Let op, als je doorgaat koop je een nieuwe cursus aan!

Er wordt een tegoed van je account afgeschreven.

Als je doorgaat krijg je toegang tot deze complete cursus.

Voorbereiden op basis van HypnoBirthing

Online bevalcursus HypnoBirthing ( 14 video lessen + 8 downloads); € 74,95 (wordt door meeste zorgverzekeraars vergoed)

HypnoBirthing is gebaseerd op ontspanning, visualisatie en zelfhypnose. Je leert hoe jouw gedachten een positieve, maar ook negatieve invloed kunnen hebben op je bevalling.
Een positieve mindset helpt écht om je bevalling soepeler te laten verlopen.

HypnoBirthing, veel mensen denken dat het zweverig is, maar niets is minder waar. Je maakt het zo zweverig als je zelf wilt. De cursus is gericht op beide toekomstige ouders. Jullie leren ademhalingstechnieken en alles over het geboorteproces, zodat vertrouwen het wint van angst. Ook als het niet gaat zoals je had verwacht.

Bevallen met vertrouwen dat is wat je leert in deze online bevalcursus.

Begin met deze cursus liefst rond 25-30 weken (eerder is ook prima). Zo heb je voldoende tijd om te oefenen in ontspanning, visualisatie en zelfhypnose.

Lees Verder »
(8 reviews)

Start nu met een van onze cursussen

 

 

  • Volg een cursus waar en wanneer jij wilt
  • Herhaal interessante  lessen zo vaak je wilt
  • Koop meerdere cursussen tegelijk en krijg fikse korting!

 

 

Bestel nu!

Reviews

Les 1

Duur 10.54 min

Wat is HypnoBirthing?

In deze eerste les leg ik jullie uit wat HypnoBirthing inhoud. Wat een positieve benadering met je doet en wat het effect van angst op de beleving van pijn is.

Les 2

Duur 11.45 min

Visualisatie-oefening

Jullie leren één van de drie ademhalingstechnieken en gaan ontdekken, middels een visualisatieoefening, hoe je je onderbewustzijn kunt beïnvloeden.

Les 3

Duur 09.02 min.

De werking van je baarmoeder

In deze les staan we stil bij de werking van de baarmoeder, wat gebeurt er tijdens een wee? En wat kun jij doen om de kracht van de wee te verzachten.

Les 4

Duur 11.40 min

Oxytocine; het liefdeshormoon

Welke hormonen spelen een rol tijdens de geboorte van jullie kindje. Hoe kan jij er voor zorgen dat de juiste hormonen actief blijven en je de hormonen die de bevalling vertragen buiten de deur houdt. Ook in deze les: contact maken met jullie kindje.

Les 5

Duur 10.12 min.

Ademhalingstechnieken

Hypnobirthing: Deze les leren jullie de drie ademhalingstechnieken die je kunt gebruiken gedurende de geboorte van jullie kindje. Wanneer zet je welke ademhaling in en waarom?

Les 6

Duur 14.20 min.

Ontspanning en massage

Deze les starten we met een ontspanningsoefening, de oefeningen worden gedurende de cursus steeds intenser.  We sluiten af met een massagetechniek die jou partner bij jou kan doen. Laat je partner dus zeker meekijken!

Les 7

Duur 15.46 min.

Verdiepen

In deze les ga je nog dieper je ontspanning opzoeken en leer je om de ‘controle’ los te laten en lichaam te volgen zodat jij en je lichaam leren samenwerken. Je krijgt deze les ook huiswerk.

Les 8

Duur 16.55 min.

De geboortevoorkeuren

Wat zijn geboortevoorkeuren? Waar kan je zoal aan denken en wat is verstandig te benoemen in je geboorteplan. Ik geef je stof tot nadenken!  Ook deze keer krijg je huiswerk voor de volgende les.

Les 9

Duur 35.37 min.

Beperkende gedachten en angsten

Heel veel vrouwen zijn bang voor de bevalling, soms door onwetendheid, soms door eerdere ervaring of verhalen van anderen. We gaan deze angst of beperkende gedachten opruimen dmv een zelfhypnose oefening.

Les 10

Duur 13.07 min.

De bevalling

Wanneer is de bevalling begonnen? Wat kan je verwachten tijdens de bevalling. Hoe ziet vruchtwater eruit, Wat als je bloedverlies hebt. Wanneer bel je de verloskundige? Dit alles en meer komt aan bod in deze les.

Les 11

Duur 21.29 min

Als het anders loopt.

Soms loopt een bevalling anders dan je had bedacht en krijg je een medische indicatie.  Heeft je kindje in het vruchtbare gepoept? Wil je graag gebruik maken van pijnbestrijding bij je bevalling? Ik neem het allemaal met je door.

Les 12

Duur 10.00 min.

De rol van de partner.

Als partner krijg je handvatten aangereikt om je vrouw/vriendin zo goed mogelijk bij te staan. Ik neem met je door waar je aan kunt denken en wat je kunt doen. Jouw rol als partner tijdens bevalling is groter dan je misschien denkt

Les 13

Duur 15.44 min.

De kracht van herhalen.

We zetten deze les de puntjes op de i, we nemen de ademhalingstechnieken nog een keer samen door en het eerste uur na de bevalling komt aan bod.

Les 14

Duur 42.49 min

De stuitligging.

3% van de kindjes ligt met 36 weken in een stuitligging. Je krijgt een mooie visualisatieoefening om je kindje te helpen draaien en uitleg over de  uitwendige versie. Verder een lichamelijke oefening om de draaiing te bevorderen die ook heel goed tegen harde buiken helpt.

Verloskundige Imke van Soest

Verloskundige/vroedvrouw uit liefde voor het liefste.

Al ruim 10 jaar werkzaam in de eerste lijn in Utrecht en omgeving. Is naast verloskundige ook echoscopiste en versiekundige (uitwendig draaien van een baby in stuitligging).

Heeft haar vakkennis uitgebreid met de opleiding tot Hypnobirthingdocent omdat ze zag hoeveel baad barende vrouwen hebben met deze techniek.

“Ik geloof dat iedere vrouw de mogelijkheid moet krijgen haar kind(je) op een comfortabele, kalme en voor haar, veilige manier te baren”