Fit & in balans zwanger en bevallen

Met zwangerschapsyoga en mindfulness

Een actieve en complete zwangerschapscursus die je niet alleen voorbereid op je bevalling maar er ook voor zorgt dat je lekker fit blijft in je zwangerschap.

Een combinatie van zwangerschapsyoga, mindfulness en ZwangerFit, zo krijg jij the best of both worlds.

Bekijk de cursus om te ontdekken wat deze voor jou en je partner doet.

Fit & in balans zwanger en bevallen

Met zwangerschapsyoga en mindfulness

Een actieve en complete zwangerschapscursus die je niet alleen voorbereid op je bevalling maar er ook voor zorgt dat je lekker fit blijft in je zwangerschap.

Een combinatie van zwangerschapsyoga, mindfulness en ZwangerFit, zo krijg jij the best of both worlds.

Bekijk de cursus om te ontdekken wat deze voor jou en je partner doet.

Zwangerschapsyoga; fit je zwangerschap door en verminder/voorkom klachten

Zwanger zijn een reden om stil te zitten en rustig aan te doen? Nee zeker niet. In deze zwangerschapscursus krijg je oefeningen uit zwangerschapsyoga, ZwangerFit, hypnobirthing en mindfulness op verschillende niveaus, waardoor je niet alleen lekker fit blijft maar ook minder last krijgt van zwangerschapsklachten als bekkenpijn en lage rugpijn. De oefeningen zijn voor ieder niveau, van mild tot pittig.

Naast fysieke oefeningen ook veel oefeningen die je helpen te ontspannen. Fit en in balans, dat is wat deze cursus je biedt.

Zwangerschapsyoga: goede voorbereiding op je bevalling

Het eerste gedeelte van de cursus is gericht op fit worden en fit blijven tijdens je zwangerschap. Dit geeft je kracht en bewustheid, maar vooral vertrouwen in wat je lichaam aankan. Bovendien krijg je veel oefeningen om klachten te voorkomen/verminderen.
In het tweede deel word je uitstekend voorbereid op je bevalling.

Je leert wat er in je lichaam gebeurt tijdens de bevalling. Je krijgt te zien, met behulp van prachtige animaties, hoe de fases van de bevalling verlopen. Je krijgt oefeningen uit hypnobirthing en mindfulness die je leren om goed met de pijn om te gaan waardoor jij de regie houdt en niet in paniek raakt.

Je partner leert jou te coachen en samen leer je ontspannen en focussen op de manier waarop je er tijdens de bevalling het beste gebruik van kunt maken.

Samen vol vertrouwen naar de bevalling toeleven dat is wat je het tweede deel van deze cursus je biedt

Bevallen is topsport

En net als bij een nieuwe sport moet je ook voor je bevalling oefenen en voorbereiden. Als je onvoorbereid je bevalling ingaat kun je overvallen worden en in paniek raken.

Kennis geeft kracht. Na het volgen van deze cursus weet jij precies wat er in je lijf gebeurt en krijg je handvatten om op ieder moment van je bevalling in controle te blijven.

Ook je mindset speelt een belangrijke rol in een positieve bevalervaring. Door middel van ademhalingstechnieken, ontspannings- en visualisatieoefeningen leer jij je mindset positief te beïnvloeden.

Ontspannen als het kan en focussen als het moet!

Extra module: Workouts voor zwangeren!

Jacqueline, de docent van Fit en in balans bevallen, heeft als extraatje ook nog 7 heerlijke workouts van een uur voor jou ontwikkeld. Deze workouts gaan net wat verder dan de oefeningen die in de cursus 'Fit en in balans bevallen' zitten en zijn vooral voor zwangeren die het fijn vinden om lekker actief te zijn.

In 7 workouts van een uur krijg je oefeningen uit zwangerschapsyoga, ZwangerFit, aerobics en mindfulness op verschillende niveaus. Je blijft niet alleen lekker fit, je krijgt ook minder last van zwangerschapsklachten als bekkenpijn en lage rugpijn.

De oefeningen zijn voor ieder niveau, van mild tot pittig. Naast fysieke oefeningen ook oefeningen die je helpen te ontspannen.

Je kunt de workout cursus los volgen óf in combinatie met de zwangerschapscursus Fit en in balans bevallen. Volg je beide cursussen, dan ontvang je een mooie combideal. In plaats van € 123,00, ontvang je beide cursussen voor slechts € 97,-.

Wat kun je verwachten van deze zwangerschapscursus zwangerschapsyoga in combi met mindfulness?

Jacqueline leert je in 15 lessen hoe je fit in balans blijft tijdens je zwangerschap door middel van zwangerschapsyoga en mindfulness. Daarnaast leer je alles wat je wilt weten over de bevalling en leer je samen, mits je partner meekijkt, hoe je een sterk bevalteam vormt. De cursus geeft je hiermee een goede voorbereiding voor de periode vóór, tijdens en na de bevalling.

Je leert hoe je je hoofd positief houdt en hoe je daardoor sterk in je schoenen staat. Er zijn lessen waarbij je leert om je lichaam te beïnvloeden met bewegingen, houdingen en ademhalen. Maar ook hoe je ontspant, alleen of samen met je partner.

Het is een totaalpakket aan kennis en oefeningen die jou helpen om je zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd aan te kunnen. Deze zwangerschapscursus zorgt er voor dat één van de belangrijkste periodes van je leven soepeler en prettiger verloopt.

Deze cursus wordt gegeven door een fysiotherapeut die ook ZwangerFit® docent is. Hierdoor wordt hij door de meeste zorgverzekeraars vergoed als je aanvullend verzekerd bent. Check de voorwaarden van je eigen verzekering!

  Inhoud van deze cursus

  Les 1 - Essentie zwangerschapsyoga en mindfulness

  Wist je dat baren gemakkelijker is DAN je denkt, maar moeilijker ALS je denkt? Leer je hoofd uit te zetten, voor die momenten dat je LICHAAM het moet doen, zoals bij een bevalling. Rust in je hoofd geeft ontspanning in je lijf.
  Ga het zelf maar ervaren!

  Les 2 - Krachtige (yoga)houdingen

  Oefening baart kunst. Daarom is deze zeer praktijkgerichte les voor het behoud van je conditie, kracht en souplesse een aanrader. Er wordt ook in gegaan op hoe je bekkenpijn kunt voorkomen of zelfs verminderen met de juiste oefeningen en tips!
  Een echte DOE-les.

  Les 3 - Go with the flow

  Soms zou je willen dat je niet zo'n last had van die zwangerschaps hormonen die je er gratis en voor niets bij krijgt. In deze les krijg je tips en oefeningen voor die zwangerschapskwalen waaraan je echt iets kan doen. Tevens leer je dat de zwangerschapshormonen ook een positieve kant hebben.

  Les 4 - Bekken & rug, stabiliteit

  Zo'n 60 % van alle zwangeren ervaart een periode van lage rug- of bekkenpijn. Door preventieve maatregelen kunnen bekkenpijn en rugklachten worden verminderd of zelfs voorkomen. In deze les krijg je hierrvoor goede oefeningen.

  Pak je oefenmatje er maar vast bij!

  Les 5 - Houding

  Je fysieke houding tijdens de zwangerschap verandert. Door te weten waarop je kunt letten zorg je voor een goede balans. Ook hebben fysieke en mentale houding (attitude) invloed op elkaar en daar word je je door deze les nog meer van bewust, zodat je dat ook kunt inzetten. Nu en ook tijdens je bevalling.

  Les 6 - Bekkenbodem en -(dys)functies

  Tijdens je zwangerschap wordt de bekkenbodem heel belangrijk, want het heeft er een paar extra functies bij gekregen. Je krijgt info en oefeningen die ervoor zorgen dat klachten van de bekkenbodem, zoals urineverlies, moeite met uitplassen, obstipatie, of pijn bij het vrijen, verminderen of worden voorkomen.

  Les 7 - Ontspannen bekkenbodem

  Nog meer informatie over de bekkenbodem. Nu gericht op het ontspannen en loslaten van de bekkenbodemspieren. Ontspannen is even belangrijk als aanspannen. De geluidsoefening bij deze les helpt je nog beter de bekkenbodem te ontspannen, wat ook goed van pas komt bij de baring.

  Les 8 - De bevalling

  In deze les komen de verschillende fases van de bevalling aan bod. Ook de hormonen die tijdens de baring belangrijk zijn worden duidelijk belicht met verhelderende animaties. Hoe weet je dat de bevalling echt is begonnen? Wanneer moet je je verloskundige bellen?

  Je partner is bij deze les (en alle lessen die nog volgen) zeer gewenst!

  Les 9 - 'Ontspannen als het kan'

  Hoe blijf je ontspannen als je bevalling is begonnen? En wanneer maak je je partner wakker? In deze les alles over het begin van de ontsluiting. En ook: hoe zorg je dat je veel oxytocine (het bevalhormoon) aanmaakt . Leer wat je hier samen met je partner aan kunt doen.

  Les 10 - 'Focussen als het moet'

  Als de bevalling eenmaal goed op gang gekomen is kun je gebruik maken van focustechnieken. Ademhalingstechnieken, maar ook andere handige oefeningen en tips komen aan de orde. Door nu al te oefenen, wordt het vertrouwd voor jullie en zo heb je straks een scala aan tools om in te kunnen zetten tijdens de bevalling.

  Les 11 - Aanraken, masseren door partner

  Een heerlijke les over aanraken en massage. Bruikbaar tijdens de bevalling maar ook om nu al te gaan DOEN! Wist je dat geliefden die elkaar aanraken betere en langere relaties hebben? Massage kan je helpen om je bevalling voorspoedig te laten verlopen. Probeer het uit en ga lekker veel oefenen.

  Les 12 - Overgangsfase naar persen en de perstechniek

  Hoe kun je in de laatste fase van de ontsluiting positief blijven? Wat is persdrang? Waarom zou je het persen moeten leren? En hoe dan? In deze les krijg je krachtige handvatten om het persen effectief te maken, de kracht van de juiste spieren inzetten en leer je hoe je je ademhaling kunt benutten in deze fase.

  Les 13 - Pershoudingen

  Verder waar de vorige les is gestopt. Deze les gaat over verschillende pershoudingen en leert je krachtige technieken, om optimaal te persen! Ook krijgen jullie diverse handige weetjes en tips en je partner leert hoe deze jou kan ondersteunen, fysiek en mentaal, tijdens het persen.

  Les 14 - De geboorte en het eerste uur van je baby

  En dan: de geboorte van jullie baby, datgene waar het hier allemaal om begonnen was en waarom jullie deze online cursus zijn gaan doen! Een duidelijk les waarbij alle puzzelstukjes op hun plaats zullen vallen. Met een heel mooie animatie over het baringsproces.

  Les 15 - Herstel in de kraamtijd en daarna

  Bevallen is topsport en zal dan ook daarna herstel nodig hebben. Deze les leert je hoe je je lichaam ondersteunt in het herstel. Je krijgt oefeningen en veel tips en adviezen voor de eerste periode na de geboorte. Ook hierbij kan je partner jouw coach zijn. Samen zorgen jullie voor jullie kindje en voor een goede balans in jullie kersverse, nieuwe gezin.

  In de 11 downloads lees jij alles over onderstaande onderwerpen en meer.

  • Bewustwording kwaliteiten & leerpunten voor een positieve mindset;
  • Oefenschema's waarin je alle (zwangerschapsyoga)oefeningen  terug kunt vinden & welke oefeningen je in een reeks uit kunt voeren;
  • Tips over de oefeningen en hoe je ze aan kunt passen;
  • Mindfulness oefening 'Beter slapen';
  • Ontdek jouw affirmaties;
  • Links naar diverse items die jij kunt gebruiken tijdens je zwangerschap. Denk aan een geboorteplan, een app met bekkenbodem oefeningen, diverse checklists en meer.

  Over Jacqueline Luchtmeijer

  Docente Fit En In Balans Bevallen Jacqueline

  Fysiotherapeute, zwangerFit® trainer/coach, zwangerschapsyoga-docent, mindfulnesstrainer. Getrouwd en moeder van twee inmiddels volwassen kinderen (1995 en 1996).

  Het doel van mijn cursus is zo fit mogelijk de zwangerschap te beleven en op een nuchtere én ontspannen manier voor te bereiden op de bevalling. Enkele van mijn kernuitspraken zijn:

  "Weet wat jou te wachten staat, dat maakt je krachtig"
  "Leer hoe jij je hoofd uit kunt zetten"
  "Ontspannen bevalt beter"
  "Leer te ontspannen als het kan en te focussen als het moet"

  Lesgeld & vergoeding

  De cursus "Fit & in balans" bevat 15 video lessen, 11 downloads en vele ontspanningsaudio's en affirmaties.

  Je hebt 6 maanden toegang tot de cursus voor een investering van € 74,-.

  Koop je de cursus samen met de extra workouts voor zwangeren dan hebben we een leuke combideal voor je. Geen € 123,00 voor het complete pakket, maar € 97,00.

  Deze cursus wordt gegeven door een fysiotherapeut die ook ZwangerFit® docent is. Hierdoor wordt hij door de meeste zorgverzekeraars vergoed als je aanvullend verzekerd bent. Check de voorwaarden van je eigen verzekering.

  Danique

  Beoordeling: Goed

  Anoniem

  Beoordeling: Uitstekend

  Zeer nuttig

  Anja

  Beoordeling: Goed

  Erg leerzaam. Heb veel aan de oefeningen en voorbereiding voor bevalling.

  Ervaar steun van deze cursus.

  Jessica

  Cursus gaf mij vetrouwen

  Mijn man en ik hebben de cursus voltooid. Ik moet zeggen dat ik echt veel aan de lessen heb gehad. Mijn eerste bevalling van mijn zoon was traumatisch en ontzettend zwaar. Door jouw lessen te volgen heb ik goed kunnen oefenen met de ademhaling en ook met wat te doen tijdens de uitdrijving (de ‘K’ ademhaling en kracht zetten/uitdrijven door middenrif en rugspieren goed te gebruiken) en wanneer het hoofdje ‘staat’. Dit heb ik toegepast tijdens het persen en de verloskundige heeft me perfect begeleid en ik heb nu ‘maar’ 16 minuten geperst ipv 2,5 uur zoals bij de eerste bevalling t geval was. 

   Deze cursus heeft mij wat meer zelfvertrouwen in mijn angst voor de bevalling gegeven en door te doen en veel te herhalen (sommige lessen heb ik best vaak bekeken ☺️) werd ik er ook ‘kundig’ in. 

  Ontzettend bedankt voor deze fijne cursus. 

  24 oktober is onze prachtige dochter geboren

  Esther

  Praktische oefeningen

  Als je nog weinig weet over zwangerschap en op zoek bent naar praktische oefeningen is deze cursus heel fijn.

  Hilda

  Heldere uitleg bevalling en fijne oefeningen

  Vooral als je op zoek bent naar praktische oefeningen om te ondersteunen bij de zwangerschap en daarna, is deze cursus aan te raden. Ook wordt er heldere informatie gegeven over hormoonwerking en fasen van de bevalling.

  Vera

  Beoordeling: Neutraal

  Zeer langzame uitleg en weinig informatie dichtheid, blijft erg basaal.
  Zeer veel overlap met work-out programma, deze lessen vind ik wel waardevol, maar voelt dubbelop om beiden te hebben. De partner les wel als zeer waardevol en nuttig ervaren.

  Louisanne

  Fijn in eigen tempo te volgen

  Voor mij een fijne opfriscursus tijdens de zwangerschap van de 2e. Naast oefeningen die je kan doen tijdens de zwangerschap wordt er ook heel feitelijk de bevalling doorgenomen. Dit helpt je voor te bereiden op wat er komen gaat of geeft je weer even dat geheugensteuntje als je al een keer bevallen bent. Lekker in eigen tempo wanneer jij het uitkomt.

  Greet

  Genoten van deze cursus, samen met partner

  Ik vond het een fijne cursus. Aan de ene kant wordt aandacht besteed aan het fit zijn gedurende de zwangerschap en aan de andere kant wordt de bevalling zelf ook uitgebreid besproken. Daarnaast is het fijn dat de partner expliciet wordt betrokken bij de lessen over de bevalling.
  Het fijne aan een online curus is dat je er op je eigen tempo doorheen kan gaan en dingen die je belangrijk vindt nog terug kan kijken.

  Miriam

  Echt aanrader

  Met name bij de bevalling van een eerste kindje is het aan te raden om een cursus te volgen, en dan is deze cursus zeker een nuttige en volledige cursus om te doen. Inc. goede meditaties, geluidsfragmenten, handige downloads en concrete oefeningen.

  Sandra

  Fijne cursus

  Hele duidelijke cursus met duidelijke oefeningen die je zelf thuis gemakkelijk kunt doen. Verder word de bevalling duidelijk uitgelegd, waardoor je wat minder onzeker bent.

  Wil je zwanger worden of ben je zwanger?
  Met deze cursussen werk je aan een gezonde leefstijl.

  Met een zelfverzekerd gevoel bevallen?
  In deze cursussen antwoorden op al jouw vragen.

  Je baby leren kennen? Weer fit worden na je bevalling? Ontdek onze cursussen.