Workouts voor zwangeren

Fit en ontspannen tijdens je zwangerschap & bevalling

Wist je dat actieve zwangeren minder complicaties hebben, sneller bevallen en beter herstellen na de bevalling? Een goede reden om lekker fit te blijven tijdens je zwangerschap.

Wil jij lekker vanuit huis trainen om goed in je vel te zitten, fit te blijven tijdens je zwangerschap en krachtig en ontspannen te beginnen aan je bevalling? Dan is deze combinatie van fitnessoefeningen (afgestemd op je zwangerschap) en ontspanningsoefeningen iets voor jou.

Workouts voor zwangeren

Fit en ontspannen tijdens je zwangerschap & bevalling

Wist je dat actieve zwangeren minder complicaties hebben, sneller bevallen en beter herstellen na de bevalling? Een goede reden om lekker fit te blijven tijdens je zwangerschap.

Wil jij lekker vanuit huis trainen om goed in je vel te zitten, fit te blijven tijdens je zwangerschap en krachtig en ontspannen te beginnen aan je bevalling? Dan is deze combinatie van fitnessoefeningen (afgestemd op je zwangerschap) en ontspanningsoefeningen iets voor jou.

Workouts voor lichaam en geest

Zwanger zijn is geen reden om stil te zitten. Het is juist goed voor jezelf en je ongeboren kindje om te bewegen en ontspannen. Zo is het wetenschappelijk bewezen dat een actieve zwangere sneller en met minder complicaties bevalt en dat langdurige stress het risico op slechte groei van je ongeboren kindje en vroeggeboorte verhoogt. Gelukkig kun je leren hoe je het beste om kunt gaan met stress en bewust leren ontspannen. Dat is precies de reden dat we iedere workout eindigen met een fijne ontspanningsoefening.

Via de workouts en ontspanningsoefeningen leer je balans te vinden tussen activiteit en rust. De combinatie van inspanning en ontspanning geeft meer balans in je leven tijdens de zwangerschap.

Wat je kunt verwachten van deze cursus

De cursus is ontwikkeld en gegeven door een fysiotherapeute gespecialiseerd in de begeleiding van zwangeren. Zo weet je zeker dat de oefeningen rekening houden met je zwangere lijf en geschikt zijn om tijdens de zwangerschap uit te voeren.

Binnen de workouts krijg je oefeningen vanuit zwangerschapsyoga, ZwangerFit, aerobics en mindfulness op verschillende niveaus. Van mild tot pittig. Naast de fysieke oefeningen is er ook ruimte voor oefeningen die je helpen te ontspannen.

De workouts helpen onder andere bij onderstaande klachten:

 • Een verminderd energie niveau en verlaagde conditie;
 • Overgewicht;
 • Rug- en bekkenklachten;
 • Bekkenbodemklachten zoals ongewenst urineverlies, obstipatie en pijnklachten;
 • Spanningspijn en stressklachten.

Fit & in balans zwanger en bevallen, combideal

Je kunt de workout cursus los volgen of in combinatie met de zwangerschapscursus Fit & in balans zwanger en bevallen. Volg je beide cursussen, dan ontvang je een mooie combideal.

In plaats van € 134,00, ontvang je beide cursussen voor slechts € 97,-.

  Inhoud van deze cursus

  Workout 1 | Preventie bekkenpijn

  Tijdens de eerste workout werken we aan je bewustwording van het bekken en doe je versterkende oefeningen voor je core. Een fijne training om mee te starten en om bekkenklachten te voorkomen of verminderen.

  Workout 2 | Oefeningen voor bekkenbodem en bloedsomloop

  Je bekken, bekkenbodem en een goede bloedsomloop staan tijdens deze workout centraal. Aan het einde van de training doe je een bodyscan. Dit is een fijne oefening om ontspanning te creëren in je zwangere lichaam en geest.

  Workout 3 | Bekkenbodem, toilet, hormonen, beginfase ontsluiting

  Training van de bekkenbodemspieren is essentieel tijdens de zwangerschap. Tijdens deze workout ga je aan de slag met een elastische band, kleine gewichtjes en een zitbal. De les wordt afgesloten met een ontspanningsoefening voor de bekkenbodemspieren.

  Workout 4 | Goede houdingen en ademtechnieken

  Een pittige workout voor het hele lichaam. Ook hier gebruik je de zitbal en kleine gewichtjes. Tijdens deze training geven we meer aandacht aan het bovenlichaam. Ook worden ademtechnieken en een aantal houdingen voor de ontsluitingsfase geoefend.

  Workout 5 | Een stevige les

  Een fijne, stevige training waarbij je, als je wilt, kunt werken met extra gewichten. Er wordt in deze les ook een begin gemaakt met de techniek van het persen bij de bevalling.

  Workout 6 | Aandacht voor pershoudingen

  Binnen deze workout, met gewichten, pakken we onder andere de mobiliteit van de bovenrug aan. Je groeiende buik kan klachten aan je rug, ribben of schoudergordel geven. Binnen de training doe je oefeningen die deze klachten verminderen of voorkomen. We gaan daarnaast uitgebreid in op het persen bij de bevalling qua houdingen en ademtechnieken.

  Workout 7 | Puntjes op de i

  Deze laatste workout is meer afgebouwd richting het einde van je zwangerschap. Onder andere de hurkhouding komt aan de orde en je merkt waarom we elke les squats hebben gedaan. Wat betreft het persen zetten we de puntjes op de i, waarna we een ontspannende meditatie doen aan het einde van de training.

  Over Jacqueline Luchtmeijer

  Docente Fit En In Balans Bevallen Jacqueline

  Fysiotherapeute, zwangerFit® trainer/coach, zwangerschapsyoga-docent, mindfulnesstrainer. Getrouwd en moeder van twee inmiddels volwassen kinderen (1995 en 1996).

  Het doel van mijn cursus is zo fit mogelijk de zwangerschap te beleven en op een nuchtere én ontspannen manier voor te bereiden op de bevalling. Enkele van mijn kernuitspraken zijn:

  "Weet wat jou te wachten staat, dat maakt je krachtig"
  "Leer hoe jij je hoofd uit kunt zetten"
  "Ontspannen bevalt beter"
  "Leer te ontspannen als het kan en te focussen als het moet"

  Lesgeld & vergoeding

  Deze cursus wordt gegeven door een fysiotherapeut die ook ZwangerFit® docent is. Hierdoor wordt hij door de meeste zorgverzekeraars vergoed als je aanvullend verzekerd bent. Check de voorwaarden van je eigen verzekering!

  Koop je de cursus samen met de zwangerschapscursus Fit en in balans zwanger en bevallen dan hebben we een leuke combideal voor je. Geen € 134,00 voor het complete pakket, maar € 97,00.

  Je hebt 6 maanden toegang tot de cursus voor een investering van € 57,-.

  Reviews

  4,6
  Rated 4.6 out of 5
  4.6 van 5 sterren (op basis van 10 reviews)
  Uitstekend60%
  Heel goed40%
  Gemiddeld0%
  Slecht0%
  Verschrikkelijk0%

  Mooie aanvulling op de cursus

  Rated 4 out of 5
  18 april 2023

  Helaas kwam onze dochter eerder waardoor ik diverse workouts niet meer op tijd hebben kunnen doen

  Loes Vandewal

  Fijne mix van workout-yoga-mindfulness

  Rated 5 out of 5
  21 januari 2023

  Erg prettig. Zelfs in de laatste weken nog de moeite waard om mee te starten

  Charlotte

  Geweldig!

  Rated 5 out of 5
  13 september 2022

  Een woord TOP!

  Martha

  Fijne praktische cursus

  Rated 5 out of 5
  17 augustus 2022

  Fijne praktische cursus

  Nicolien

  Zinvolle cursus

  Rated 4 out of 5
  23 mei 2022

  Zinvolle cursus. Iets te actief wanneer je in de laatste weken zit.

  Annelies

  Wil je zwanger worden of ben je zwanger?
  Met deze cursussen werk je aan een gezonde leefstijl.

  Met een zelfverzekerd gevoel bevallen?
  In deze cursussen antwoorden op al jouw vragen.

  Je baby leren kennen? Weer fit worden na je bevalling? Ontdek onze cursussen.