Workouts voor zwangeren

Voor een fitte zwangerschap en minder klachten

 • Verantwoorde oefeningen voor je zwangere lijf
 • Aan jouw niveau aan te passen
 • Voorkom of verminder klachten
 • Docent: ervaren fysio
 • Door verloskundigen
 • 4,4 sterren
 • > 11.500 cursisten
 • Bijna altijd vergoeding verzekering

Door verloskundigen

> 11.000 zwangeren gingen je voor

4,4 sterren, honderden reviews

Bijna altijd vergoed door verzekering

Workouts voor je zwangere lijf

Je wilt graag goed voor je zwangere lijf zorgen, sporten hoort hier zeker bij. Maar je wilt ook zeker zijn dat de oefeningen die je doet passend zijn voor jouw zwangere lichaam. Onze workouts zijn perfect voor je zwangere lijf. Of je nu gewend bent om te sporten of nooit aan sport gedaan hebt, deze oefeningen zijn aan ieders niveau aan te passen.

Het is heel goed voor jezelf en je ongeboren kindje om te bewegen en ontspannen. Zo is het wetenschappelijk bewezen dat een actieve zwangere sneller en met minder complicaties bevalt en dat langdurige stress het risico op slechte groei van je ongeboren kindje en vroeggeboorte verhoogt. Gelukkig kun je leren hoe je het beste om kunt gaan met stress en bewust leren ontspannen. Dat is precies de reden dat we iedere workout eindigen met een fijne ontspanningsoefening.

Via de workouts en ontspanningsoefeningen leer je balans te vinden tussen activiteit en rust. De combinatie van inspanning en ontspanning geeft meer balans in je leven tijdens de zwangerschap.

 

Verminder stress en blijf actief in je zwangerschap.

De workouts helpen onder andere bij onderstaande klachten:

 • Een verminderd energie niveau en verlaagde conditie;
 • Overgewicht;
 • Rug- en bekkenklachten;
 • Bekkenbodemklachten zoals ongewenst urineverlies, obstipatie en pijnklachten;
 • Spanningspijn en stressklachten.

Wat je kunt verwachten van deze cursus

De cursus is ontwikkeld en gegeven door een fysiotherapeute gespecialiseerd in de begeleiding van zwangeren. Zo weet je zeker dat de oefeningen rekening houden met je zwangere lijf en geschikt zijn om tijdens de zwangerschap uit te voeren.

Binnen de 7 workouts van circa 1 uur per les krijg je oefeningen vanuit zwangerschapsyoga, ZwangerFit, aerobics en mindfulness op verschillende niveaus. Van mild tot pittig. Naast de fysieke oefeningen is er ook ruimte voor oefeningen die je helpen te ontspannen.

Fit & in balans zwanger en bevallen, combideal

Je kunt de workout cursus los volgen of in combinatie met de zwangerschapscursus Fit & in balans zwanger en bevallen. Volg je beide cursussen, dan ontvang je een mooie combideal.

In plaats van € 134,00, ontvang je beide cursussen voor slechts € 97,-.

  Inhoud cursus workouts voor zwangeren

  Workout 1 | Preventie bekkenpijn

  Tijdens de eerste workout werken we aan je bewustwording van het bekken en doe je versterkende oefeningen voor je core. Een fijne training om mee te starten en om bekkenklachten te voorkomen of verminderen.

  Workout 2 | Oefeningen voor bekkenbodem en bloedsomloop

  Je bekken, bekkenbodem en een goede bloedsomloop staan tijdens deze workout centraal. Aan het einde van de training doe je een bodyscan. Dit is een fijne oefening om ontspanning te creëren in je zwangere lichaam en geest.

  Workout 3 | Bekkenbodem, toilet, hormonen, beginfase ontsluiting

  Training van de bekkenbodemspieren is essentieel tijdens de zwangerschap. Tijdens deze workout ga je aan de slag met een elastische band, kleine gewichtjes en een zitbal. De les wordt afgesloten met een ontspanningsoefening voor de bekkenbodemspieren.

  Workout 4 | Goede houdingen en ademtechnieken

  Een pittige workout voor het hele lichaam. Ook hier gebruik je de zitbal en kleine gewichtjes. Tijdens deze training geven we meer aandacht aan het bovenlichaam. Ook worden ademtechnieken en een aantal houdingen voor de ontsluitingsfase geoefend.

  Workout 5 | Een stevige les

  Een fijne, stevige training waarbij je, als je wilt, kunt werken met extra gewichten. Er wordt in deze les ook een begin gemaakt met de techniek van het persen bij de bevalling.

  Workout 6 | Aandacht voor pershoudingen

  Binnen deze workout, met gewichten, pakken we onder andere de mobiliteit van de bovenrug aan. Je groeiende buik kan klachten aan je rug, ribben of schoudergordel geven. Binnen de training doe je oefeningen die deze klachten verminderen of voorkomen. We gaan daarnaast uitgebreid in op het persen bij de bevalling qua houdingen en ademtechnieken.

  Workout 7 | Puntjes op de i

  Deze laatste workout is meer afgebouwd richting het einde van je zwangerschap. Onder andere de hurkhouding komt aan de orde en je merkt waarom we elke les squats hebben gedaan. Wat betreft het persen zetten we de puntjes op de i, waarna we een ontspannende meditatie doen aan het einde van de training.

  Maak kennis met docent

  Fysiotherapeut en docent herstellen na bevalling en zwangerschapsyoga Jacqueline

  Jacqueline Luchtmeijer is fysiotherapeute, zwangerFit® trainer/coach, zwangerschapsyoga-docent, mindfulnesstrainer. Getrouwd en moeder van twee inmiddels volwassen kinderen (1995 en 1996).

  Het doel van mijn cursus is zo fit mogelijk de zwangerschap te beleven en op een nuchtere én ontspannen manier voor te bereiden op de bevalling. Enkele van mijn kernuitspraken zijn:

  "Weet wat jou te wachten staat, dat maakt je krachtig"
  "Leer hoe jij je hoofd uit kunt zetten"
  "Ontspannen bevalt beter"
  "Leer te ontspannen als het kan en te focussen als het moet"

  Lesgeld & vergoeding

  Deze cursus wordt gegeven door een fysiotherapeut die ook ZwangerFit® docent is. Hierdoor wordt hij door de meeste zorgverzekeraars vergoed als je aanvullend verzekerd bent. Check de voorwaarden van je eigen verzekering!

  Koop je de cursus samen met de zwangerschapscursus Fit en in balans zwanger en bevallen dan hebben we een leuke combideal voor je. Geen € 134,00 voor het complete pakket, maar € 97,00.

  Je hebt 6 maanden toegang tot de cursus voor een investering van € 57,-.

  Reviews

  4,4
  4,4 van 5 sterren (op basis van 12 reviews)
  Uitstekend50%
  Heel goed42%
  Gemiddeld8%
  Slecht0%
  Verschrikkelijk0%

  Heup klachten na de les

  29 december 2023

  Ik heb de lessen eerder gedaan, toen de buik nog niet in de weg zat. Nu met 28 weken weer opnieuw gestart wat geen goed idee was. De yoga houdingen hebben een heup klacht weer aangewakkerd, waar ik eindelijk vanaf was na maanden lange fysio begeleiding. Ik concludeer hieruit dat het toch niet voor iedereen en iedere termijn geschikt is. Zelf ben ik een ervaren fitness trainer en zeer fitte persoon, die sinds de zwangerschap toch meer naar het lichaam moet luisteren en accepteren dat nu alles anders gaat…

  L. Kesojan

  Handige tips

  10 december 2023

  Voor mij als een hele fitte vrouw is het wennen aan de workout. Echter kan mijn lichaam de fysieke trainingen wat ik gewend ben niet meer aan en moet ik mij aanpassen. Het is heel fijn dat je een voorbeeld hebt en dat er met je mee wordt gedaan. Ook uitleg is helder en prettig!

  Lia Kesojan

  Mooie aanvulling op de cursus

  18 april 2023

  Helaas kwam onze dochter eerder waardoor ik diverse workouts niet meer op tijd hebben kunnen doen

  Loes Vandewal

  Fijne mix van workout-yoga-mindfulness

  21 januari 2023

  Erg prettig. Zelfs in de laatste weken nog de moeite waard om mee te starten

  Charlotte

  Geweldig!

  13 september 2022

  Een woord TOP!

  Martha

  gemaakt door verloskundigen

  Wil je zwanger worden of ben je zwanger?
  Met deze cursussen werk je aan een gezonde leefstijl.

  geadviseerd door experts

  Met een zelfverzekerd gevoel bevallen?
  In deze cursussen antwoorden op al jouw vragen.

  weet wat je te wachten staat

  Je baby leren kennen? Weer fit worden na je bevalling? Ontdek onze cursussen.