Workouts voor zwangeren

Zwangerschapsyoga, aerobics en meer

Wist je dat actieve zwangeren minder complicaties hebben en sneller bevallen? Goede redenen om lekker fit te blijven in je zwangerschap.

Een combinatie van fitnessoefeningen, afgestemd op jouw zwangere lijf en ontspanningsoefeningen, zo krijg jij the best of both worlds.

Workouts voor zwangeren

Zwangerschapsyoga, aerobics en meer

Wist je dat actieve zwangeren minder complicaties hebben en sneller bevallen? Goede redenen om lekker fit te blijven in je zwangerschap.

Een combinatie van fitnessoefeningen, afgestemd op jouw zwangere lijf en ontspanningsoefeningen, zo krijg jij the best of both worlds.

Workouts afgestemd op je zwangerschap

Wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat zwangeren die actief blijven niet alleen gezonder zwanger zijn en minder complicaties hebben in de zwangerschap, maar ook nog eens sneller bevallen.

Dit is precies de reden dat wij deze workouts voor tijdens je zwangerschap hebben ontwikkeld.

De cursus is ontwikkeld (en wordt gegeven) door een fysiotherapeute gespecialiseerd in de begeleiding van zwangeren. Zo weet jij zeker dat de oefeningen rekening houden met, en goed zijn voor, jouw zwangere lijf.

Aandacht voor stress vermindering

Langdurige stress verhoogt het risico op slechte groei van je ongeboren kind en vroeggeboorte. Iets wat we willen voorkomen.

Daarnaast is bekend dat baby's van stressvolle mama's na de geboorte veel huilen maar ook een verhoogd risico hebben op gedragsproblemen. Dit alles wordt veroorzaakt doordat je baby continu wordt blootgesteld aan te hoge niveaus van het stresshormoon Cortisol.

Helaas is stress niet altijd te voorkomen en dat hoeft ook niet.

Omgaan met stress en ontspannen kun je leren. Dat is precies de reden waarom we iedere workout eindigen met een fijne ontspanningsoefening.

 

Een complete workout voor lichaam en geest

Zwanger zijn een reden om stil te zitten en rustig aan te doen? Nee zeker niet.

In 7 heerlijke workouts krijg je oefeningen uit zwangerschapsyoga, ZwangerFit, aerobics en mindfulness op verschillende niveaus. Je blijft niet alleen lekker fit, je krijgt ook minder last van zwangerschapsklachten als bekkenpijn en lage rugpijn.

De oefeningen zijn voor ieder niveau, van mild tot pittig. Naast fysieke oefeningen ook veel oefeningen die je helpen te ontspannen.

Je kunt de workout cursus los volgen óf in combinatie met de zwangerschapscursus Fit en in balans bevallen. Volg je beide cursussen, dan ontvang je een mooie combideal. In plaats van € 123,00, ontvang je beide cursussen voor slechts € 97,-.

Je voordeel zit hem niet alleen in een mooie korting, ook in wat je gaat leren, doen en ontdekken. Je blijft niet alleen lekker fit met de praktische workouts, je ontdekt direct hoe jij je het beste kunt voorbereiden op je bevalling. Een win-win.

Wat kun je verwachten van deze workout cursus?

De cursus bevat 7 workouts, afgestemd op jouw zwangere lijf. Iedere les wordt afgesloten met een heerlijke ontspanningsoefening. De workouts zijn een aanvulling op de lessen uit de zwangerschapscursus Fit en in balans bevallen. Je kunt de workout cursus ook los volgen.

Het voordeel van het volgen van deze workouts in combinatie met de zwangerschapscursus is dat je niet alleen fit blijft, je bereidt je direct goed voor op je bevalling. Volg je beide cursussen samen dan hebben we een leuke combideal voor jou.

Alle oefeningen worden in diverse niveaus voor gedaan, zo kun jij kiezen hoe zwaar je het wilt maken en afstemmen op jouw mogelijkheden. Hierdoor kun je prima meedoen, ook als je niet gewend bent om te sporten of al klachten hebt als bijvoorbeeld rugpijn of  bekkenpijn. 

Deze cursus wordt gegeven door een fysiotherapeut die ook ZwangerFit® docent is. Hierdoor wordt hij door de meeste zorgverzekeraars vergoed als je aanvullend verzekerd bent. Check de voorwaarden van je eigen verzekering!

  Inhoud van deze cursus

  Workout 1 | Preventie bekkenpijn

  De eerste van de 7 workouts wordt eerst goed opgebouwd met oefeningen uit yoga, t'ai chi, bewustwording bekken en versterkende oefeningen voor de core. 'n Heerlijke training om mee te starten en belangrijk om bekkenklachten te voorkomen of verminderen. Bij klachten van rug en bekken is het belangrijk om de gegeven alternatieve oefeningen te volgen.

  Workout 2 | Oefeningen voor bekkenbodem en bloedsomloop

  In deze les staan bekken en bekkenbodem centraal en krijg je oefeningen voor een goede bloedsomloop. De bodyscan aan het einde van de les is een heerlijke oefening om geregeld uit te voeren om meer ontspanning te creëren in je nu zwangere lichaam en geest.

  Workout 3 | Bekkenbodem, toilet, hormonen, beginfase ontsluiting

  Een krachtige les waarin je aan de slag gaat met een elastische band  of dynaband, kleine gewichtjes en een zitbal. Training van de bekkenbodemspieren is essentieel tijdens de zwangerschap en de les wordt afgesloten met een ontspanningsoefening voor de bekkenbodemspieren.

  Workout 4 | Goede houdingen en ademtechnieken

  Een lekkere pittige workout voor het gehele lichaam. Ook hier worden de bal en kleine gewichtjes gebruikt en trainen we ook iets meer het bovenlichaam. De ademtechnieken en een aantal houdingen voor de ontsluitingsfase worden ook geoefend.

  Workout 5 | Een stevige les

  Ook weer een fijne en stevige training met -als je dat wilt- extra gewichten, zodat je kunt zorgen dat je lekker fit en krachtig blijft tijdens de zwangerschap, zodat je daarna ook de kans op een vlot herstel vergroot! Er wordt in deze les ook een begin gemaakt met de techniek van het persen bij de bevalling.

  Workout 6 | Aandacht voor pershoudingen

  Weer een pittige training (met gewichtjes) waarbij ook de mobiliteit van de bovenrug wordt aangepakt. Soms kun je door de groeiende buik wat later in de zwangerschap klachten van bovenrug en ribben of schoudergordel ervaren en dan zijn deze oefeningen heerlijk om dat te voorkomen of verminderen. Qua bevallingsvoorbereiding wordt uitgebreid ingegaan op het persen bij de bevalling, qua houdingen en ademtechnieken.

  Workout 7 | Puntjes op de i

  De laatste workout is alweer meer afgebouwd richting einde zwangerschap, maar dat betekent niet dat je stil hoeft te zitten! O.a. de hurkhouding komt aan de orde en je wordt ervan bewust waarom we in elke les wel hebben gesquat. Qua bevalling worden de puntjes op de i gezet betreffende het persen. En ook ontspannen wordt in deze laatste les niet te vergeten: een heerlijke kleurenmeditatie aan het einde van de les.

  Over Jacqueline Luchtmeijer

  Docente Fit En In Balans Bevallen Jacqueline

  Fysiotherapeute, zwangerFit® trainer/coach, zwangerschapsyoga-docent, mindfulnesstrainer. Getrouwd en moeder van twee inmiddels volwassen kinderen (1995 en 1996).

  Het doel van mijn cursus is zo fit mogelijk de zwangerschap te beleven en op een nuchtere én ontspannen manier voor te bereiden op de bevalling. Enkele van mijn kernuitspraken zijn:

  "Weet wat jou te wachten staat, dat maakt je krachtig"
  "Leer hoe jij je hoofd uit kunt zetten"
  "Ontspannen bevalt beter"
  "Leer te ontspannen als het kan en te focussen als het moet"

  Lesgeld & vergoeding

  De online cursus workouts voor zwangeren bevat 7 video lessen van ruim 1 uur.

  Je hebt 6 maanden toegang tot de cursus voor een investering van € 49,-.

  Koop je de cursus samen met de zwangerschapscursus Fit en in balans zwanger en bevallen dan hebben we een leuke combideal voor je. Geen € 123,00 voor het complete pakket, maar € 97,00.

  Deze cursus wordt gegeven door een fysiotherapeut die ook ZwangerFit® docent is. Hierdoor wordt hij door de meeste zorgverzekeraars vergoed als je aanvullend verzekerd bent. Check de voorwaarden van je eigen verzekering!

  Reviews

  Inge

  Mooi afgestemd op de beperkingen tijdens je zwangerschap. Had van mij nog iets intensiever gemogen, maar dat is per persoon verschillend natuurlijk. Fijn om je bekkenbodem goed te trainen en handige tips voor tijdens je zwangerschap en bevalling.

  Wil je zwanger worden of ben je zwanger?
  Met deze cursussen werk je aan een gezonde leefstijl.

  Met een zelfverzekerd gevoel bevallen?
  In deze cursussen antwoorden op al jouw vragen.

  Je baby leren kennen? Weer fit worden na je bevalling? Ontdek onze cursussen.