Let op, als je doorgaat koop je een nieuwe cursus aan!

Er wordt een tegoed van je account afgeschreven.

Als je doorgaat krijg je toegang tot deze complete cursus.

Gezonde voeding, hoe ziet dat er in de praktijk uit!?

Hoe zorg je voor voldoende uitgebalanceerde voeding? Welke voedingsgroepen zijn voor jou belangrijk? Het gaat niet over gewoon ‘gezond’ eten, maar over welke voeding het beste is voor jouw lijf en voor de groei en ontwikkeling van het kindje in je buik.

Start nu met een van onze cursussen

 

 

  • Volg een cursus waar en wanneer jij wilt
  • Herhaal interessante  lessen zo vaak je wilt
  • Koop meerdere cursussen tegelijk en krijg fikse korting!

 

 

Bestel nu!

Reviews

Les 1

Duur 17.00

Een gezonde leefstijl, iets om over na te denken!

Alles wat jij wil weten over gezond zwanger worden en zijn en welke impact een gezonde leefstijl daarop kan hebben. Want een gezonde leefstijl is zeker wel iets om over na te denken. Maar wat houdt een gezonde leefstijl dan precies in? In deze les leer je er alles over!

Les 2

Duur 15.32 min

De basics van voeding

Welke voedingstoffen zijn echt onmisbaar in de voeding in je zwangerschap? In deze les het belang van voedingsstoffen als koolhydraten, eiwitten, vetten, vitamines, enzovoort. Echt een lesje theorie dus! Kun je koolhydraten zomaar skippen en zijn vetten écht nodig?

Les 3

Duur 15.08 min.

Wat heb je aan extra’s nodig?

Welke vitaminen en mineralen zijn zowel belangrijk voor de ontwikkeling van het kindje in je buik als voor een gezond verloop van je zwangerschap? Oftewel, wat heb je nu écht allemaal EXTRA nodig nu je zwanger bent of zwanger wil worden?

Les 4

Duur 19.52 min

Gezonde voeding, hoe ziet dat er in de praktijk uit!?

Hoe zorg je voor voldoende uitgebalanceerde voeding? Welke voedingsgroepen zijn voor jou belangrijk? Het gaat niet over gewoon ‘gezond’ eten, maar over welke voeding het beste is voor jouw lijf en voor de groei en ontwikkeling van het kindje in je buik.

Les 5

Duur 17.05 min

Kiezen voor gezonde voeding, zo gemakkelijk kan het zijn!

Gezonde voeding klinkt misschien ingewikkeld, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. In deze les krijg je inzicht hoe jij eenvoudig voor gezonde voeding kan kiezen op een leuke manier. Want gezonde voeding is minder onbereikbaar dan je misschien denkt.

Les 6

Duur 14.19 min

Een gezond gewicht tijdens je zwangerschap.

Wat is een gezond gewicht en hoe streef je daarnaar op een leuke manier? Want dat het belangrijk is, weten we inmiddels. Maar hoe zorg je er nou voor dat je niet teveel of te weinig aankomt?

Les 7

Duur 13.57 min

Zo vermijd jij alle valkuilen!

Waar let je op bij de aanschaf, hoe lees je een etiket en hoe bewaar en bereid je voeding om het meeste eruit te kunnen halen? In deze les gaan we lekker praktisch aan de slag met voeding!

Les 8

Duur 15.10 min

Wat liever niet nu je zwanger bent?

Wanneer je zwanger bent, gaat het vaak over wat je allemaal niet mag. Gelukkig mag je écht wel heel veel tijdens je zwangerschap! Toch vragen deze onderwerpen op het gebied van voeding een klein beetje extra aandacht.  

Les 9

Duur 17.59 min

Makkelijk, lekker én gezond! (deel 1)

Hoe integreer je gezonde, maar vooral ook LEKKERE voeding in een druk en hectisch leven? We starten de dag met het ontbijt, belichten wat tussendoortjes, kijken uit naar de lunch en zoeken verfrissing in lekkere drankjes.

Les 10

Duur 15.51 min

Makkelijk, lekker én gezond! (deel 2)

Hoe integreer je gezonde, maar vooral ook LEKKERE voeding in een druk en hectisch leven? Hoe bespaar je in kosten en tijd met koken en zorg je ervoor dat je altijd alle musthaves in huis hebt voor een lekkere maaltijd?

Les 11

Duur 14.59

Vragen over voeding & producten beantwoord!

Fruit of smoothies? Vers of kant & klaar? Hoe zit het nou precies en wat zijn de juiste keuzes? We duiken de diepte in met vragen rondom voeding & producten, zodat jij eindelijk antwoord krijgt op deze vragen!

Les 12

Duur 15.37

Zwanger & andere eetgewoonten.

Trek in de gekste dingen of juist niet? Bijna 3 kwart van alle zwangere krijgt rare eetgewoontes. Herken je dat? En vooral, hoe ga je daarmee om?

Les 13

Duur 14.29

Voedingstips bij zwangerschapskwaaltjes!

Zwangerschapskwaaltjes kunnen erg vervelend zijn. Je verwacht het misschien niet, maar voeding en leefstijl kunnen helpen!Of je nou last hebt van misselijkheid, verstopping of maagzuur, in deze les tips waardoor jij je snel weer wat vitaler gaat voelen.

Les 14

Duur 14.47 min

Superfoods en hypes; hoe super zijn ze nu eigenlijk?

Waarom heten ze eigenlijk superfoods? Zijn ze écht de moeite waard om dagelijks te gebruiken en hebben ze écht zo’n positief effect op onze gezondheid? In deze les bekijken we een paar ‘superfoods’ eens van dichtbij!

Les 15

Duur 13.16 min

Feiten & fabels over voeding en zwangerschap

Wat geloof jij allemaal? Je krijgt antwoord op de meest voorkomende feiten en fabels die de ronde doen over voeding en zwangerschap.

Les 16

Duur 15.21

Vegetarisch en veganistisch eten tijdens je zwangerschap.

Gaat dat wel samen? Kan je dan wel gezond zwanger zijn!? Met extra aandacht kan dat zeker! Hoe?! Dat leer je in deze les, die zeker ook interessant is wanneer je graag wat minder vlees eet!  

Diëtiste Anouk Bolhaar

Anouk Bolhaar, diëtist en lactatiekundige IBCLC.

HBO opleiding diëtist en diverse post HBO opleidingen ter versterking van haar kennis over voeding rondom de zwangerschap.

Behalve diëtiste is Anouk ook lactactiekundige, dus ook voor een goed advies rondom borstvoeding ben je bij Anouk aan het juiste adres.

“Eten moet in de eerste plaats een plezier en lekker zijn. Dat lekker en gezond heel makkelijk samengaan wil ik je graag leren.”