Fit & in balans zwanger en bevallen

Een actieve zwangerschaps- & bevalcursus

Met deze cursus blijf je fit tijdens je zwangerschap en bereid je jezelf goed voor op jouw bevalling. De combinatie van zwangerschapsyoga, mindfulness oefeningen en ZwangerFit zorgen hiervoor.

In het eerste deel van deze cursus ontdek je hoe je rug- en bekkenklachten kunt verhelpen of voorkomen en hoe je met een positieve mindset richting je bevalling gaat. In het tweede deel van de cursus leer je alles over het verloop van je bevalling, krachtige perstechnieken en -houdingen, hoe je ademhaling kunt inzetten en meer.

Bekijk de complete inhoud en wat je gaat leren op deze pagina.

Fit & in balans zwanger en bevallen

Een actieve zwangerschaps- & bevalcursus

Met deze cursus blijf je fit tijdens je zwangerschap en bereid je jezelf goed voor op jouw bevalling. De combinatie van zwangerschapsyoga, mindfulness oefeningen en ZwangerFit zorgen hiervoor.

In het eerste deel van deze cursus ontdek je hoe je rug- en bekkenklachten kunt verhelpen of voorkomen en hoe je met een positieve mindset richting je bevalling gaat. In het tweede deel van de cursus leer je alles over het verloop van je bevalling, krachtige perstechnieken en -houdingen, hoe je ademhaling kunt inzetten en meer.

Bekijk de complete inhoud en wat je gaat leren op deze pagina.

Klachten verminderen en voorkomen

Heb je last van rug- en bekken(bodem)klachten, gaat je conditie achteruit of heb je een laag energie niveau? Door het volgen van deze cursus zul je jezelf snel fitter voelen en kun je met bepaalde oefeningen vervelende, lichamelijk klachten verhelpen en zelfs helemaal voorkomen. Binnen de cursus leer je wat je kunt doen om o.a. je bekkenbodem te trainen, ook wanneer deze na je zwangerschap weer moet aansterken.

Door fit te blijven tijdens je zwangerschap krijg je meer vertrouwen in jezelf, sta je tijdens je zwangerschap en bevalling sterker in je schoenen en ben je je bewust van wat je lichaam aankan.

De fysieke oefeningen zijn voor ieder niveau en zelf aan te passen van mild tot pittig. Daarnaast ontvang je oefeningen die je helpen om te ontspannen.

Bereid je voor op je bevalling

Kennis geeft je kracht, neemt spanning voor je bevalling weg en zorgt voor controle. Binnen de cursus leer je dan ook precies wat er in je lichaam gebeurt tijdens je bevalling.

Je krijgt diverse oefeningen vanuit hypnobirthing en mindfulness. Deze oefeningen zorgen ervoor dat je regie houdt tijdens je bevalling, kunt ontspannen en niet in paniek raakt. Je kunt hierbij denken aan ademhalingstechnieken, ontspanningsoefeningen en visualisaties. Je leert met je mindset je bevalling positief te beïnvloeden, te ontspannen wanneer het kan en te focussen als het moet.

Geef jezelf de grootste kans op een positieve terugblik op je bevalling.

Wat kun je verwachten van deze cursus?

Jezelf fit, krachtig, gezond en ontspannen voelen tijdens je zwangerschap, je bevalling en erna. Dat is wat je mag verwachten van deze cursus. Door onder andere een positieve mindset sta je sterker in je schoenen en ga je goed voorbereid je bevalling tegemoet.

Je weet alles over het belang van ontspanning, hoe je kunt ontspannen tijdens je zwangerschap en hoe je ademhaling kunt benutten tijdens je bevalling. Hoe je dit doet, wat het voor je doet en waarom je het doet, leer je allemaal in de cursus Fit & in balans zwanger en bevallen.

Workouts voor zwangeren, extra module

Wil je extra afwisseling in oefeningen om fit te blijven? Met de 7 extra workouts van ongeveer een uur per stuk krijg je nog meer oefeningen vanuit zwangerschapsyoga, ZwangerFit, aerobics en mindfulness.

De oefeningen zijn op verschillende niveaus, gericht op het verhelpen of voorkomen van zwangerschapsklachten én om fit te worden en blijven.

Volg de cursus Fit & in balans nu in combinatie met de extra workouts en ontvang een mooie combideal. In plaats van voor € 134,00, ontvang je beide cursussen voor slechts € 97,-.

  Inhoud van deze cursus

  Les 1 - Essentie zwangerschapsyoga en mindfulness

  Wist je dat bevallen makkelijker is dan je denkt, maar moeilijker als je denkt? Leer je hoofd ‘uit te zetten’ voor de momenten dat je lichaam het moet doen. Rust in je hoofd geeft ontspanning in je lijf. Je ervaart het in deze les.

  Om te downloaden - Het oefenschema bij les 1 met alle oefeningen en welke oefeningen je in een reeks uit kunt voeren. Drie geluidsfragmenten; Ademhaling, Vriendschapsmeditatie en Bewustwording.

  Les 2 - Krachtige (yoga)houdingen

  Oefening baart kunst, daarom deze echte ‘doe-les’. Een praktijkgerichte les voor het behouden van je conditie, kracht en souplesse. Binnen deze les gaan we in op hoe je met de juiste oefeningen en tips bekkenpijn kunt verminderen of voorkomen.

  Om te downloaden - Het oefenschema bij les 2 met alle oefeningen en welke oefeningen je in een reeks uit kunt voeren.

  Les 3 - Go with the flow

  Binnen deze les krijg je tips en oefeningen voor zwangerschapskwalen waar je echt wat aan kan doen. Daarnaast leer je dat zwangerschapshormonen, hoe vervelend ze ook kunnen zijn, ook een positieve kant hebben.

  Om te downloaden - Het oefenschema bij les 3 met alle oefeningen en welke oefeningen je in een reeks uit kunt voeren. Twee geluidsfragmenten; Bodyscan en Strandmeditatie.

  Les 4 - Bekken & rug, stabiliteit

  Meer dan de helft van alle zwangeren ervaart lage rugpijn of bekkenpijn. Met de juiste oefeningen kun je bekkenpijn en rugklachten verminderen of voorkomen. Pak je oefenmatje er maar bij.

  Om te downloaden - Het oefenschema bij les 4 met alle oefeningen en welke oefeningen je in een reeks uit kunt voeren.

  Les 5 - Houding

  Tijdens je zwangerschap zal je fysieke houding veranderen. Je leert in deze les waar je op kunt letten om te zorgen voor een goede balans. Daarnaast leer je welke invloed je fysieke en mentale houding op elkaar hebben, hoe je hier meer bewust van kunt worden en dit in kunt zetten. Nu en tijdens je bevalling.

  Om te downloaden - Het oefenschema bij les 5 met alle oefeningen en welke oefeningen je in een reeks uit kunt voeren, een overzicht met handige links en het geluidsfragment; Circle of breath.

  Les 6 - Bekkenbodem en -(dys)functies

  Tijdens je zwangerschap wordt de bekkenbodem erg belangrijk. Je krijgt informatie en oefeningen die ervoor zorgen dat klachten van de bekkenbodem, zoals urineverlies, moeite met uitplassen, obstipatie, of pijn bij het vrijen, verminderen of worden voorkomen.

  Om te downloaden - Het oefenschema bij les 6 met alle oefeningen en welke oefeningen je in een reeks uit kunt voeren. Het geluidsfragment; Yoga en ademhaling pranayama.

  Les 7 - Ontspannen bekkenbodem

  Deze les is gericht op het ontspannen en loslaten van de bekkenbodemspieren. Ontspannen is net zo belangrijk als aanspannen. De geluidsoefening bij deze les helpt je beter de bekkenbodem te ontspannen, wat goed van pas komt tijdens je bevalling.

  Om te downloaden - Het oefenschema bij les 7 met alle oefeningen en welke oefeningen je in een reeks uit kunt voeren. Het geluidsfragment; Ontspanningsoefening de schaal.

  Les 8 - De bevalling

  Binnen deze les leer je over de verschillende fases van je bevalling. We lichten de belangrijke hormonen uit, vertellen je hoe je weet of je bevalling echt is begonnen en vanaf welk punt je het beste je verloskundige kunt bellen.

  Les 9 - Ontspannen als het kan

  In deze les leer je alles over het begin van de ontsluiting. Hoe blijf je ontspannen wanneer je bevalling is begonnen en hoe zorg je dat je veel oxytocine (het bevalhormoon) aanmaakt?

  Om te downloaden - Het oefenschema bij les 9 met alle oefeningen en welke oefeningen je in een reeks uit kunt voeren. Twee geluidsfragmenten; Ontspannen buik (Troostende ademhaling) en Strandmeditatie.

  Les 10 - Focussen als het moet

  Wanneer je bevalling eenmaal goed op gang is gekomen, kun je gebruikmaken van focustechnieken. Onder andere ademhalingstechnieken, maar ook andere oefeningen en tips komen aan de orde. Door nu al te oefenen ben je vertrouwd met het scala aan tools dat je in kunt zetten tijdens je bevalling.

  Om te downloaden - Het oefenschema bij les 10 met alle oefeningen en welke oefeningen je in een reeks uit kunt voeren. Het geluidsfragment; Affirmaties.

  Les 11 - Aanraken, masseren door partner

  Een fijne les over aanraken en massage. Fijn voor tijdens je zwangerschap en de bevalling. Massage kan je helpen om je bevalling voorspoedig te laten verlopen. Probeer het uit en ga vooral lekker oefenen.

  Les 12 - Overgangsfase naar persen en de perstechniek

  Hoe kun je in de laatste fase van de ontsluiting positief blijven? Wat is persdrang? Je leert het binnen deze les. Daarnaast krijg je krachtige handvatten om het persen effectief te maken, de kracht van de juiste spieren in te zetten en je leert hoe je jouw ademhaling effectief kunt benutten in deze fase.

  Les 13 - Pershoudingen

  Binnen les 13 gaan we verder waar de vorige les is gestopt. Deze les gaat over verschillende pershoudingen en leert je krachtige technieken, om optimaal te persen. Deze les is inclusief partnertips.

  Les 14 - De geboorte en het eerste uur van je baby

  De geboorte van jullie baby, datgene waar het allemaal om begonnen is. Een duidelijke les waarbij alle puzzelstukjes op hun plaats vallen.

  Om te downloaden - Het geluidsfragment; Visualisatie optimale bevalling.

  Les 15 - Herstel in de kraamtijd en daarna

  De laatste les leert je hoe je jouw lichaam kunt ondersteunen tijdens het herstel na je bevalling. Je ontvangt oefeningen, tips en adviezen voor de eerste periode na de geboorte.

  Om te downloaden - Oefeningen voor in de kraamtijd en drie geluidsfragmenten; Glimlachmeditatie, Bekkenbodembewustwording en Kleuren (chakra) meditatie.

  Gratis proefles

  Een eerste indruk krijgen van deze cursus? Bekijk onze proefles waarin Jacqueline je meer vertelt over de inhoud van de cursus. Je krijgt daarbij ook de eerste oefeningen en tips cadeau.

  Over Jacqueline Luchtmeijer

  Docente Fit En In Balans Bevallen Jacqueline

  Fysiotherapeute, zwangerFit® trainer/coach, zwangerschapsyoga-docent, mindfulnesstrainer. Getrouwd en moeder van twee inmiddels volwassen kinderen (1995 en 1996).

  Het doel van mijn cursus is zo fit mogelijk de zwangerschap te beleven en op een nuchtere én ontspannen manier voor te bereiden op de bevalling. Enkele van mijn kernuitspraken zijn:

  "Weet wat jou te wachten staat, dat maakt je krachtig"
  "Leer hoe jij je hoofd uit kunt zetten"
  "Ontspannen bevalt beter"
  "Leer te ontspannen als het kan en te focussen als het moet"

  Lesgeld & vergoeding

  De cursus wordt gegeven door een fysiotherapeut die ook ZwangerFit® docent is. Hierdoor wordt hij door de meeste zorgverzekeraars vergoed als je aanvullend verzekerd bent. Check de voorwaarden van je eigen verzekering.

  Koop je de cursus samen met de extra workouts voor zwangeren dan hebben we een leuke combideal voor je. Geen € 134,00 voor het complete pakket, maar € 97,00.

  Je hebt 6 maanden toegang tot de cursus voor een investering van € 77,-.

  Reviews

  4,4
  Rated 4.4 out of 5
  4.4 van 5 sterren (op basis van 34 reviews)
  Uitstekend44%
  Heel goed50%
  Gemiddeld6%
  Slecht0%
  Verschrikkelijk0%

  Leerzame theorie/praktijk cursus

  Rated 4 out of 5
  24 april 2023

  Ik vond het een leerzame cursus. Voor mij werd het vanaf de les ‘De bevalling’ interessant, omdat ik geen last heb gehad van (bekken)klachten. De theorie wordt afgewisseld met praktijkoefeningen. Dit maakt de cursus dynamisch. Wat ook een pluspunt is, is dat de lessen niet te lang duren, waardoor je je aandacht erbij blijft houden.

  Lisa

  Op je eigen tempo en in je eigen tijd jezelf voorbereiden

  Rated 4 out of 5
  18 april 2023

  Duidelijke en voldoende oefeningen

  Loes Vandewal

  fijne informatie

  Rated 4 out of 5
  14 april 2023

  Vooral de (ontspanning)oefeningen en wat er gebeurt in je lichaam tijdens de bevalling vond ik interessant.

  Jill

  Veel tools voor ontspanning

  Rated 4 out of 5
  22 februari 2023

  Wat voor mij belangrijk was in een cursus, was aandacht voor ontspanning (voor, tijdens en na de bevalling). Deze cursus heeft dat! Er is genoeg keuze aan oefeningen, dus je kan de ontspanningsoefening kiezen waar je op dat moment behoefte aan hebt.

  Nina

  Een nuttige en fijne cursus

  Rated 5 out of 5
  21 februari 2023

  Ik ben in verwachting van ons tweede kindje en heb deze cursus gevolgd om mijn geheugen weer op te frissen.

  De yoga, meditatie en oefeningen komen erg van pas zoal in de zwangerschap als na de bevalling.

  Ik vond Jacqueline alles duidelijk, met een fijne zachte stem uitleggen.

  Ook de filmpjes waren fijn en duidelijk om naar te kijken.

  Ik ga hier zeker nog wat aan hebben voor mijn herstel na de bevalling!

  Gwendolyn Kilic

  Wil je zwanger worden of ben je zwanger?
  Met deze cursussen werk je aan een gezonde leefstijl.

  Met een zelfverzekerd gevoel bevallen?
  In deze cursussen antwoorden op al jouw vragen.

  Je baby leren kennen? Weer fit worden na je bevalling? Ontdek onze cursussen.