Zwangerschapsyoga 2.0

Fit & in balans zwanger en bevallen

 • Combi van zwangerschapsyoga, ZwangerFit en Mindfulness
 • 3 in 1: blijf fit, verminder stress + voorbereiden bevalling
 • Meer dan 3.000 tevreden cursisten
 • Docent is een ervaren fysio/zwangerschapscoach
 • Door verloskundigen
 • 4,4 sterren
 • > 11.500 cursisten
 • Bijna altijd vergoeding verzekering

Door verloskundigen

> 11.000 zwangeren gingen je voor

4,4 sterren, honderden reviews

Bijna altijd vergoed door verzekering

Wat is zwangerschapsyoga?

Laten we even voorop stellen dat dit geen standaard zwangerschapsyoga cursus is.

Docente Jacqueline (fysiotherapeut en zwangerschapscoach) is al meer dan 35 jaar gespecialiseerd in het begeleiden van zwangeren. Met al haar kennis heeft zij deze cursus ontwikkeld en elementen uit de zwangerschapsyoga gecombineerd met elementen uit ZwangerFit en Mindfulness.

Hierdoor is er een super goede cursus ontstaan die aandacht heeft voor:

 • Fit blijven en goed voor je zwangere lijf zorgen
 • Verminderen van stress, we weten allemaal dat dit slecht voor je ongeboren kindje is
 • Voorkomen en verminderen van rugpijn, pijn in bekken, incontinentie en veel andere veelvoorkomende klachten in de zwangerschap
 • De fysieke oefeningen zijn voor ieder niveau en zelf aan te passen van mild tot pittig. Daarnaast ontvang je oefeningen die je helpen om te ontspannen.

Bereid zwangerschapsyoga ook voor op de bevalling?

Kennis geeft je kracht, neemt spanning voor je bevalling weg en zorgt voor controle. Binnen de cursus leer je dan ook precies wat er in je lichaam gebeurt tijdens je bevalling.

Je krijgt diverse oefeningen vanuit hypnobirthing en mindfulness. Deze oefeningen zorgen ervoor dat je regie houdt tijdens je bevalling, kunt ontspannen en niet in paniek raakt. Je kunt hierbij denken aan ademhalingstechnieken, ontspanningsoefeningen en visualisaties. Je leert met je mindset je bevalling positief te beïnvloeden, te ontspannen wanneer het kan en te focussen als het moet.

Geef jezelf de grootste kans op een positieve terugblik op je bevalling.

Wat kun je verwachten van zwangerschapsyoga 2.0?

Jezelf fit, krachtig, gezond en ontspannen voelen tijdens je zwangerschap, je bevalling en erna. Dat is wat je mag verwachten van deze cursus. Door onder andere een positieve mindset sta je sterker in je schoenen en ga je goed voorbereid je bevalling tegemoet.

Je weet alles over het belang van ontspanning, hoe je kunt ontspannen tijdens je zwangerschap en hoe je ademhaling kunt benutten tijdens je bevalling. Hoe je dit doet, wat het voor je doet en waarom je het doet, leer je allemaal in de cursus Fit & in balans zwanger en bevallen.

Ervaringen met zwangerschapsyoga 2.0?

Een greep uit de feedback die bij kregen van oud cursisten:

 • 'Ik durf te zeggen dat ik mede dankzij deze cursus, positief terug kan kijken op mijn bevalling.'
 • 'Wat voor mij belangrijk was in een cursus, was aandacht voor ontspanning (voor, tijdens en na de bevalling). Deze cursus heeft dat!'
 • 'Praktische tips en goede uitleg. Fijne combinatie van fysio-yoga-Mindfulness De geluidsfragmenten zijn een erg waardevolle toevoeging om even tot rust te komen.'

 

Workouts voor zwangeren: extra module zwangerschapsyoga

Wil je extra afwisseling in oefeningen om fit te blijven? Met de 7 extra workouts van ongeveer een uur per stuk krijg je nog meer oefeningen vanuit zwangerschapsyoga, ZwangerFit, aerobics en mindfulness.

De oefeningen zijn op verschillende niveaus, gericht op het verhelpen of voorkomen van zwangerschapsklachten én om fit te worden en blijven.

Volg de cursus Fit & in balans nu in combinatie met de extra workouts en ontvang een mooie combideal. In plaats van voor € 134,00, ontvang je beide cursussen voor slechts € 97,-.

  Inhoud zwangerschapsyoga

  Les 1 - Essentie zwangerschapsyoga en mindfulness

  Wist je dat bevallen makkelijker is dan je denkt, maar moeilijker als je denkt? Leer je hoofd ‘uit te zetten’ voor de momenten dat je lichaam het moet doen. Rust in je hoofd geeft ontspanning in je lijf. Je ervaart het in deze les.

  Om te downloaden - Het oefenschema bij les 1 met alle oefeningen en welke oefeningen je in een reeks uit kunt voeren. Drie geluidsfragmenten; Ademhaling, Vriendschapsmeditatie en Bewustwording.

  Les 2 - Krachtige (yoga)houdingen

  Oefening baart kunst, daarom deze echte ‘doe-les’. Een praktijkgerichte les voor het behouden van je conditie, kracht en souplesse. Binnen deze les gaan we in op hoe je met de juiste oefeningen en tips bekkenpijn kunt verminderen of voorkomen.

  Om te downloaden - Het oefenschema bij les 2 met alle oefeningen en welke oefeningen je in een reeks uit kunt voeren.

  Les 3 - Go with the flow

  Binnen deze les krijg je tips en oefeningen voor zwangerschapskwalen waar je echt wat aan kan doen. Daarnaast leer je dat zwangerschapshormonen, hoe vervelend ze ook kunnen zijn, ook een positieve kant hebben.

  Om te downloaden - Het oefenschema bij les 3 met alle oefeningen en welke oefeningen je in een reeks uit kunt voeren. Twee geluidsfragmenten; Bodyscan en Strandmeditatie.

  Les 4 - Bekken & rug, stabiliteit

  Meer dan de helft van alle zwangeren ervaart lage rugpijn of bekkenpijn. Met de juiste oefeningen kun je bekkenpijn en rugklachten verminderen of voorkomen. Pak je oefenmatje er maar bij.

  Om te downloaden - Het oefenschema bij les 4 met alle oefeningen en welke oefeningen je in een reeks uit kunt voeren.

  Les 5 - Houding

  Tijdens je zwangerschap zal je fysieke houding veranderen. Je leert in deze les waar je op kunt letten om te zorgen voor een goede balans. Daarnaast leer je welke invloed je fysieke en mentale houding op elkaar hebben, hoe je hier meer bewust van kunt worden en dit in kunt zetten. Nu en tijdens je bevalling.

  Om te downloaden - Het oefenschema bij les 5 met alle oefeningen en welke oefeningen je in een reeks uit kunt voeren, een overzicht met handige links en het geluidsfragment; Circle of breath.

  Les 6 - Bekkenbodem en -(dys)functies

  Tijdens je zwangerschap wordt de bekkenbodem erg belangrijk. Je krijgt informatie en oefeningen die ervoor zorgen dat klachten van de bekkenbodem, zoals urineverlies, moeite met uitplassen, obstipatie, of pijn bij het vrijen, verminderen of worden voorkomen.

  Om te downloaden - Het oefenschema bij les 6 met alle oefeningen en welke oefeningen je in een reeks uit kunt voeren. Het geluidsfragment; Yoga en ademhaling pranayama.

  Les 7 - Ontspannen bekkenbodem

  Deze les is gericht op het ontspannen en loslaten van de bekkenbodemspieren. Ontspannen is net zo belangrijk als aanspannen. De geluidsoefening bij deze les helpt je beter de bekkenbodem te ontspannen, wat goed van pas komt tijdens je bevalling.

  Om te downloaden - Het oefenschema bij les 7 met alle oefeningen en welke oefeningen je in een reeks uit kunt voeren. Het geluidsfragment; Ontspanningsoefening de schaal.

  Les 8 - De bevalling

  Binnen deze les leer je over de verschillende fases van je bevalling. We lichten de belangrijke hormonen uit, vertellen je hoe je weet of je bevalling echt is begonnen en vanaf welk punt je het beste je verloskundige kunt bellen.

  Les 9 - Ontspannen als het kan

  In deze les leer je alles over het begin van de ontsluiting. Hoe blijf je ontspannen wanneer je bevalling is begonnen en hoe zorg je dat je veel oxytocine (het bevalhormoon) aanmaakt?

  Om te downloaden - Het oefenschema bij les 9 met alle oefeningen en welke oefeningen je in een reeks uit kunt voeren. Twee geluidsfragmenten; Ontspannen buik (Troostende ademhaling) en Strandmeditatie.

  Les 10 - Focussen als het moet

  Wanneer je bevalling eenmaal goed op gang is gekomen, kun je gebruikmaken van focustechnieken. Onder andere ademhalingstechnieken, maar ook andere oefeningen en tips komen aan de orde. Door nu al te oefenen ben je vertrouwd met het scala aan tools dat je in kunt zetten tijdens je bevalling.

  Om te downloaden - Het oefenschema bij les 10 met alle oefeningen en welke oefeningen je in een reeks uit kunt voeren. Het geluidsfragment; Affirmaties.

  Les 11 - Aanraken, masseren door partner

  Een fijne les over aanraken en massage. Fijn voor tijdens je zwangerschap en de bevalling. Massage kan je helpen om je bevalling voorspoedig te laten verlopen. Probeer het uit en ga vooral lekker oefenen.

  Les 12 - Overgangsfase naar persen en de perstechniek

  Hoe kun je in de laatste fase van de ontsluiting positief blijven? Wat is persdrang? Je leert het binnen deze les. Daarnaast krijg je krachtige handvatten om het persen effectief te maken, de kracht van de juiste spieren in te zetten en je leert hoe je jouw ademhaling effectief kunt benutten in deze fase.

  Les 13 - Pershoudingen

  Binnen les 13 gaan we verder waar de vorige les is gestopt. Deze les gaat over verschillende pershoudingen en leert je krachtige technieken, om optimaal te persen. Deze les is inclusief partnertips.

  Les 14 - De geboorte en het eerste uur van je baby

  De geboorte van jullie baby, datgene waar het allemaal om begonnen is. Een duidelijke les waarbij alle puzzelstukjes op hun plaats vallen.

  Om te downloaden - Het geluidsfragment; Visualisatie optimale bevalling.

  Les 15 - Herstel in de kraamtijd en daarna

  De laatste les leert je hoe je jouw lichaam kunt ondersteunen tijdens het herstel na je bevalling. Je ontvangt oefeningen, tips en adviezen voor de eerste periode na de geboorte.

  Om te downloaden - Oefeningen voor in de kraamtijd en drie geluidsfragmenten; Glimlachmeditatie, Bekkenbodembewustwording en Kleuren (chakra) meditatie.

  Naar overzichtspagina bevalcursussen

  Gratis proefles zwangerschapsyoga

  Een eerste indruk krijgen van deze cursus? Bekijk onze proefles waarin Jacqueline je meer vertelt over de inhoud van de cursus. Je krijgt daarbij ook de eerste oefeningen en tips cadeau.

  Maak kennis met docent

  Fysiotherapeut en docent herstellen na bevalling en zwangerschapsyoga Jacqueline

  Jacqueline Luchtmeijer is fysiotherapeute, zwangerFit® trainer/coach, zwangerschapsyoga-docent, mindfulnesstrainer. Getrouwd en moeder van twee inmiddels volwassen kinderen (1995 en 1996).

  Het doel van mijn cursus is zo fit mogelijk de zwangerschap te beleven en op een nuchtere én ontspannen manier voor te bereiden op de bevalling. Enkele van mijn kernuitspraken zijn:

  "Weet wat jou te wachten staat, dat maakt je krachtig"
  "Leer hoe jij je hoofd uit kunt zetten"
  "Ontspannen bevalt beter"
  "Leer te ontspannen als het kan en te focussen als het moet"

  Lesgeld & vergoeding

  De cursus wordt gegeven door een fysiotherapeut die ook ZwangerFit® docent is. Hierdoor wordt hij door de meeste zorgverzekeraars vergoed als je aanvullend verzekerd bent. Check de voorwaarden van je eigen verzekering.

  Koop je de cursus samen met de extra workouts voor zwangeren dan hebben we een leuke combideal voor je. Geen € 134,00 voor het complete pakket, maar € 97,00.

  Je hebt 6 maanden toegang tot de cursus voor een investering van € 77,-.

  Reviews

  4,3
  4,3 van 5 sterren (op basis van 38 reviews)
  Uitstekend40%
  Heel goed55%
  Gemiddeld5%
  Slecht0%
  Verschrikkelijk0%

  Goed

  19 juni 2024

  Zwanger van de tweede toch voor een zwangerschapscursus gekozen. Qua informatie heel fijn bij een eerste denk ik. De oefeningen zijn wel fijn, en laagdrempelig, als je al wat fitter bent zijn ze wel erg makkelijk.

  Ik mistte toch wat extra informatie over bekkenpijn (waar ik erg last van had) en een overzicht van fijne oefeningen om met bekkenpijn te doen. Deze oefeningen zitten wel in de cursus, maar staan niet apart aangegeven op de oefenschema’s.

  A.F.

  Goed

  4 februari 2024

  Goed

  M

  Informatieve cursus

  7 september 2023

  Erg prettig dat de lessen op een eigen moment gevolgd kunnen worden. Ze zijn beknopt maar informatief en geven voldoende voorbereiding. Zeker in de tweede helft is dat het geval. In het begin waren de lessen die op oefeningen focussen voor mij wat “te licht” en had ik graag iets meer uitdaging gehad.

  Irene

  Fijne cursus

  23 juli 2023

  Wij vonden het een fijne cursus en hebben er erg veel aan gehad.

  Larissa

  Leerzame theorie/praktijk cursus

  24 april 2023

  Ik vond het een leerzame cursus. Voor mij werd het vanaf de les ‘De bevalling’ interessant, omdat ik geen last heb gehad van (bekken)klachten. De theorie wordt afgewisseld met praktijkoefeningen. Dit maakt de cursus dynamisch. Wat ook een pluspunt is, is dat de lessen niet te lang duren, waardoor je je aandacht erbij blijft houden.

  Lisa

  gemaakt door verloskundigen

  Wil je zwanger worden of ben je zwanger?
  Met deze cursussen werk je aan een gezonde leefstijl.

  geadviseerd door experts

  Met een zelfverzekerd gevoel bevallen?
  In deze cursussen antwoorden op al jouw vragen.

  weet wat je te wachten staat

  Je baby leren kennen? Weer fit worden na je bevalling? Ontdek onze cursussen.