Voorbereiden op basis van HypnoBirthing
HypnoBirthing is gebaseerd op ontspanning, visualisatie en zelfhypnose. Je leert hoe jouw gedachten een positieve, maar ook negatieve invloed kunnen hebben op je bevalling.
Een positieve mindset helpt écht om je bevalling soepeler te laten verlopen.
Voorbereiden op basis van HypnoBirthing
HypnoBirthing is gebaseerd op ontspanning, visualisatie en zelfhypnose. Je leert hoe jouw gedachten een positieve, maar ook negatieve invloed kunnen hebben op je bevalling.
Een positieve mindset helpt écht om je bevalling soepeler te laten verlopen.
Ga verder met je cursus
Wat is HypnoBirthing?
In deze eerste les leg ik jullie uit wat HypnoBirthing inhoud. Wat een positieve benadering met je doet en wat het effect van angst op de beleving van pijn is.
Visualisatie-oefening
Jullie leren één van de drie ademhalingstechnieken en gaan ontdekken, middels een visualisatieoefening, hoe je je onderbewustzijn kunt beïnvloeden.
De werking van je baarmoeder
In deze les staan we stil bij de werking van de baarmoeder, wat gebeurt er tijdens een wee? En wat kun jij doen om de kracht van de wee te verzachten.
Oxytocine; het liefdeshormoon
Welke hormonen spelen een rol tijdens de geboorte van jullie kindje. Hoe kan jij er voor zorgen dat de juiste hormonen actief blijven en je de hormonen die de bevalling vertragen buiten de deur houdt. Ook in deze les: contact maken met jullie kindje.
Ademhalingstechnieken
Hypnobirthing: Deze les leren jullie de drie ademhalingstechnieken die je kunt gebruiken gedurende de geboorte van jullie kindje. Wanneer zet je welke ademhaling in en waarom?
Ontspanning en massage
Deze les starten we met een ontspanningsoefening, de oefeningen worden gedurende de cursus steeds intenser. We sluiten af met een massagetechniek die jou partner bij jou kan doen. Laat je partner dus zeker meekijken!
Verdiepen
In deze les ga je nog dieper je ontspanning opzoeken en leer je om de ‘controle’ los te laten en lichaam te volgen zodat jij en je lichaam leren samenwerken. Je krijgt deze les ook huiswerk.
De geboortevoorkeuren
Wat zijn geboortevoorkeuren? Waar kan je zoal aan denken en wat is verstandig te benoemen in je geboorteplan. Ik geef je stof tot nadenken! Ook deze keer krijg je huiswerk voor de volgende les.
Beperkende gedachten en angsten
Heel veel vrouwen zijn bang voor de bevalling, soms door onwetendheid, soms door eerdere ervaring of verhalen van anderen. We gaan deze angst of beperkende gedachten opruimen dmv een zelfhypnose oefening.
De bevalling
Wanneer is de bevalling begonnen? Wat kan je verwachten tijdens de bevalling. Hoe ziet vruchtwater eruit, Wat als je bloedverlies hebt. Wanneer bel je de verloskundige? Dit alles en meer komt aan bod in deze les.
Als het anders loopt
Soms loopt een bevalling anders dan je had bedacht en krijg je een medische indicatie. Heeft je kindje in het vruchtbare gepoept? Wil je graag gebruik maken van pijnbestrijding bij je bevalling? Ik neem het allemaal met je door.
De rol van de partner
Als partner krijg je handvatten aangereikt om je vrouw/vriendin zo goed mogelijk bij te staan. Ik neem met je door waar je aan kunt denken en wat je kunt doen. Jouw rol als partner tijdens bevalling is groter dan je misschien denkt.
De kracht van herhalen
We zetten deze les de puntjes op de i, we nemen de ademhalingstechnieken nog een keer samen door en het eerste uur na de bevalling komt aan bod.
De stuitligging
3% van de kindjes ligt met 36 weken in een stuitligging. Je krijgt een mooie visualisatieoefening om je kindje te helpen draaien en uitleg over de uitwendige versie. Verder een lichamelijke oefening om de draaiing te bevorderen die ook heel goed tegen harde buiken helpt.