Cursus voorbereiden op je bevalling; zinvol of zinloos?

Waarom zou je je voorbereiden op je bevalling?

Dit is altijd de eerste vraag die je jezelf stelt als je na gaat denken over het volgen van een zwangerschapscursus: Is voorbereiden op je bevalling nu echt nodig?

Vaak hoor ik ook de zin: “dat lukt me wel, er is er nog nooit een blijven zitten!”.

Dat laatste klopt….maar goed voorbereiden op je bevalling heeft zeker heel veel voordelen!

Moet ik een bevalcursus volgen?

Een goede cursus die je voorbereid op de bevalling (en zwangerschap), gegeven door een verloskundige met alle up-to-date kennis is echt heel waardevol. Het zorgt er onder andere voor dat je bewuster bezig bent met je zwangerschap en de komst van je baby.

Zeker als je samen met je partner een cursus volgt, waardoor jullie sterk kunnen staan als een team en dat is toch een heel fijn idee!
Je partner weet zo ook hoe hij/zij jou het beste kan ondersteunen, wat voor rust en ontspanning zorgt. Zo blijft je relatie stabieler , wat je meeneemt in het ouderschap. En dat is volgens mij het mooiste cadeau wat je je kind kunt geven!

Online bevalcursus:

Zo kan het volgen van onze online cursus “Goed voorbereid bevallen” door alle kennis die je opdoet je angsten, zorgen of twijfels voor de bevalling verminderen en je zelfvertrouwen doen toenemen. Zo blijft er meer tijd over om echt te genieten!

Nu hoor ik je denken….maar op internet is toch ook van alles te vinden? Ja zeker, maar dat wil
niet zeggen dat alle informatie ook klopt en daarnaast mis je dan toch de essentiële oefeningen
die je bij een goede cursus wel krijgt.
Bij mijn online cursus is alle betrouwbare informatie gebundeld te bekijken en hoef je niet internet af te struinen. Dat scheelt weer tijd!

Wel een puppycursus maar geen bevalcursus?

En als je er goed over nadenkt, dan is het toch vreemd dat je je wel voorbereid met een cursus op andere life-events in je leven zoals auto rijden, solliciteren of het aanschaffen van een pup, maar dat niet zou doen voor zoiets belangrijks als de geboorte van je kind?

Nog een groot voordeel van het volgen van een goede bevalcursus is dat je doordat je weet wat er in je lijf gebeurt, je meer rust en vertrouwen in jezelf krijgt!

En wat veel mensen niet weten is dat met rust en vertrouwen aan je bevalling te beginnen een enorme positieve invloed heeft op het laten stromen van je natuurlijke “goede”bevallingshormonen. Zo gaat de bevalling vaak sneller en heb je meer het gevoel dat je zelf de controle hebt!

Ik hoop dat ik je aan het denken heb gezet…want dat is ook het mooie van het volgen van de cursus Goed voorbereid bevallen. Veel informatie krijgen over zwangerschap en bevalling maar ook vragen en praktische tips die jullie uitdagen om samen na te denken en kritisch te zijn wat belangrijk is voor jullie tijdens de bevalling, maar ook als ouders en over de komst van jullie kindje.

Wanneer je goed bent voorbereid, heb je een grotere kans dat je samen met je partner met een goed gevoel terug kijkt op je bevalling.

En dat wens ik jullie van harte toe!

Lieve groet, Wietske van Luipen (verloskundige. Cursus “Goed voorbereid bevallen”)

Naast de cursus Goed voorbereid bevallen, bieden we ook de cursus Hypnobirthing aan.