met je baby.

  Les 5 - Grenzen stellen & kracht

  De vijfde les gaat over het stellen van grenzen, grenzen bewaken en kracht. Krachtig zijn en krachtige oefeningen.

  Les 6 - Mindfulness & aandacht

  Deze les gaat over aandacht, aandachttraining en mindfulness, over de energie laten stromen en over aandacht voor jezelf en aandacht voor kindje.

  Wist je dat halve aandacht geen aandacht is en multitasking leuker en beter lijkt dan het is? Dat je uiteindelijk sneller bent wanneer je iets bewust met aandacht doet, dan allerlei dingen tegelijk? Iets met volle aandacht doen is lastig, zeker in onze huidige maatschappij. Ga er eens bewust mee bezig en ervaar wat het met je energie level doet.

  Les 7 - Bewustzijn & totale verbinding

  In de laatste les van deze cursus gaat het over het samenvoegen van alle elementen. Voor en goed evenwicht tussen belasting en belastbaarheid. Een pittige les...

  Over Jacqueline Luchtmeijer

  Docente Fit En In Balans Bevallen Jacqueline

  Fysiotherapeute, zwangerFit® trainer/coach, zwangerschapsyoga-docent, mindfulnesstrainer. Getrouwd en moeder van twee inmiddels volwassen kinderen (1995 en 1996).

  Enkele van mijn kernuitspraken zijn:

  "Weet wat jou te wachten staat, dat maakt je krachtig"
  "Leer hoe jij je hoofd uit kunt zetten"
  "Ontspannen bevalt beter"
  "Leer te ontspannen als het kan en te focussen als het moet"

  Lesgeld & vergoeding

  Deze cursus gaat over het herstel na de bevalling, waardoor hij niet valt onder de vergoeding voor zwangerschapscursussen. Heb je een aanvullende verzekering met een bedrag voor preventie cursussen? Dan wordt deze cursus mogelijk wel vergoed. Check de voorwaarden altijd even bij je verzekering.

  Je hebt 6 maanden toegang tot de cursus voor een investering van € 77,-.

  Reviews

  5,0
  Rated 5 out of 5
  5 van 5 sterren (gebaseerd op 1 review)
  Uitstekend100%
  Heel goed0%
  Gemiddeld0%
  Slecht0%
  Verschrikkelijk0%

  Leuk en leerzaam

  Rated 5 out of 5
  4 februari 2022

  Ontzettend leuke cursus met goede oefeningen waar een duidelijke opbouw in zit. Ze worden steeds wat zwaarder naarmate je langer geleden bevallen bent. Heerlijk om samen met je baby te werken aan lichamelijk herstel en echt even tijd voor jezelf en je baby te maken. Fijne ontspanningsoefeningen ook.

  Marit

  Wil je zwanger worden of ben je zwanger?
  Met deze cursussen werk je aan een gezonde leefstijl.

  Met een zelfverzekerd gevoel bevallen?
  In deze cursussen antwoorden op al jouw vragen.

  Je baby leren kennen? Weer fit worden na je bevalling? Ontdek onze cursussen.