Fit & in balans bevallen

Met yoga en mindfulness

Fysiotherapeute, zwangerschapsbegeleidster en mindfulnesstrainer. Jacqueline Luchtmeijer laat je ervaren wat yoga en mindfulness tijdens je zwangerschap voor je doen. Je gaat aan de slag met oefeningen die specifieke zwangerschapsklachten verminderen en zelfs voorkomen. Daarnaast ben je lichamelijk en geestelijk voorbereid op de bevalling en leer je vaardigheden waar je echt iets aan hebt.

Bekijk de cursus om te ontdekken wat deze voor jou en je partner doet.

Fit & in balans

Met yoga en mindfulness

Fysiotherapeute, zwangerschapsbegeleidster en mindfulnesstrainer. Jacqueline Luchtmeijer laat je ervaren wat yoga en mindfulness tijdens je zwangerschap voor je doen. Je gaat aan de slag met oefeningen die specifieke zwangerschapsklachten verminderen en zelfs voorkomen. Daarnaast ben je lichamelijk en geestelijk voorbereid op de bevalling en leer je vaardigheden waar je echt iets aan hebt.

Bekijk de cursus om te ontdekken wat deze voor jou en je partner doet.

Blijf fit tijdens je zwangerschap en verminder/voorkom klachten

Zwanger zijn een reden om stil te zitten en rustig aan te doen? Met deze cursus gun je jezelf een krachtige zwangerschap en een prettige bevalling. De cursus omvat praktische lessen met milde tot pittige oefeningen. Oefeningen, aanpasbaar op ieders niveau, waardoor jij minder last hebt van de bekende zwangerschapsklachten (o.a. last van je onderrug en bekkenpijn) én waardoor je lekker fit blijft in je zwangerschap.

Je krijgt oefeningen die je helpen te ontspannen. Fit en in balans, dat is wat deze cursus je biedt.

Goede voorbereiding op je bevalling

Het eerste gedeelte van de cursus is gericht op fit worden en fit blijven tijdens je zwangerschap. Dit geeft je kracht en bewustheid, maar vooral vertrouwen in wat je lichaam aankan. In het tweede deel word je uitstekend voorbereid op je bevalling.

Je leert wat er in je lichaam gebeurt tijdens de bevalling. Je krijgt te zien hoe de fases van de bevalling verlopen en hoe je samen met je partner omgaat met de pijn, o.a. door mindfulness oefeningen. Je partner leert jou te coachen en samen leer je ontspannen en focussen op de manier waarop je er tijdens de bevalling het beste gebruik van kunt maken. Je staat op deze mindfulle manier sterker en leert volledig vertrouwen te hebben in lichaam én geest.

Aangepast aan jouw zwangerschap

De oefeningen van de cursus zijn aangepast aan je zwangere lichaam en worden op verschillende niveau's aangeboden waardoor iedereen mee kan doen. Heb je bijvoorbeeld last van lage rugpijn of bekkenklachten? Dan vertelt Jacqueline je hoe jij de oefeningen toch kunt doen, ondanks je klachten.

De oefeningen helpen je fysiek en mentaal sterk te worden en te blijven. Daarnaast is het een uitstekende voorbereiding op je bevalling, omdat je leert te voelen wat er in je lichaam gebeurt en daarop te reageren. Je zult merken dat je je bevalling met meer vertrouwen tegemoet gaat.

Doordat je eenheid, integratie en discipline ervaart, leer je je lichaam nog beter kennen in de vorm van alle tegenstellingen in het leven: werk en rust, inademen en uitademen, spanning en ontspanning. Het verenigt lichaam en geest en werkt toe naar een goede mindset.

Bevallen is topsport

Wanneer je een nieuwe sport gaat beoefenen, moet je eerst de basis leren. Zo ook met bevallen. Ga je er onvoorbereid in, dan kan het een flinke tegenvaller zijn. Heb je de juiste handvatten om je door zo’n zware lichamelijke prestatie heen te helpen, dan gaat alles veel makkelijker.

Je mindset speelt hierin een grote rol. Combineer je de juiste bewegingen met de juiste ademhalingstechnieken en de perfecte mindset, dan heb je een fundering waarop je kunt vertrouwen. Leer de uiteindelijke prestatie te beïnvloeden met het visualiseren van je doel. Onderzoek heeft uitgewezen dat dit werkt, net zoals wanneer topsporters bewegingen visualiseren en de uitkomst van hun wedstrijd. Het maakt je scherp in je hoofd, wat je lichaam meer dan goed zal ondersteunen tijdens jouw topprestatie: het ter wereld brengen van je kindje.

Wat kun je verwachten van de cursus?

Jacqueline leert je in 15 lessen hoe je fit in balans blijft tijdens je zwangerschap door middel van yoga en mindfulness. Daarnaast leer je alles wat je wilt weten over de bevalling en leer je samen, mits je partner meekijkt, hoe je een sterk bevalteam vormt. De cursus geeft je hiermee een goede voorbereiding voor de periode vóór, tijdens en na de bevalling.

Je leert hoe je je hoofd positief houdt en hoe je daardoor sterk in je schoenen staat. Er zijn lessen waarbij je leert om je lichaam te beïnvloeden met bewegingen, houdingen en ademhalen. Maar ook hoe je ontspant, alleen of samen met je partner.

Het is een totaalpakket aan kennis en oefeningen die jou helpen om je zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd aan te kunnen. Deze cursus zorgt er voor dat één van de belangrijkste periodes van je leven soepeler en prettiger verloopt.

Praktische informatie over deze cursus

In 15 video's leer jij alles over onderstaande onderwerpen en meer:

 • Les 1 - Essentie yoga en mindfulness tijdens de zwangerschap;
 • Les 2 - Krachtige (yoga)houdingen;
 • Les 3 - Go with the flow;
 • Les 4 - Bekken & rug, stabiliteit;
 • Les 5 - Houding;
 • Les 6 - Bekkenbodem en -(dys)functies;
 • Les 7 - Ontspannen bekkenbodem;
 • Les 8 - De bevalling;
 • Les 9 - 'Ontspannen als het kan';
 • Les 10 - 'Focussen als het moet';
 • Les 11 - Aanraken, masseren door partner;
 • Les 12 - Overgangsfase naar persen en de perstechniek;
 • Les 13 - Pershoudingen;
 • Les 14 - De geboorte en het eerste uur van je baby;
 • Les 15 - Herstel in de kraamtijd en daarna.

In de 11 downloads lees jij alles over onderstaande onderwerpen en meer.

 • Bewustwording kwaliteiten & leerpunten voor een positieve mindset;
 • Oefenschema's waarin je alle oefeningen terug kunt vinden & welke oefeningen je in een reeks uit kunt voeren;
 • Tips over de oefeningen en hoe je ze aan kunt passen;
 • Mindfulness oefening 'Beter slapen';
 • Ontdek jouw affirmaties;
 • Links naar diverse items die jij kunt gebruiken tijdens je zwangerschap. Denk aan een geboorteplan, een app met bekkenbodem oefeningen, diverse checklists en meer.

Docente Fit En In Balans Bevallen Jacqueline

Jacqueline Luchtmeijer - fysiotherapeute, zwangerFit® trainer/coach, zwangerschapsyoga-docent, mindfulnesstrainer. Getrouwd en moeder van twee inmiddels volwassen kinderen (1995 en 1996).

Het doel van mijn cursus is zo fit mogelijk de zwangerschap te beleven en op een nuchtere én ontspannen manier voor te bereiden op de bevalling.

Enkele van mijn kernuitspraken zijn:

"Weet wat jou te wachten staat, dat maakt je krachtig".
"Leer hoe jij je hoofd uit kunt zetten".
"Ontspannen bevalt beter".
"Leer te ontspannen als het kan en te focussen als het moet

 

De cursus "Fit & in balans" bevat 15 video's en 11 downloads. Je hebt 6 maanden toegang tot de cursus voor een investering van € 74,95.

De meeste zorgverzekeringen vergoeden deze cursus. Bekijk hier of jouw zorgverzekering je op weg helpt met deze cursus.

Lekker en gezond eten tijdens je zwangerschap.
Niet alleen voor jezelf, ook voor je nog ongeboren kindje.

Met een zelfverzekerd gevoel bevallen?
In deze cursussen antwoorden op al jouw vragen.

Leer alle signalen van je baby kennen.
Én hoe je hier het beste op kunt reageren.