Fit & in balans zwanger en bevallen

Met zwangerschapsyoga en mindfulness

Een actieve en complete zwangerschapscursus die je niet alleen voorbereid op je bevalling maar er ook voor zorgt dat je lekker fit blijft in je zwangerschap.

Een combinatie van zwangerschapsyoga, mindfulness en ZwangerFit, zo krijg jij the best of both worlds.

Bekijk de cursus om te ontdekken wat deze voor jou en je partner doet.

Fit & in balans zwanger en bevallen

Met zwangerschapsyoga en mindfulness

Een actieve en complete zwangerschapscursus die je niet alleen voorbereid op je bevalling maar er ook voor zorgt dat je lekker fit blijft in je zwangerschap.

Een combinatie van zwangerschapsyoga, mindfulness en ZwangerFit, zo krijg jij the best of both worlds.

Bekijk de cursus om te ontdekken wat deze voor jou en je partner doet.

Zwangerschapsyoga; fit je zwangerschap door en verminder/voorkom klachten

Zwanger zijn een reden om stil te zitten en rustig aan te doen? Nee zeker niet. In deze zwangerschapscursus krijg je oefeningen uit zwangerschapsyoga, ZwangerFit, hypnobirthing en mindfulness op verschillende niveaus, waardoor je niet alleen lekker fit blijft maar ook minder last krijgt van zwangerschapsklachten als bekkenpijn en lage rugpijn. De oefeningen zijn voor ieder niveau, van mild tot pittig.

Naast fysieke oefeningen ook veel oefeningen die je helpen te ontspannen. Fit en in balans, dat is wat deze cursus je biedt.

Zwangerschapsyoga: goede voorbereiding op je bevalling

Het eerste gedeelte van de cursus is gericht op fit worden en fit blijven tijdens je zwangerschap. Dit geeft je kracht en bewustheid, maar vooral vertrouwen in wat je lichaam aankan. Bovendien krijg je veel oefeningen om klachten te voorkomen/verminderen.
In het tweede deel word je uitstekend voorbereid op je bevalling.

Je leert wat er in je lichaam gebeurt tijdens de bevalling. Je krijgt te zien, met behulp van prachtige animaties, hoe de fases van de bevalling verlopen. Je krijgt oefeningen uit hypnobirthing en mindfulness die je leren om goed met de pijn om te gaan waardoor jij de regie houdt en niet in paniek raakt.

Je partner leert jou te coachen en samen leer je ontspannen en focussen op de manier waarop je er tijdens de bevalling het beste gebruik van kunt maken.

Samen vol vertrouwen naar de bevalling toeleven dat is wat je het tweede deel van deze cursus je biedt

Bevallen is topsport

En net als bij een nieuwe sport moet je ook voor je bevalling oefenen en voorbereiden. Als je onvoorbereid je bevalling ingaat kun je overvallen worden en in paniek raken.

Kennis geeft kracht. Na het volgen van deze cursus weet jij precies wat er in je lijf gebeurt en krijg je handvatten om op ieder moment van je bevalling in controle te blijven.

Ook je mindset speelt een belangrijke rol in een positieve bevalervaring. Door middel van ademhalingstechnieken, ontspannings- en visualisatieoefeningen leer jij je mindset positief te beïnvloeden.

Ontspannen als het kan en focussen als het moet!

Extra module: Workouts voor zwangeren!

Jacqueline, de docent van Fit en in balans bevallen, heeft als extraatje ook nog 7 heerlijke workouts van een uur voor jou ontwikkeld. Deze workouts gaan net wat verder dan de oefeningen die in de cursus 'Fit en in balans bevallen' zitten en zijn vooral voor zwangeren die het fijn vinden om lekker actief te zijn.

In 7 workouts van een uur krijg je oefeningen uit zwangerschapsyoga, ZwangerFit, aerobics en mindfulness op verschillende niveaus. Je blijft niet alleen lekker fit, je krijgt ook minder last van zwangerschapsklachten als bekkenpijn en lage rugpijn.

De oefeningen zijn voor ieder niveau, van mild tot pittig. Naast fysieke oefeningen ook oefeningen die je helpen te ontspannen.

Je kunt de workout cursus los volgen óf in combinatie met de zwangerschapscursus Fit en in balans bevallen. Volg je beide cursussen, dan ontvang je een mooie combideal. In plaats van € 124,90, ontvang je beide cursussen voor slechts € 97,-.

Wat kun je verwachten van deze zwangerschapscursus zwangerschapsyoga in combi met mindfulness?

Jacqueline leert je in 15 lessen hoe je fit in balans blijft tijdens je zwangerschap door middel van zwangerschapsyoga en mindfulness. Daarnaast leer je alles wat je wilt weten over de bevalling en leer je samen, mits je partner meekijkt, hoe je een sterk bevalteam vormt. De cursus geeft je hiermee een goede voorbereiding voor de periode vóór, tijdens en na de bevalling.

Je leert hoe je je hoofd positief houdt en hoe je daardoor sterk in je schoenen staat. Er zijn lessen waarbij je leert om je lichaam te beïnvloeden met bewegingen, houdingen en ademhalen. Maar ook hoe je ontspant, alleen of samen met je partner.

Het is een totaalpakket aan kennis en oefeningen die jou helpen om je zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd aan te kunnen. Deze zwangerschapscursus zorgt er voor dat één van de belangrijkste periodes van je leven soepeler en prettiger verloopt.

Deze cursus wordt gegeven door een fysiotherapeut die ook ZwangerFit® docent is. Hierdoor wordt hij door de meeste zorgverzekeraars vergoed als je aanvullend verzekerd bent. Check de voorwaarden van je eigen verzekering!

Praktische informatie over deze cursus


 

In 15 video lessen leer jij alles over onderstaande onderwerpen en meer:

 • Les 1 - Essentie zwangerschapsyoga en mindfulness;

  Wist je dat baren gemakkelijker is DAN je denkt, maar moeilijker ALS je denkt? Leer je hoofd uit te zetten, voor die momenten dat je LICHAAM het moet doen, zoals bij een bevalling. Rust in je hoofd geeft ontspanning in je lijf.
  Ga het zelf maar ervaren!

 • Les 2 - Krachtige (yoga)houdingen;
  Oefening baart kunst. Daarom is deze zeer praktijkgerichte les voor het behoud van je conditie, kracht en souplesse een aanrader. Er wordt ook in gegaan op hoe je bekkenpijn kunt voorkomen of zelfs verminderen met de juiste oefeningen en tips!
  Een echte DOE-les.
 • Les 3 - Go with the flow;
  Soms zou je willen dat je niet zo'n last had van die zwangerschaps hormonen die je er gratis en voor niets bij krijgt. In deze les krijg je tips en oefeningen voor die zwangerschapskwalen waaraan je echt iets kan doen. Tevens leer je dat de zwangerschapshormonen ook een positieve kant hebben.
 • Les 4 - Bekken & rug, stabiliteit;
  Zo'n 60 % van alle zwangeren ervaart een periode van lage rug- of bekkenpijn. Door preventieve maatregelen kunnen bekkenpijn en rugklachten worden verminderd of zelfs voorkomen. In deze les krijg je hierrvoor goede oefeningen.
  Pak je oefenmatje er maar vast bij!
 • Les 5 - Houding;
  Je fysieke houding tijdens de zwangerschap verandert. Door te weten waarop je kunt letten zorg je voor een goede balans. Ook hebben fysieke en mentale houding (attitude) invloed op elkaar en daar word je je door deze les nog meer van bewust, zodat je dat ook kunt inzetten. Nu en ook tijdens je bevalling.
 • Les 6 - Bekkenbodem en -(dys)functies;
  Tijdens je zwangerschap wordt de bekkenbodem heel belangrijk, want het heeft er een paar extra functies bij gekregen. Je krijgt info en oefeningen die ervoor zorgen dat klachten van de bekkenbodem, zoals urineverlies, moeite met uitplassen, obstipatie, of pijn bij het vrijen, verminderen of worden voorkomen.
 • Les 7 - Ontspannen bekkenbodem;
  Nog meer informatie over de bekkenbodem. Nu gericht op het ontspannen en loslaten van de bekkenbodemspieren. Ontspannen is even belangrijk als aanspannen. De geluidsoefening bij deze les helpt je nog beter de bekkenbodem te ontspannen, wat ook goed van pas komt bij de baring.
 • Les 8 - De bevalling;
  In deze les komen de verschillende fases van de bevalling aan bod. Ook de hormonen die tijdens de baring belangrijk zijn worden duidelijk belicht met verhelderende animaties. Hoe weet je dat de bevalling echt is begonnen? Wanneer moet je je verloskundige bellen?
  Je partner is bij deze les (en alle lessen die nog volgen) zeer gewenst!
 • Les 9 - 'Ontspannen als het kan';
  Hoe blijf je ontspannen als je bevalling is begonnen? En wanneer maak je je partner wakker? In deze les alles over het begin van de ontsluiting. En ook: hoe zorg je dat je veel oxytocine (het bevalhormoon) aanmaakt . Leer wat je hier samen met je partner aan kunt doen.
 • Les 10 - 'Focussen als het moet';
  Als de bevalling eenmaal goed op gang gekomen is kun je gebruik maken van focustechnieken. Ademhalingstechnieken, maar ook andere handige oefeningen en tips komen aan de orde. Door nu al te oefenen, wordt het vertrouwd voor jullie en zo heb je straks een scala aan tools om in te kunnen zetten tijdens de bevalling.
 • Les 11 - Aanraken, masseren door partner;
  Een heerlijke les over aanraken en massage. Bruikbaar tijdens de bevalling maar ook om nu al te gaan DOEN! Wist je dat geliefden die elkaar aanraken betere en langere relaties hebben? Massage kan je helpen om je bevalling voorspoedig te laten verlopen. Probeer het uit en ga lekker veel oefenen.
 • Les 12 - Overgangsfase naar persen en de perstechniek;
  Hoe kun je in de laatste fase van de ontsluiting positief blijven? Wat is persdrang? Waarom zou je het persen moeten leren? En hoe dan? In deze les krijg je krachtige handvatten om het persen effectief te maken, de kracht van de juiste spieren inzetten en leer je hoe je je ademhaling kunt benutten in deze fase.
 • Les 13 - Pershoudingen;
  Verder waar de vorige les is gestopt. Deze les gaat over verschillende pershoudingen en leert je krachtige technieken, om optimaal te persen! Ook krijgen jullie diverse handige weetjes en tips en je partner leert hoe deze jou kan ondersteunen, fysiek en mentaal, tijdens het persen.
 • Les 14 - De geboorte en het eerste uur van je baby;
  En dan: de geboorte van jullie baby, datgene waar het hier allemaal om begonnen was en waarom jullie deze online cursus zijn gaan doen! Een duidelijk les waarbij alle puzzelstukjes op hun plaats zullen vallen. Met een heel mooie animatie over het baringsproces.
 • Les 15 - Herstel in de kraamtijd en daarna.
  Bevallen is topsport en zal dan ook daarna herstel nodig hebben. Deze les leert je hoe je je lichaam ondersteunt in het herstel. Je krijgt oefeningen en veel tips en adviezen voor de eerste periode na de geboorte. Ook hierbij kan je partner jouw coach zijn. Samen zorgen jullie voor jullie kindje en voor een goede balans in jullie kersverse, nieuwe gezin.

In de 11 downloads lees jij alles over onderstaande onderwerpen en meer.

 • Bewustwording kwaliteiten & leerpunten voor een positieve mindset;
 • Oefenschema's waarin je alle (zwangerschapsyoga)oefeningen  terug kunt vinden & welke oefeningen je in een reeks uit kunt voeren;
 • Tips over de oefeningen en hoe je ze aan kunt passen;
 • Mindfulness oefening 'Beter slapen';
 • Ontdek jouw affirmaties;
 • Links naar diverse items die jij kunt gebruiken tijdens je zwangerschap. Denk aan een geboorteplan, een app met bekkenbodem oefeningen, diverse checklists en meer.

Je kunt de cursus 'Fit en in balans zwanger en bevallen' los volgen óf in combinatie met 7 workouts voor zwangeren. Volg je beide cursussen, dan ontvang je een mooie combideal. In plaats van € 124,90, ontvang je de twee cursussen samen voor slechts € 97,-.

Je voordeel zit hem niet alleen in een mooie korting, ook in wat je gaat leren, doen en ontdekken. Je blijft niet alleen lekker fit met de praktische workouts, je ontdekt direct hoe jij je het beste kunt voorbereiden op je bevalling. Een win-win.

Bestel je combideal hier.

De inhoud van de cursus 7 workouts voor zwangeren:

7 video workouts van circa 1 uur

 • Workout 1 | Preventie bekkenpijn

  De eerste van de 7 workouts wordt eerst goed opgebouwd met oefeningen uit yoga, t'ai chi, bewustwording bekken en versterkende oefeningen voor de core. 'n Heerlijke training om mee te starten en belangrijk om bekkenklachten te voorkomen of verminderen. Bij klachten van rug en bekken is het belangrijk om de gegeven alternatieve oefeningen te volgen.

 • Workout 2 | Oefeningen voor bekkenbodem en bloedsomloop

  In deze les staan bekken en bekkenbodem centraal en krijg je oefeningen voor een goede bloedsomloop. De bodyscan aan het einde van de les is een heerlijke oefening om geregeld uit te voeren om meer ontspanning te creëren in je nu zwangere lichaam en geest.

 • Workout 3 | Bekkenbodem, toilet, hormonen, beginfase ontsluiting

  Een krachtige les waarin je aan de slag gaat met een elastische band  of dynaband, kleine gewichtjes en een zitbal. Training van de bekkenbodemspieren is essentieel tijdens de zwangerschap en de les wordt afgesloten met een ontspanningsoefening voor de bekkenbodemspieren.

 • Workout 4 | Goede houdingen en ademtechnieken

  Een lekkere pittige workout voor het gehele lichaam. Ook hier worden de bal en kleine gewichtjes gebruikt en trainen we ook iets meer het bovenlichaam. De ademtechnieken en een aantal houdingen voor de ontsluitingsfase worden ook geoefend.

 • Workout 5 | Een stevige les

  Ook weer een fijne en stevige training met -als je dat wilt- extra gewichten, zodat je kunt zorgen dat je lekker fit en krachtig blijft tijdens de zwangerschap, zodat je daarna ook de kans op een vlot herstel vergroot! Er wordt in deze les ook een begin gemaakt met de techniek van het persen bij de bevalling.

 • Workout 6 | Aandacht voor pershoudingen

  Weer een pittige training (met gewichtjes) waarbij ook de mobiliteit van de bovenrug wordt aangepakt. Soms kun je door de groeiende buik wat later in de zwangerschap klachten van bovenrug en ribben of schoudergordel ervaren en dan zijn deze oefeningen heerlijk om dat te voorkomen of verminderen. Qua bevallingsvoorbereiding wordt uitgebreid ingegaan op het persen bij de bevalling, qua houdingen en ademtechnieken.

 • Workout 7 | Puntjes op de i

  De laatste workout is alweer meer afgebouwd richting einde zwangerschap, maar dat betekent niet dat je stil hoeft te zitten!  O.a. de hurkhouding komt aan de orde en je wordt ervan bewust waarom we in elke les wel hebben gesquat. Qua bevalling worden de puntjes op de i gezet betreffende het persen. En ook ontspannen wordt in deze laatste les niet te vergeten: een heerlijke kleurenmeditatie aan het einde van de les.

Docente Fit En In Balans Bevallen Jacqueline

Jacqueline Luchtmeijer - fysiotherapeute, zwangerFit® trainer/coach, zwangerschapsyoga-docent, mindfulnesstrainer. Getrouwd en moeder van twee inmiddels volwassen kinderen (1995 en 1996).

Het doel van mijn cursus is zo fit mogelijk de zwangerschap te beleven en op een nuchtere én ontspannen manier voor te bereiden op de bevalling.

Enkele van mijn kernuitspraken zijn:

"Weet wat jou te wachten staat, dat maakt je krachtig".
"Leer hoe jij je hoofd uit kunt zetten".
"Ontspannen bevalt beter".
"Leer te ontspannen als het kan en te focussen als het moet

 

De cursus "Fit & in balans" bevat 15 video lessen, 11 downloads en vele ontspanningsaudio's en affirmaties.

Je hebt 6 maanden toegang tot de cursus voor een investering van € 74,95.

Deze cursus wordt gegeven door een fysiotherapeut die ook ZwangerFit® docent is. Hierdoor wordt hij door de meeste zorgverzekeraars vergoed als je aanvullend verzekerd bent. Check de voorwaarden van je eigen verzekering!

Lekker en gezond eten tijdens je zwangerschap.
Niet alleen voor jezelf, ook voor je nog ongeboren kindje.

Met een zelfverzekerd gevoel bevallen?
In deze cursussen antwoorden op al jouw vragen.

Je baby leren kennen? Weer fit worden na je bevalling? Ontdek onze cursussen.