Babybrein na geboorte

Landen op de wereld: wat ziet, hoort, ruikt en voelt je baby zo net na de geboorte? En hoe stimuleer jij de ontwikkeling van het brein van je baby?

Een gezonde leefstijl, iets om over na te denken!

Alles wat jij wil weten over gezond zwanger worden en zijn en welke impact een gezonde leefstijl daarop kan hebben. Want een gezonde leefstijl is zeker wel iets om over na te denken. Maar wat houdt een gezonde leefstijl dan precies in? In deze les leer je er alles over!

De basics van voeding

Welke voedingstoffen zijn echt onmisbaar in de voeding in je zwangerschap? In deze les het belang van voedingsstoffen als koolhydraten, eiwitten, vetten, vitamines, enzovoort. Echt een lesje theorie dus! Kun je koolhydraten zomaar skippen en zijn vetten écht nodig?

Wat heb je aan extra’s nodig?

Welke vitaminen en mineralen zijn zowel belangrijk voor de ontwikkeling van het kindje in je buik als voor een gezond verloop van je zwangerschap? Oftewel, wat heb je nu écht allemaal EXTRA nodig nu je zwanger bent of zwanger wil worden?

Gezonde voeding, hoe ziet dat er in de praktijk uit!?

Hoe zorg je voor voldoende uitgebalanceerde voeding? Welke voedingsgroepen zijn voor jou belangrijk? Het gaat niet over gewoon ‘gezond’ eten, maar over welke voeding het beste is voor jouw lijf en voor de groei en ontwikkeling van het kindje in je buik.

Kiezen voor gezonde voeding, zo gemakkelijk kan het zijn!

Gezonde voeding klinkt misschien ingewikkeld, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. In deze les krijg je inzicht hoe jij eenvoudig voor gezonde voeding kan kiezen op een leuke manier. Want gezonde voeding is minder onbereikbaar dan je misschien denkt.

Een gezond gewicht tijdens je zwangerschap.

Wat is een gezond gewicht en hoe streef je daarnaar op een leuke manier? Want dat het belangrijk is, weten we inmiddels. Maar hoe zorg je er nou voor dat je niet teveel of te weinig aankomt?

Zo vermijd jij alle valkuilen!

Waar let je op bij de aanschaf, hoe lees je een etiket en hoe bewaar en bereid je voeding om het meeste eruit te kunnen halen? In deze les gaan we lekker praktisch aan de slag met voeding!

Wat liever niet nu je zwanger bent?

Wanneer je zwanger bent, gaat het vaak over wat je allemaal niet mag. Gelukkig mag je écht wel heel veel tijdens je zwangerschap! Toch vragen deze onderwerpen op het gebied van voeding een klein beetje extra aandacht.

 

Makkelijk, lekker én gezond! (deel 1)

Hoe integreer je gezonde, maar vooral ook LEKKERE voeding in een druk en hectisch leven? We starten de dag met het ontbijt, belichten wat tussendoortjes, kijken uit naar de lunch en zoeken verfrissing in lekkere drankjes.