Natuurlijk bevallen

Wil jij, net als steeds meer vrouwen, graag natuurlijk bevallen?

Wij zijn daar super blij mee en helpen je graag om je zo goed mogelijk voor te bereiden zodat jij weet wat je zelf kunt doen om natuurlijk bevallen te beïnvloeden.

Want écht; Jij hebt heel veel invloed op het verloop van je bevalling.

Een natuurlijke bevalling begint met een goede voorbereiding zodat jij weet wat je zelf kunt doen om je bevalling zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Een goede zwangerschapscursus helpt je hier bij:

Voor iedere uitdaging waar we voor staan gaan we ons voorbereiden. Denk bijvoorbeeld aan een sollicitatiegesprek, je gaat je voorbereiden op de vragen die eventueel gesteld kunnen worden, zoekt informatie op over het bedrijf en misschien oefen je het gesprek ook wel. Dit terwijl je eigenlijk geen idee hebt wat ze je precies gaan vragen of hoe het gesprek zal gaan.

Zo is het ook bij bevallen.

Natuurlijk weet je niet precies hoe je bevalling zal gaan, maar dat is zeker geen reden om je niet super goed voor te bereiden. Als jij weet wat er in je lijf gebeurt én hoe jij kunt inspelen op alles wat er gebeurt vergroot je de kans dat je bevalling natuurlijk verloopt en kijk je achteraf blij en trots terug op je bevalling.

Waarschijnlijk weet je al dat angst je bevalling vertraagt, maar wist je bijvoorbeeld ook dat de plek waar je bevalt veel invloed heeft op het verloop van je bevalling?

Om de juiste hormonen (onder andere oxytocine) die nodig zijn voor een vlotte ontsluiting goed te laten stromen moet jij je vrij voelen. Op je gemak en vertrouwd voelen is echt een voorwaarde om vlot te bevallen. Waar jij je op je gemak voelt bepaal jij zelf, samen met je partner.

Natuurlijk bevallen kan in het ziekenhuis, thuis of in een geboortehuis, het is maar net waar jij je het fijnst voelt.

Jouw lichaam is gebouwd om te baren, maar weet je hoofd dit ook?

Jouw mindset (hoe kijk je aan tegen je bevalling en pijn) bepalen voor een belangrijk deel hoeveel oxytocine er vrij komt.

Oxytocine is hét belangrijkste hormoon tijdens je bevalling (maar ook tijdens vrijen en knuffelen en binding met je baby bijvoorbeeld). Oxytocine zorgt voor goede weeën en komt in grote hoeveelheden vrij als jij je vrij en ontspannen voelt.

Vrij en ontspannen terwijl je pijnlijke weeën hebt???

Ja, dat kan echt als je maar weet hoe je met de pijn om kunt gaan en welke dingen je op welk moment kunt inzetten om de pijn draaglijker te maken.
Je eigen lijf helpt je hierbij door Endorfine (een lichaamseigen morfine achtige stof) vrij te laten komen als je goede weeën hebt.

Zo werkt jouw hoofd samen met je lijf immer: een positieve mindset en Go with the flow houding zorgt ervoor dat er veel Oxytocine vrij komt wat er weer voor zorgt dat je lijf Endorfine gaat maken wat ervoor zorgt dat je in de flow blijft en met de pijn om kunt gaan.

Nu weten we dat het makkelijk is om te zeggen dat je moet ontspannen en mee moet gaan in de flow, maar doe het maar eens in de praktijk.

  • Hoe zorg jij ervoor dat je niet verkrampt?
  • Wat kan jouw partner doen om je bij de les te houden?
  • Wat zijn omstandigheden waarin er veel oxytocine en endorfine vrij komt?
  • Wat is het nut van ademhalingsoefeningen en jouw houding voor een goed verloopt van je bevalling?

Dat en nog veel meer leer je in een goede bevalcursus.

En daar zijn er veel van. Er is echt voor iedereen een cursus die bij je past.
Surf maar eens op het net en verbaas je over het grote aanbod.
Let bij je keuze wel heel goed op dat je een cursus kiest die gegeven wordt door een medisch geschoold docent.

Er is geen keurmerk voor zwangerschaps- en bevalcursussen.

Iedereen mag een cursus geven, maar of je nu blij wordt van een cursus die gegeven wordt door bij wijze van spreken de buurvrouw die zelf 2 x een baby heeft gekregen en door het volgen van een cursus nu denkt dat ze jou kan begeleiden en weet wat de kneepjes van het vak zijn??? Wij denken van niet.

Welke cursus je ook kiest, let in ieder geval op wie de cursus geeft.

Wil jij je kans op een natuurlijke bevalling zo groot mogelijk maken, volg dan een goede bevalcursus.

Geen tijd of zin om naar een klasje te gaan? Je kunt je ook nu thuis, samen met je partner, op de bank voorbereiden!

En dat vaak ook nog zonder kosten. Als je aanvullend verzekerd bent vergoeden de meeste zorgverzekeraars onze bevalcursussen.

Ons aanbod ONLINE bevalcursussen:

Welke cursus je ook kiest, al onze online bevalcursussen zijn een vervanging van een ‘gewone’ zwangerschaps-/bevalcursus.
Ben je aanvullend verzekerd? Onze bevalcursussen worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed.

Hypnobirthing:

Deze cursus wordt gegeven door verloskundige Imke van Soest.

Hypnobirthing is gebaseerd op diepe ontspanning. Je leert in deze cursus hoe je dit doet en welke invloed jouw gedachten hebben op je beleving van bijvoorbeeld pijn. Een positieve mindset helpt écht om je bevalling soepeler te laten verlopen.

 

Goed voorbereid bevallen:

Deze cursus wordt gegeven door verloskundige Wietske van Luipen.

Een praktische bevalcursus met ook aandacht voor de veranderingen in de zwangerschap. Wat gebeurt er nu eigenlijk precies in je lijf tijdens de bevalling? Wat kun jij doen om met de pijn om te gaan? Hoe wordt je partner ook echt je bevalmaatje? Deze moderne, frisse cursus vertelt je dit en nog veel meer op een eerlijke manier zodat jullie super voorbereid en vol vertrouwen aan de bevalling gaan beginnen.